Raspisujemo tender za srpskog Betmena

 Teška vremena se poznaju po filmovima i serijama. Svaki put kada potonemo dublje nego što smo očekivali, bombarduju nas pričama o ljudima koji se bore za svoje sitne ciljeve. Ishod tih borbi često, nažalost, nema uticaj na neku krupniju priču. Manite me patetike! Hoću eksplozije i oklope, mašineriju i ludilo, brzinu i vrisku. Hoću Betmena! Samo još uvek nisam siguran na čijoj priči bi bio zasnovan.

Marko Mišković

https://vine.co/v/O2XhwzXdXj9

Na prvu loptu deluje kao loš izbor, ali i Bruce Wayne ostavlja utisak razmaženog milijardera bez dodira sa realnošću. Miroslava Miškovića osuđuju na višegodišnju zatvorsku kaznu zbog finansijskih malverzacija, pa se Marko odlučuje da uđe u borbu protiv sistema, koji je smestio njegovom ocu. Veoma je praktično što ne mora, poput Betmena da nosi pojas sa pomagalima, već kada mu zatreba nešto u borbi, može da skokne u obližnji Maxi. Nema redova, nema plaćanja, nema problema što su prodali Maxi Belgijancima. Šta zna Srbin šta je Delhaize.

Milan Beko

BekoBatril (1)
Odmah da razjasnimo, nije previše mator za ovaj zadatak. Frank Millerov Betmen je star 55 godina, tako da Beko ima jos dve godine fore. Preživljava pokušaj atentata i posmatra kako policija bezuspešno traga za počiniocem. Suočen sa sopstvenom nemoći, prihvata se crne maske i uzima pravdu u svoje ruke. Kao bivši član upravnog odbora kragujevačke Zastave, ima pristup eksperimentalnom naoružanju preko Zastava Oružja. Po ovom scenariju dobija posao direktora železnica i za prevozno sredstvo bira betvoz, što možda nije najpaktičnije rešenje, ali baš zajebano izgleda.

Nebojša Čović

https://vine.co/v/O2XObETYxZU

Očigledno je da čovek trenutno nije u životnoj formi. Današnji Čović ne bi izdržao ni dve runde u ringu sa SPS Čovićem, ali od tada je prošlo 20 godina. Ne bi bilo pošteno da mu sudimo po tim standardima. Menjaju se vremena, pa i sami ljudi, a sa njima i način borbe. Niko od Nebojše ne očekuje da navuče  Betmenov kostim, već samo da iznajmi prava na ime i grb na pet godina. Platiće on nekoga da obavlja fizički deo priče. Jedino će biti problem, da ga takvog prihvatimo kao Betmena. Dejan Anđus će prvi vikati kako je Mračni vitez mnogo bolje funkcionisao dok je bio pod upravom Wayne korporacije.

Vladimir Beba Popović

BebaBat

Rečima Harveya Denta: Ili umreš kao heroj ili doživiš da postaneš negativac, dolazimo do Bebe. Nekada najbliži saradnik Zorana Đinđića i borac za otkrivanje političke pozadine njegovog ubistva, danas fingira svoj uticaj na premijere iz regiona i plasira pornografske snimke tabloidima. Ne mogavši više da se gleda u ogledalu, stavlja masku Mračnog viteza ne bi li u sebi oživeo onaj osećaj za pravdu, koji ga je nekada krasio. U borbi za izlaz iz krize identiteta, pridružuje mu se Čedomir Jovanović, kao oskudnije odeveni Robin.  Zajedno se voze u besnim kolima i teraju pravdu protiv svakog ko pokojnog Đinđića oslovljava sa Zoran, a nije mu rod.

Miodrag Kostić

https://vine.co/v/Ox3BmiIWWTO

Najbogatiji od svih sa liste. Nije mu lako pronaći motiv za aktiviranje u svojstvu heroja. Kao direktor MK grupe,  indirektno upravlja gomilom preduzeća. Zato su jedini momenti koje ne provodi u nekom upravnom odboru ili na samitu privrednika, oni koje provodi na jahti. Prilično gust raspored ne ostavlja mnogo vremena za junačenje, pa bi trebalo da se napravi neki kompromis.  Betpećina bi morala da ima salu za sastanke i direktnu telefonsku liniju sa Privrednom komorom.  Valjalo bi da izlazi i na neko more ili barem reku, da bude relativno dobro osvetljena, sa tropskim barom. Možda da se ugradi i neki mini vodopad i da stalno bude svežeg voća, za eventualne goste… O čemu smo beše pričali?

Autor: Dobrocudni

Rate this post

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar

    Marko Šiš-Mišković.