Za poneti, ili da ponesem – kafeni vodič

Recenzirali smo plastične čaše za kafu za poneti, pošto šoljice za poneti zvuči glupo.

popust-cafe-krug-dvojke-dve-kafe-za-poneti

Ako čitate ovaj tekst, to znači da su Mađar i odbor Tegle dozvolili da se objavi bez ilustracija.

U moju odbranu, zaista sam želela da slikam sve čaše koje pominjem, ali je sudbina htela drugačije.

Takođe, ako čitate ovaj tekst, znači da ste se odlučili za čitanje jedne od bizarnijih recenzija, recenzija čaša za kafe za poneti u Beogradu. Redosled ide po učestalosti korišćenja.

Coffee Dream

Rekao bi čovek da se najviše trude oko čaša. Imaju novogodišnje izdanje, pre nekog vremena su menjali poklopce, pa sada imaju ergonomski oblik, da bi se lakše pilo, a prvi su, i za sad jedini, uveli kašičice/zatvarače kako napitak ne biste prosuli. Karton je masan, pa ga napitak i dužina stajanja neće uništiti. Najveća mana je to kako naleže poklopac. Bukvalno je nemoguće da kafa ne podliva i zato je neophodno postaviti salvetu ispod ruba poklopca oko čaše, kako se ne biste zalili i prosipali kafu okolo.

Rahmetli Costa Coffee

Costa Coffee je, na moje baš veliko razočaranje, umro u Srbiji. Postoji još, mislim, dva lokala, ali više ne služe kafu i uskoro će i oni da budu ćao. Kako sam shvatila, nije obnovljena licenca. Costa je imao ubedljivo najbolje čaše za kafe za poneti. Debeli reljefni karton koji najduže čuva toplotu tečnosti, i ne treba vam nikakav dodatni sloj da biste je držali, koliko god da je kafa vruća. Poklopac naleže odlično, i vizuelno su uvek bile najlepše. Čak su mi bile slatke i novogodišnje varijante, vidi se da su veliki brend. Costa, vrati se!

Cafe&Factory

Uvek kada kupim kafu ovde pomislim dve stvari – ovako pristojan espreso ne zaslužuje ovakav enterijer lokala i definitivno ne ovakve čaše. Toliko je loš kvalitet da napitak rastvara sve oko sebe i kafa koju pijete će imati aromu kartona. I poklopac je takođe loš . Espreso je stvarno fin, ali ih preskočite kao opciju za poneti.

Greenet

Oduvek mi se dopadalo to što u Greenetu možete da navučete onaj kartončić na čašu, kako biste je lakše nosili. Čaše inače nisu nekog kvaliteta, koliko se sećam, jer ruku na srce ovde više i nema šta pristojno popiti, ali nisu bile ni loše.

McDonalds

Prosečna kafa, prosečna čaša, prosečan poklopac. Sve je u redu, nećete se ispolivati dok se vozite, ali neki “nit smrdi, nit miriše” momenat. Ništa specijalno dobro, niti loše. Da ocenjujem od 1 do 5, bila bi klasična trojka.

Starbucks ne recenziramo dok ne dođu u Srbiju. (teaser: dobre su)

67194

Autor: Jovana Milićević

2.6/5 - (8 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0