Kilobajt informacija nedeljno

U Teglinom IT pregledu ove nedelje dajemo čitulju za Yahoo, saznajemo šta nestaje sa interneta i podsećamo da Alcatel telefoni postoje.

 

Gasi se Yahoo

Prapočeci interneta u Srbiji se vezuju za Krstaricu, ICQ i Yahoo mejlove. Potonji od ova tri izgleda jedini neće preživeti tu skrajnutost, protiv koje se bori već godinama. Kao jedan od korisnika tog servisa već dobrih 15 godina, mogu reći da mi apsolutno nije žao ukoliko dođe do konačnog shut downa. Navodno, ovo je jedan od mogućih scenarija, nakon što će Verizon, koji je vlasnik Yahooa, spojiti sve servise koje je kupio, a koji nisu baš napravili pare. Poslednji trzaj će biti Oath, novi servis napravljen od AOL-a, Yahooa i još 20 drugih kompanija, a na šta će ličiti taj bućkuriš, saznaćemo početkom leta, kada bi trebalo da bude lansiranje.

 

Nema više jaja

Botovi, trolovi i osobe kojima je potreban zagrljaj više neće imati „jaje“ na Twitteru. Ova društvena mreža odlučila je da promeni čuvenu “jaje” profilku, odnosno da umesto jajeta stavi onu klasičnu sivu, koju možemo videti na drugim servisima. Glavni razlog tome je da ona sada deluje privremeno i generički, a sporedni razlog tome je što su internet trolovi počeli da doživljavaju jaja kao svoj identitet. Inače, Twitter je u toliko velikom finansijskom problemu da su svesni da nema potrebe da se bave njime, već da čekaju da propadnu, a za to vreme će se brinuti o nečemu što apsolutno nikog ne dotiče.

 

Nema osvetničkih pornića

Čelnici Facebooka su najavili da su počeli sa korišćenjem novog alata uz pomoć kojeg će sprečavati pojavu „osvetničkih“ pornića na njihovoj mreži. Na taj način su ubili jednu od najzabavnijih stvari koja je tu postojala. Sad još kad su uveli “stories”, mogu slobodno da gase firmu, jer je sve izgubilo smisao. Te „osvetničke“ fotografije i snimci su činili srž ove mreže. Ona ga prevari – on okači njenu golu fotku sa natpisom „kurva“. On nju prevari, ona okači njegov polni organ sa natpisom „nadam se da si je zadovoljio sa tih 11 cm“. Divna stvar. Ali toga više nema i za to će biti odgovorni „visoko spremni specijalci“, iliti ljudi sa najboljim poslom na svetu. Njima će stizati te fotografije i oni će odlučivati da li su one „osvetničke“ ili ne. Najbolji posao, kažem ja.

 

Alkatel još uvek pravi telefone

Kompanija čija je struktura vlasništva malo manje komplikovana od rodbinskih veza sestre Kardašijan, nastavila je da pravi telefone i navodno kida sa novim modelima. Setimo se onih telefona od pre desetak godina, kada se nisu razlikovali od igračaka sa vašara, e pa navodno su postali baš, baš bolji. Toliko bolji da više ne znaju šta da stave u telefon, pa su stavili četiri kamere. Dve napred, dve nazad, tako da telefon izgleda kao FAP kamion sa nabudženim farovima. Pored toliko kamera, model Flash će imati i deset procesora sa milion jezgara (ovo nije tačno), ali jasno je da će biti nabudžen kao kad šabana ostavi riba, pa on frustracije leči nadogradnjom automobila.

Autor: Shakraf

5/5 - (4 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0