Pet stvari koje želimo u virtualnoj realnosti

Odmah na početku da završimo sa tim. Hvala VIP-u što su nam opet dali uređaje da se igramo. Ovaj put je stigao Samsung Gear VR, uređaj od oko stotinjak evra u koji staviš telefon (mogu samo tri – S6, Edge S6 i Note 5) i dobiješ pristup „virtualnoj stvarnosti“. U suštini sve što treba da znate je da je baš ložana, deluje skroz ok, još uvek nema puno aplikacija, možete da gledate fotografije, video ili igrate igrice i najbitnije – mogu pornići.

1909966_10208028958022642_4333896702259142706_n

Naš finansijski čeka dan Svetog Ilije

Naravno, niko ovde nije došao da čita o specifikacijama i kako radi, pa ćemo da se osvrnemo na ono najvažnije što je i naziv ovog teksta. Ukoliko neki dobrodušni programer čita ovaj tekst molim te napravi aplikaciju preko koje ćemo ovo moći da doživimo iz „prvog lica“.

  1. Mijatović puca penal

Da je film Dan kada je Zemlja stala sniman u Srbiji datum bi bio 29. jun 1998. godine. Da je Mijatović dao taj penal, ja bih promenio ime u Danilo Jelić, ali usud je želeo drugačije. Kako bi zaboravili veliku bol, jedan od saveta je da se spali sve što ima veze sa datom osobom. Ovde nemamo te mogućnosti, pa bi možda, ali možda uspeli da se pomirimo sa jednom od najvećih nesreća koje su snašle ovaj narod. Zamislite – ispred sebe vidite ruke kako postavljaju loptu na belu tačku. Pogled na Santrača koji otvara drugu paklu, pa na sudiju i onda kao sivonja trčite prema tragediji. Još uvek mi zuji u ušima od prečke.

  1. Severinin pornić

 

Ok, logično je da su svi pomislili kako bi bilo kul biti u ulozi Šiškice i to je ok. Može. Ali prvo moraš da prođeš kroz ceo film kao Severina. Ne da je nešto loše biti Severina u toj ulozi, već jednostavno da se odvoje poštovaoci uratka od napaljenih šovinista. Malo te polivaju šampanjcem, pa mašeš u kameru i onda možeš da budeš vlasnik jahte. A kao dodatak posle moraš da zoveš ženu da joj se pravdaš. Jbg, život nije fer.

  1. Drašković preživljava atentat

Lider SPO-a može da iskoristi aplikaciju za modernizaciju stranke i povratak na velika vrata. Virtualna realnost koja prikazuje preživljavanje može da se izdeli na nekoliko nivoa, ali i načina prepričavanja. Budva je naravno Assasins Creed gde Vuk beži preko krovova i terasa ovog primorskog grada, dok je Ibarska više GTA fazon.

  1. Vozač tramvaja Đanija Ćurčića

Simulacije vožnje su se pokazale kao veoma uspešne franšize, tako da je ovo već oprobani recept. Vaš jedini posao je da poznatog fudbalera prebacite od kuće do stadiona, sačekate ga da završi trening i vratite ga nazad. Poprilično lak zadatak , plus nema stajanja na stanicama, a verovatno ni na crvenom svetlu jer je pored Đani koji vas tera na kršenje zakona.

  1. Vuk Branković na Kosovu

Već u startu imate dve opcije – istorijsku ili narodnu. Kod prve naravno idete ceo napad sa Lazarom i ekipom, bleja pred borbu, pa kreće borba. Sve kao Quake, samo što su svi malo sporiji i ne skaču toliko. Problem je što ma koliko da se trudite, ekipa vam sigurno gine, samo vi preživite. Druga je slično sve to, samo vas svi mrze što ste preživeli. Ubacili bi neki mod u kom je dozvoljeno muvanje Kosovke devojke.

Utisci koji nisu na listi

Gavrilo Princip

Kad smo već kod video igara, okrenimo se najpoznatijem istorijskom hitmenu. Prvi nivo je organizacija, drugi nivo izvršenje i treći je samo za one koji se baš ne vole.

Buckasti kuvar Dejan iz emisije “Kuvati srcem”

Naravno @starismrad u svom maniru: Ono što je svima delovalo kao tandem koji se međusobno dopunjava i slaže bez razmirica koje nikako da isplivaju na površinu, a meni kao in flagranti stokholmski sindrom, je odnos Vece voditelja i Dejana, kuvara u gastro emisiji Kuvati srcem, koja je išla radnim danima nakon završetka jutarnjeg programa RTS-a. Jednostavno znam taj izraz lica. Svakog jutra godinama slušaš čoveka koji ponavlja fraze “Dragi moji kulinari” i “Ćufta”, a onda jedno jutro u emisiju dođe Cvija, sada poznati MC, a pre desetak godina, sigurno jedan od glavnih siledžija iz školskog dvorišta. Duplirani, ogromni stokholmski sindrom je Dejanu sigurno flešbekovao sve događaje iz detinjstva i puberteta koji su ga učinili nesigurnim i postali dobra osnova za višegodišnje neodupiranje stihijskom psihičkom maltretu.

Autor: Shakraf

Rate this post

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar

    Gde je Severinina slika?