Kupali smo se sa novim iPhoneom

Budući da testiramo samo Apple uređaje, a imamo i novi dizajn čovek bi rekao da smo elita. Istina je ipak da ovaj tekst kucam na polovnom laptopu, dok jedem hladnu picu i pokušavam da shvatim da li gotivim Westworld. Kako god, do nas je opet zahvaljujući kompaniji Vip stigao novi iPhone i to onaj Plus.

Dakle, 5,5 inča onog „jao vidi kako je do jaja dizajniran“ telefona, sa dve kamere i bez ulaza za slušalice. Suštinski sve su to kozmetičke promene koje nemaju ništa revolucionarno u sebi, ali sa druge strane Apple je dovoljno veliki da se svaka takva stvar primeti i ocenjuje. Po običaju, mi se nećemo baviti tehničkim stvarima, već samom suštinom, odnosno – koliko smo mi tu dobri. Dve kamere sa zadnje strane nisu nikakva novost, do sada smo to viđali ko HTC-a, LG-a i Huaweia koji je to uradio prošle godine. Ali kao što Johan Krojf kaže „nije ko je prvi nego čije se prvo uhvati“. Ne znamo da li će kod iPhonea da se prvo uhvati, ali da su svi krenuli da pričaju o tome – jesu.

2016-11-16-09-39-32

 

Sad čisto da se dotaknemo čemu služe dve kamere. Pa jedna od njih ima široki ugao od 28mm sa f/1.8, dok drugi ima 56mm sa senzorom od 12 megapiksela i modulima za optičku stabilizaciju… Za kurčenje. Dve kamere služe za kurčenje.

Kvalitet slike jeste dobar, što možete videti iz priloženog, pošto je naš sajt skoro duplo bolji kada se fotka jednom od ove dve kamere. Ili sa obe. Nije ni bitno, znate čemu služi.

dsc_0284

Druga velika polemika koja se još uvek vodi u svetu jeste da li je potreban ili nije potreban ulaz za slušalice. Pošto nam Vip veruje toliko da nam pošalje telefon, ali ne i bluetooth slušalice ne možemo da damo mišljenje kako one rade. Tako da ćemo dati mišljenje o onom što znamo – Barselona je najgori klub na svetu, Premijer liga je najbolja liga na svetu, a Dejan Zečević bi trebalo da prestane da snima filmove zauvek. E da, i telefon bez tog ulaza izgleda kao Selma Hajek u filmu “Dogma”.

salma-hayek-serendipity-dogma-1999

Treba naglasiti da je ovo prvi iPhone koji je vodootporan. Što znači da smo ga najebali sledeće godine kad krene sezone godišnjih odmora.

Autor: Shakraf

4.1/5 - (9 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0