HIT DVE NEDELJE

 

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

Kendi x Ivan Beloševac – Danas samo bih ljubav

Pravi letnji hit! Kendi i Ivan su stari znalci i rado viđeni gosti na ovim stranicama i od njih se ovakvi hitovi očekuju. Obratite pažnju i na dečka koji stoji iza muzike i aranžmana, jer je mladi pančevački DJ Dju Dju napravio fenomenalan letnji summer vibe bit, uz koji ne možete da ne đuskate. Svako ko je pokušao da napravi generički hit za plaže i letnje bašte, neka posluša ovo i neka ode da se umije ladnom vodom.

Ocena: 1,1 Sarsa

 

Marko Louis – Euridika

Teško da ste mogli da propustite koliki smo fanovi svega što Marko radi, a i on se trudi da iz izdanja u izdanje raste kao autor. Ovaj singl najavljuje novi album, koji jedva očekujemo, budući da su nam se raniji mp3 fajlovi već izlizali od slušanja. Marko kapira da je ovo XXI vek i koliko muzika danas može da pruži i kako moderna pop pesma sve može da izgleda. Pravi moderan soul, koji bez problema izlazi na crtu ovima na zapadu. Još kad pred kraj uleti truba, lele!

Ocena: 1,4 Sarsa

 

Mejsi – Rambo RMX

Malo smo zaboravili na Mejsija, jednog od tvrđih likova sa juga, a njega eto ponovo među nama, i to na remixu Cobijevog hita. Mejsijeve reči su na već poznatu matricu legle kao lopta Mitru na glavu u Jelen reklami. Usudili bismo se da kažemo da bi ovo komotno moglo da prođe kao original, odnosno kao Mejsijeva pesma na Cobijevu trrraku. Realno, više gotivimo Cobija kad se druži sa pravim glavama.

Ocena: 1,5 Sarsa

 

Edo Maajka feat Yaya – Bolje je bolje

Edo Maajka napravio dobru stvar, a na kalendaru nije 2010, nego 2018. godina. Opet se pokazalo da fanki džezi podrška mnogo bolje leži Edovim tekstovima, nego dabstepi i ostale gluposti koje je ubacivao poslednjih godina. Poslušajte i jer ćete retko naći na jednom mestu pominjanje Točka, Branka Kockice, Tuste i Bernija Sandersa. A i na kraju, sve uvek bolje zvuči kad Yaya uleti u nečiji refren.

Ocena: 1,6 Sarsa

 

Božo Vrećo – Jelenče

Samo nekoliko redova bilo je dovoljno da ponovo pomenemo Marka Luisa, ali sada u okviru nove saradnje sa Božom Vrećom. Hajp oko ovog kralja sevdaha nas je malo popustio, budući da nam forsiranje akapela pesama, definitivni raskid sa Halkom, pa i blagi manirizam, nisu najbolje legli. Ovde se nekako ponovo sve vratilo na svoje mesto i nadamo se da će nam predstojeći album pokazati da smo se zajebali što smo mislili da se Božo prerano istrošio. A nadamo se i da je ovo zaista pesma o Jelenčetu iz Radovana Trećeg.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Andreja – Ja se vozam

Sve više nalećemo na ljude koji prave klupsku muziku, ali sa jakim autorskim pečatom, što potpuno podržavamo i nadamo se da će nekad takav stav uspeti da se probije i u mejnstrim. Ili možda bolje i da ne. U međuvremenu, želimo da pozdravimo rad Andrije, o kom ne znamo mnogo, ali nam ga je preporučio DJ i producent Trifun, inače veliki prijatelj naše kuće, koji se sa još nekoliko faca glupira u spotu. Ovo jeste muzika za lepo mlađe, ali radi i nas, šta nam glupo.

Ocena: 1,8 Sarsa

 

Slonz – Neki čovek

Od singla koji najavljuje prvi album gitarskih nada iz Šapca smo možda malo više očekivali, budući da smo jedva čekali da izbace neko zvaničnije izdanje, nakon nastupa na demo festivalima, koji su pokazali da se radi o momcima na koje valja računati. Ok, njihov garažni zvuk je i dalje na mestu, ali se nadamo da ćemo ipak dobiti i nešto malo originalnije. Mada, ne sumnjamo da ćemo na budućoj ploči naći nešto za šta ćemo da se zakačimo.

Ocena: 2,4 Sarsa

 

Mimi Mercedez – Gerila

Mimi svakako ima veliki pop potencijal, pa i Žartikal ume da dominira u toj varijanti, ali to nekako nikad nije dovoljno dobro, kao kad Mimi izbacuje svoje tvrde prijave. Pesma i spot su reklama za Tuborg, pa je i Mimi malo manje lajava nego obično. Sve u svemu, i nije baš gerila. Mada kad krenu trubači pred kraj…

Ocena: 2,7 Sarsa

 

Antonio Bratoš – Anananana

Ovaj lik nas je cimao u inboks da mu objavimo pesmu, pa po cenu i da je pljunemo, tako da evo, bili smo raspoloženi. Da objavimo pesmu. Ovo da smo slučajno čuli, bili bismo u fazonu, koj moj, i nastavili dalje. Ovako smo obratili pažnju. Ne znamo čemu ova šaljiva latino pop akustika. Od svega što postoji, pre svega ne volimo nešto što zvuči kao da je rođeno da se svira u baštama kafića. Bolje da stanemo sad.

Ocena: 4 Sarsa

 

 

Best feat Krešo Bengalka – Kilometri

Izgleda da se Krešo negde baš zadužio kad ima ovakve saradnje. Ako vas mrzi da slušate celu, premotajte na kraj, da vidite kako se Krešo uklapa u ovakve varijante, i da možda i postoji stvar koju ni on ne može da izvuče. Mada opet, treba platiti stan i režije. Nismo mi tu da sudimo, samo da ocenimo.

Ocena: 5 Sarsa

 

Dr Nele Karajlić – Nedelja kad je otišao Hase 2

Ne.

Ocena: 5 Sarsa

Autori:  Miloš DašićRadomir Zvoncek

4.4/5 - (5 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0