Svi muškarci Carrie Bradshaw

 

Srećan pedeseti rođendan Sarah Jessica Parker! Rođendanska žurka Parkerove traje već pune dve decenije: Počela je 1993. kada je Candace Bushnell počela sa pisanjem knjige Sex And The City sa pauzama za snimanje šest sezona istoimene HBO serije i dva filmska nastavka, a zvaničnog fajronta još uvek nema, jer se uvek, na bilo kom kablovskom operateru, ova serija reprizira.

Godine 1998. je bilo radikalno i hrabro napustiti oprobane i proverene koncepte narativa u serijama i zagrebati koru tajne da je ostvarenim ženama u tridesetim godinama, potraga za ljubavlju centralna i urgentna. Takođe, bilo je prilično osvežavajuće da od ženskih karaktera, žene i devojke sa druge strane ekrana čuju sopstvene misli, da i tamo negde ima toksičnih muškaraca (Carrie Bradshaw) i da žene hoće da jebu kao muškarci (Samantha Jones). I sve se to izgovara glasno, javno, na visokim štiklama.

Deluje pomalo ironično to što je prvi ženski filozof pop kulture sa televizije, oličen u kovrdžavoj tridesetogodišnjakinji sa belim dokolenicama, ali, ona je uspela da sebe postavi kao prvog ženskog mislioca sa malih ekrana i da egzistencijalna pitanja koja postavlja sebi pišući kolumnu o seksu na svom laptopu, učini važnim svima.

Muškarci koji su prošli ulicom Carrie Brashaw na Upper East Sideu New Yorka su imali svojstva one night standa, kratkog ljubavnog zanosa, razočarenja, ali i muškarca koji su podelili gledaoce. Tegla.rs vam nepristrasno predstavlja 24 muškarca koji su prošli kroz Carriein život (Među nama, moj lični favorit je Charlotrein Harry Goldenblatt)

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje muškaraca Carrie Bradshaw je Mima Karadžić i ide unazad. Npr. mladi Bata Živojinović, da je bio sa Carrie bi dobio 0, a 5 bi dobio Mima Karadžić.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

1. Kurt Harrington (Bill Sage)

Curt_Harrington

Kurt je bio prototip muškarca u Samanthinoj izjavi da hoće da jebe kao muškarac, a jedino zajedničko što je imao sa Carrie je to što su oboje bili pušači.

Ocena: 4,2 Mime Karadžića

 

2. Derek The Bone (Andrea Boccaletti)

der

Endemski primer muškarca u životu Carrie Bradshaw koji nije bio zainteresovan za seks s njom. Njega je uzbuđivao razgovor. Promašena tema.

Ocena: 2 Mima Karadžića

 

3. Howie Halberstein (Bryan Callen)

enhanced-buzz-18301-1388967085-0

Howie je bio kum Harryju na venčanju sa Charlotte i jedan od likova koji odaje utisak dobrog dečka, koji je u stvari lud. Zbog zečjeg seksa sa Carrie, ona je jedva hodala na venčanju, a Howie je tokom zdravice optužio da je kurva. Kiselo grožđe sindromaš.

Ocena: 4,5 Mima Karadžića

 

4. Keith Travers (Vince Vaughn)

8a7a2dbc4b67bbeb35f01954d83180e09ec79c8b

Jedan od retkih koji je Carrie oborio s nogu momentalno, ali, to je imalo svoj koren u lažnom predstavljanju Keitha da je preuspešna losanđeleska zverka. Tome je doprinelo što je stan gazdarice kojoj je plaćao račune i izvodio psa u šetnju (nije eufemizam za seks), predstavljao kao svoj. Ipak, ovo je rani Vince Vaughn, a i svi pomalo lažemo.

Ocena: 3,1 Mima Karadžić

 

5. Bill Kelly (John Slattery)

x54

Bill je političar i svojevrstan mash up svih muških protagonista u seriji House Of Cards. Najzanimljivije od svega što na kraj njegove veze sa Carrie nije uticao njegov fetiš koji se sastojao u tome da devojke uriniraju po njemu, već Carrieina seks kolumna koja je negativno uticala u njegovoj kampanji u trci za gradskog zvaničnika.

Ocena: 2,9 Mima Karadžića

 

6. Vaughn Wysel (Justin Theroux)

425.satc6.lc.052610

Jedan od pisaca s kojima je Carrie izlazila. Sve je bilo u redu dok nije došlo do seksa, jer je Vaughn imao problem sa preranom ejakulacijom, a kreatoru serije treba dati desetku iz predmeta Forice za naziv ove epizode koji glasi Shortcomings.

Ocena: 1 Mima Karadžić (podrška)

 

7. Bradley Meego (Patrick Breen)

download

Lep, bogat, doktor, normalan, ali Carrie je izvela klasičnu Carrie, nije bila oduvana s nogu. Raspad se dogodio kada su njih dvoje naleteli na Natashu i Mr. Biga, pa je duh Bradleya kasnije proganjao Aidana.

Ocena: 1,2 Mime Karadžića

 

8. Patrick Casey (Richard Joseph Paul)

download (1)

Još jedan muškarac s kojim je Carrie delila strast prema cigaretama, s tim što je Patrickom bila oduševljena za razliku od Kurta. Ipak, Patricku je nakon izlečenja od alkoholizma bila potrebna nova opsesija. Na to mesto je upala Carrie, a devojke baš i ne vole kad si opsesivan.

Ocena: 3 Mime Karadžića

 

9. Wade (Cane Peterson)

satc-s03-ep45_l

Wade je lik koji je uspeo da spoji u sebi sedamnaestogodišnjaka i studenta Filozofskog fakulteta: fan stripova i motora. Prvi dejt im je bio džoint na krovu zgrade, što ne bi bilo tako strašno da nije živeo s roditeljima.

Ocena: 4 Mime Karadžića

 

10. Seth Robinson (Jon Bon Jovi)

hqdefault

Jon Bon Jovi je postao Carriein one night stand pošto su se upoznali u doktorskoj čekaonici. Problem s njim je što je gubio interesovanje za ženu čim spava s njom. You give love a bad name, Seth.

Ocena: 4,8 Mima Karadžića

 

11. Sam (Timothy Olyphant)

rs_1024x759-130605143036-1024.olyphant.cm.6513

Boytoy.

Ocena: /

 

12. John (Dean Winters)

425.ab.SATC.Winters.Dean.SJP.052710

Epizoda u kojoj se pojavio John se zvala Fuck Buddy, što je bilo jedino Johnovo svojstvo.

Ocena: /

 

13. Gilles (Ed Fry)

fb556d1e98a819e61cfbf55a92015bf9

Chris Noth (Mr. Big) je u prošlogodišnjem intervjuu, rekao kako je Carrie Bradshaw kurva, a Gilles, bogati Fracuz s kojim je Carrie provela vikend, joj je ostavio malo para na noćnom stočiću hotelske sobe i otišao dok je Carrie spavala. Zli jezici će reći Kurva alarm, a neki da je samo darežljiv.

Ocena: 2,7 Mima Karadžića

 

14. Aleksandr Petrovskiy (Mikhail Baryshnikov)

aleksandr-petrovsky-1024

Neverovatno je kako je Petrovskiy dobio više od jedne epizode u seriji, ali je makar pristalice Mr. Biga držao u neizvesnosti do poslednje epizode serije pošto je ubedio Carrie da se preseli s njim u Pariz. Akumulirano nezadovoljstvo i nervoza u vezi, okončana je slučajnim šamarom Rusa.

Ocena: 3,5 Mima Karadžića

 

15. Jake (Bradley Cooper)

2366064

Carrie, sa jedne strane si ti, a s druge single Bradley Cooper kome se dopadaš i koji je pušač. Mogla si da se skrasiš s njim u četvrtoj epizodi prve sezone i da se mnogo manje nerviraš.

Ocena: 0,7 Mima Karadžića

 

16. Jeremy (David Duchovny)

SATC-Boy-Interrupted-david-duchovny-10953004-667-500

David Duchovny je u Sex And The City dečko Carrie Bradshaw iz srednje škole s kojim Carrie izlazi na dejt, ali on ubrzo priznaje da ima psihičkih problema s kojima se bori. I dalje gotivniji od onog što voli da pišaju po njemu.

Ocena: 2 Mime Karadžića

 

17. Ray King (Craig Bierko)

rs_1024x759-130605144041-1024.craig.cm.6513

Poremećaj pažnje ovog džezera bi možda mogao da ukroti JK Simmons Whiplash tretmanom. Bez poremećaja pažnje, Ray bi se možda zadržao kao Carriein dečko celu sezonu, ovako su samo ostala pomešana osećanja i nedorečenost.

Ocena: 2,1 Mima Karadžić

 

18. Sean (Eddie Cahill)

8f440bef3bf1dac3cc5bcf3c2b9aab52

Cahill je ulozi Taga bio dečko Rachel Green (Jennifer Aniston) u seriji Friends tako da je znao kako izaći na kraj sa razmaženim devojkama. Njoj je zasmetala njegova biseksualnost, pa su raskinuli. To je takvo gej parada u Beogradu 2009. shvatanje s tvoje strane Carrie.

Ocena: 1,8 Mima Karadžića

 

19. Jack Berger (Ron Livingston)

ron_livingston3_320

Nastup Jacka Bergera je bio uverljiv, pametan i duhovit i mogao je biti pravi za Carrie pošto je i on bio pisac. Malo ga je omelo to što je cisterna pasivne agresije koja raskida sa devojkom ostavljanjem lepljivac poruke na ogledalu.

Ocena: 3 Mime Karadžića

 

20. Sean (Scott Rabinowitz)

004LSVONR_Scott_Rabinowitz_001

Seanova faca je dve epizode vrištala Carrie, pipni moj sako, to ti je ozbiljna veza material ali Carrie to nije trebalo na početku prve sezone.

Ocena: 1 Mima Karadžić

 

21. Ben (Ian Kahn)

download (2)

Još jedan gotivac s kojim je Carrie sve upropastila. Dok je Ben bio na basketu, Carrieina hiperanalitička priroda je naterala da pretura po Benovim stvarima, jer, moralo je da postoji nešto pogrešno u vezi s njim. Na njenu nesreću, basket je bio otkazan tog dana.

Ocena: 0,7 Mima Karadžića

 

22. Joe (Mark Devine)

sex-and-the-city-201-02

Katastrofalan tajming Joea koji je došao u New York kao novi igrač NY Yankeesa i rame za peto plakanje Carrie nad Zverkom.

Ocena: 1,2 Mima Karadžića (trčao za Carrie, a nije trebalo)

 

23. Mr. Big/John (Christopher Noth)

sex_and_the_city17

Tegla misli da bi Zverka/Mr. Big, da je rođen u Srbiji, sigurno bio JULovac, a tako se i ponašao prema Carrie sve do poslednje epizode kada je konačno ispao pristojan.

Ocena: 2,5 Mima Karadžića

 

24. Aidan Shaw (John Corbett)

E moj Aidane, okrečio si joj stan, kupio laptop, rvao se zbog nje u blatu, nosio joj nameštaj u zgradi bez lifta, a ona uteče. Dobro da nije neko veće zlo, Aidane.

aidan-shaw-1024

Ocena: 0 Mima Karadžića

Autor: StariSmrad

 

4/5 - (1 vote)

COMMENTS

WORDPRESS: 3
 • comment-avatar

  How gay is this on scale from 0 to Anthony ftom SATC…

 • comment-avatar

  a) Čekaj, 1 Mima Karadžić vredi… 5 Mima Karadžića?
  Pa ne može, to je tačno samo ako je Mima Karadžić… nula?
  Ok, to ima *nekog* smisla.

  Al onda su i svi ovi ostali isto nule. Uključujući Mladog Batu.

  b) Jeste svi vi sa društvenog smera?

 • comment-avatar
  Andja 9 years ago

  Onaj mali Marko, dobri komsija je oridjinale Jack B.