Top 5 kanua

 

Kanu, taj mali čamac i prevozno sredstvo za koje smo prvi put čuli prateći zgode i nezgode malog Hijavate, Vinetua, Gojka Mitića i ostale braće Indijanaca je u protekla 24 sata ponovo postao omiljen na internetu. Dok se ostali crkveni velikodostojnici opredeljuju za ganc nove BMW-e, Amfilohije se odlučio za nešto skromnije vozilo, srazmerno njegovoj primorskoj tituli mitropolita. Ipak para vrti gde burgija neće, iako svakodnevno sumnjamo na to da se sve moguće popularno danas finansira direktno iz masonske lože, možemo da posumnjamo da je celi plan da se jedna od jačih crkvenih glava pojavi u kanuu, ustvari plan neke nove mafije na našim prostorima. Kajakaške mafije, čiji je cilj da popularizuje ovaj sport. Jer je vožnja kanua za kajakaše i kanuiste (je l’ ovo reč?) velika stvar kao da Vučić igra badminton na sednici vlade, ili da se Palma na otvaranju fontane u centru Jagodine pojavi u dresu nekog ženskog tima odbojke na plaži. Ko zna, možda je i ovaj tekst finansiran od strane Kajakaškog saveza Srbije.

Utisak koji nije na listi: Amfilohije 

IMG_1453222136

Ipak sam rešio da ga ne uvrstim u top pet, zbog svežine i mogućnosti da je samo one hit wonder u svetu kanuua, iako je inspirisao celu listu. Ono što je meni najbizarnije u celom spektru bizarnosti, je što koj moj leži kao da je seo u bob da se vozi. Na slici iznad ga vidimo, kako ga mlada gola muška tela ljuljuškaju kao u kolevci i u ovoj pozi me pomalo podseća i na Kaktus Cara iz Čudesne šume.

05. Zagor 

zagor_403421S1

Ok, nisam našao fotku sa kanuom, ali verujte mi na reč – Zagor je vozio to sranje. Ipak se družio sa indijancima. Zagor Tenej, duh sa sekirom i dopisni član benda Darkvud dub, kad se nije šibao sa protuvama, plutao je u dugim romantičnim vožnjama sa svojim nerazdvojnim Čikom.  Ljubav njih dvojice ovekovečena je u hit singlu grupe Trik FX Čiko čiko nisi ti. Zbog ovakvih forica smo i napravili ovaj sajt.

04. Joey and Chandler 

4x02_Canoe_Promo

Vladimir i Estragon network televizije devedesetih. Ili su pak Rozenkranc i Gildenstern. Elem, njih dvojica, tj. Džoi, je ispao glup kao i milion puta pre toga, usled čega su ostali opljačkani i ostao im je samo kanu od nameštaja, petao i patka. Bez obzira na to i dalje je popunjeniji od mnogih studentskih stanova u kojima sam pio kafu u poslednjih desetak godina.

03. Nwankwo Kanu

nwankwo-kanu-nigeria_1ih2a1t7pmh0b1aqx30hf58zo1

Čuveni nigerijski fudbaler i član Arsenalove invincible ekipe. Ostaće upamćen po par golova, očajnim frizurama, srčanoj mani i skandalu kad je nastavio napad iako je bila lopta za suparničku ekipu, a Arsenal je iz tog napada postigao pobedonosni gol. Iako je bio prva opcija u napadu, izduvao ga je za mesto sa pojavom najvećeg Tijeri Anrija.

02. Ron Swanson/Nick Offerman

s07-ep13-canoeing6-1000x500

Ajde da se složimo da je to jedna te ista osoba. Ron Svonson, gospodar univerzuma in general, i Nick Offerman, koji u realnom životu nastavlja da predaje filozofiju drvodelje i kvalitetnog doručka. Plus, stvar postaje još bolja ako znamo da je ovaj kanu sam Ron/Nik izdeljao sa svojih 10 prstiju. A i pogledajte tu dečiju sreću u očima, osmehu i brkovima.

01. Deliverence 

deliverance19721080px26

Jedan od mojih omiljenih filmova i realan prikaz kako stvari mogu da krenu naopako ako slavite prvi maj u Zvezdarskoj šumi. Četri drugara japija krenu u vožnju kanuima i ne slute da ih čeka ekipa urođenika iz šume, koji žive u braku sa svojim sestrama. I sviraju bendžo. Cvilenje svinje vam nikad neće zvučati isto posle ovog filmskog iskustva.

Autor: MimiKraljMamba

Rate this post

COMMENTS

WORDPRESS: 0