Kilobajt informacija nedeljno

U novom pregledu aktuelnosti iz IT sveta izdvajamo novi Samsung telefon, kompanije koje bi da vas nateraju da radite nešto za džabe, bolju zaštitu ako gledate bezobrazne sajtove i Terminatora. Dobro, ne baš Terminatora.

Elon Musk sjebava čovečanstvo


Glavna vest protekle nedelje je da je vođa hipsterskih naučnika pokrenuo novi projekat kojim će nesumnjivo uništiti čovečanstvo. On sigurno ima dobre namere u vidu spajanja ljudskog mozga i računara, ali tako je Majls Benet Dajson imao dobre namere, pa vidite šta je uradio sa Skajnetom. Ono što on hoće da napravi je Robokap, ali onda dolazimo do brojnih etičkih pitanja, koja mi naravno nećemo postavljati. Nas najviše brine, ako se spojimo sa računarom da li to znači da će svi videti naše misli? Jer ako je tako, gasi sve.

 

Samsung najavio S8

Kao i svake godine, pravi se bespotreban hajp oko nove generacije telefona, a Samsungu posle debakla sa Note 7, to treba više nego Lazi Ristovskom kredibilitet. Stoga je ovaj model morao da ima sve. Tipa, fali mu samo ringla. Sve ostalo su natrpali – i najbolju kameru i najbolji ekran, i baterija jaka, 4 GB RAM-a i tako dalje. Ovaj model izlazi za par nedelja i verovatno ćemo ga gledati na svim mogućim reklamama. Srećom, ove godine nema velikok sportskog takmičenja preko leta, pa smo makar tu mirni.

 

Prevođenje je u modi

Stari dobri čelnici Googlea, odnosno YouTubea, odlučili su da malo ukradu foru Wikipedije i pozovu ljude da volonterski završe posao za koji bi neko trebalo da se valjano plati. Ali ljudi vole da izbijaju pare sebi iz džepa pod izgovorom „dobro je za čovečanstvo“. Znate šta je dobro za čovečanstvo? Da ne radite stvari za džabe! Elem, oni su postavili novu platformu na koju možete da se prijavite i prevodite YouTube klipove na lokalni jezik. Za džabe naravno. Jer tako pomažete svojoj zajednici. Da smo neko gotivno društvo dogovorili bi se da prevode namerno sjebavamo. Sa druge strane Netflix radi to isto, samo plaća prevodioce, plus možete da gledate nove filmove i serije za dž.

 

Pornhub prešao na HTTPS


Ako vam je prva reč jasna, a druga nije, onda sledi kratko objašnjenje. Svima omiljeni sajt prešao je na sigurniji protokol koji podržava enkripciju podataka. Šta to znači? To znači da možeš da gledaš midžete ili stopala, i ne brineš da li će neko od provajdera to znati . Ipak, i dalje ćeš morati da brišeš history ili da ideš u incognito mode. Ingocnito mode? Klikni ctrl+shift+n. Nema na čemu.

Autor: Shakraf

5/5 - (4 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0