Isus Krist u popularnoj kulturi

Posle ovog teksta možete da kažete da vam se ukazao Isus na Tegli

buddy_christ2

Jedan od najpoznatijih likova na svitu Isus Krist (u Srbiji poznatiji kao Hristos Vaskrsnu) premijerno se pojavljuje na Tegli.

Debate traju stotinama godina o tome koje je Isus zapravo bio boje kože, da li je bio patuljak, te kakve je to kombinacija supermoćiju kad moš

a) šetat po vodi

b) pretvorit vodu u vino

c) dizat iz mrtvih.

Bilo kako bilo prvi hippy na svijetu osim u svetim knjigama pojavljuje se često i u popularnoj kulturi. Amo vidit di:

 

#1. TBF – moj prijatelj Krist

U pjesmi najboljeg splitskog benda ikad Isus se pojavljuje kao hipi pun ljubavi. Sve što je ponio na ovo putovanje iz raja u raj na zemlji je marihuana s očeve farme, usput je pritvoria vodu u vino i radia još dosta Isus stvari. U Splitu su mu rekli “kakva ti je to haljina i šlape, jesi to krenia na gej paradu” i to je otprilike doček kakakvog bi Isus dobia na Balkanu. Na zadnjen albumu vrag je doša u Split, ovaj put je to Isus, pa je jedino pitanje koje božanstvo stiže na idućem albumu TBF-a. Jedno je sigurno, s ovim Isusom bi se rado družili

 P.S U Splitu je dosta popularna “da je Isus s ________(ime kvarta) bia ko bi ga razapet smia

Ocjena: 8,8/10 Isusa

 

#2. South Park Isus

Živi negdi u ovom pitoresknom gradiću, većinu vrimena ne jebući živu silu, ali kad dobije poziv – Isus ga teško odbija. Ponekad se udruži sa svojim prijateljima božanstvima i kreće u akciju. Ostatak vrimena, Isusa više-manje nema u seriji, al onda kad ga i ima dobar dio vrimena je onako, nit smrdi nit miriše. Družili bi se s njin, al ono tipa jednon misečno na kavi i kad se sretnemo na ulici kimnut glavon, al to je to. Zna bit i badass, pa je jednon ubia papu.

Ocjena: 6,6/10 Isusa

 

#3.  Stephen Lynch – Craig Christ

Dobro odi nije baš riječ o Isusu, ali je o njeovom zaboravljenom bratu – Craigu, mladiću koji je potpuna suprotnost Isusu. Craig se druži s Judom, zajedno uzgajaju travu, i općenito se srami povezanosti s bratom. Isus je odi predstavljen ka lik kojeg muči kronična nejebica, ljubimac roditelja, i općenito onako šta bi odi rekli – peder. Tako je Craig uostalom opisa i njegove prijatelje apostole, šta bi moglo značit da je bia isprid svog vrimena, pa su mu likovi u haljinama šta se sastaju i mole, jebiga pederi. Inače najbolja pisma vezana uz Isusa ikad.

Ocjena: 2,5/10 Isusa

 

#4. Mel Gibson Isus

 Braveheart je tražia lika u kojem će dvi ipo ure ubijat boga, pronaša je Jima Cavizela i to je otpriike to.

P.s – Židovi su ubili Isusa

Ocjena: 2/10 Isusa

 

#5. Walking Dead Isus

Nije Isus, ali stvarno izgleda ka on. Da u nekom apokalipsa svitu sretnete ovoga lika vjerojatno bi nastavili šetat okolo s njin, jer pruža osjećaj sigurnosti. Dobro ne znam zapravo koliko pruža taj osjećaj, jer pravog Isusa je njegov otac žrtvova, a u svitu di su zombiji okolo, onaj dio s mise “ovo je tijelo moje koje će se za vas predati” (ili kako god zvuči to na srpskoj misi) dobiva potpuno novo značenje. U seriju je doša relativno kasno, a iskreno više se ne sićan koja je priča s njin.

Ocjena: 5/10 Isusa

Autor: Rena Usklicnik

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0