Bilo jednom na Divljem zapadu, u Kini, u Meksiku, a sada i u Veneciji

Akcione komedije se u našoj redakciji visoko kotiraju na listi omiljenih filmova za gledanje. Ne propuštamo da ih recenziramo, a objavili smo i jedan poveći tekst o njima. Kada god se pojavi neka nova, naravno da ćete to prvo moći da saznate kod nas.

Debitant u rediteljskoj stolici, Mark Kalen (slobodno ga čitajte kao Kulen, i mi smo, i baš je smešno), nastavlja sa radom u tom žanru, budući da je kao scenarista potpisao (ne baš najbolje prihvaćeno) delo Kevina Smita Cop Out. Posle tog snimanja, Smit i Brus Vilis više nikada nisu progovorili, ali je Kulen (hehe) izgleda ostavio dobar utisak. Tako je Vilis zvezda njegovog prvenca kao kompletnog autora, uz Džona Gudmana, Famke Jansen i Džejsona Akvamena Momou.

Brus ovde tumači privatnog detektiva iz Los Anđelesa koji se povukao iz posla ali ne sasvim. Njegov profesionalni i privatni život se ruši kada njegovog voljenog psa ljubimca Badija ukrade ozloglašena banda. Čitav niz ludih okolnosti dovodi ga dotle da se kladi sa bandom, dok ga u isto vreme progone dva osvetoljubiva brata Samoanca i još nekoliko drugih mutnih likova. Kažu da je pas najbolji čovekov prijatelj, a Stiv nam pokazuje koliko daleko je čovek spreman da ode da bi ponovo bio sa njim. Mi sigurno idemo u bioskop, a mogli biste i vi.

Bilo jednom na Divljem zapadu, u Kini, u Meksiku, a sada i u Veneciji

COMMENTS

WORDPRESS: 0