HIT DVE NEDELJE

 

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

Minilinija – Divan svet

Ako postoji termin dad rock, iliti muzika koju slušaju očevi u kariranim košuljama dok odbijaju da stare, da li postoji onda dad electro. Ako postoji, Minilinija je njegov jak predstavnik. Da smo znali da Vuča ovakav biser krije u svojim redovima, bilo bi nam OK da se Darkvudi raspadnu još posle Život počinje u tridesetoj. Pošto su četrdesete izgleda bolje. Barem za Vuču. Klupska himna za 2018. za ljude koji verovatno neće ni ući u klub 2018.

Ocena 0,8 sarsa

 

Armuši – Protiv stagnacije

Iako im ime zvuči kao neki solidan bend, koji ćete pozvati na svoju gradsku večernju svadbu, ovo je elektro pop bend iz Vrnjačke Banje, koji svu svoju snagu baca na melodiju koju proizvodi sint. Đuskavo, a pametno, bend koji može da nađe svoje mesto pod suncem zajedno sa sjajnim bendovima sličnog zvuka kojih iz dana u dan ima sve više, a sudeći po FB strani benda Armuši, izgleda da su već sa mnogima delili binu.

Ocena – 1,7 Sarsa

 

Moussaka – S kim si gde si

Da li uopšte da pominjemo da braća iz Moussake imaju novi EP i da kod nas uvek imaju visoku ocenu, pogotovo još kad obrade Draganu Mirković (Pravu Srpsku Majku!!!). Spot nas seli u davnu ’58. i negotinski vašar, jer realno super je na splavovima, ali na vašaru je ekipa.

Ocena 1,5 Sarsa

 

Lajka na mesecu – Mange

Znate ono kad krene pesma i sve to je potpuno korektno, sve ste to već čuli, što u našim ovde balkanskim okvirima a što i preko, nemate šta da zamerite, ali opet nećete se verovatno vratiti više nikada ovoj pesmi. E pa to vam je Mange Lajke na mesecu. Zbog kul imena benda, i zanimljivo orkestriranih aranžmana, u kojem su klavijature u prvom planu u odnosu na gitare, daćemo ovom bendu još neku šansu kada budu poslali neku svoju pesmu iz svemira.

Ocena: 2,8 Sarsa

 

Marlon Brutal – Borba

Postoji nešto užasno zavodljivo u pesmama Marlona Brutala, što nam nije baš dokučivo,  jer realno neke njegove ideje su opasnije od ove nove Lavove reklame, gde nisi baš siguran da li se navija ili kreće na Vukovar. S tim što znamo da bi Marlon skočio do Vukovara svaki čas, samo da vidi nešto. Međutim, ako izuzmemo to, a poslušamo nekoliko jako tvrdih prijava, kao i par Cobijevih genijalnih rešenja, ne možemo a da ne damo neku lepu ocenu, jer na kraju sve će da prođe, ali ostaće nam borba.

Ocena: 1,8 Sarsa

 

Chui feat Boris Štok  – Pogledaj

Chui je jedan od najzanimljivijih prekodrinskih jazzy bendova, koji su skloni eksperimentima gde sklapaju novo i staro. Boris Štok je jedan od najdosadnijih vokala iste geografske dužine i širine, jer realno već znamo Urbana i Masima, ne treba nam treći u tom loncu. Nismo sigurni koliko su nam i prva dvojica potrebni. Tako da miks svega ovoga ne donosi nešto što bi nas nateralo da izdržimo svih 7 minuta ove pesme.

Ocena: 3,9 sarsa

 

Spejs Noksi – Hipnotisana gomila

Uvek me je čudilo kako zaostavština kultnog Sunshine-a nije veća u majci Srbiji, s obzirom da u njihovim najboljim danima slušalo ih je i staro i mlado. Ovde prelazimo na ovaj ‘’mlado’’ sektor. Ne znamo puno o Spejs noksiju ali kontamo da ćemo uskoro saznati. Na gotovo klupsku matricu, bačeno je nekoliko dosta dobrih rima, međutim jbg ili smo mi malo nagluvi ili je vokal je u momentima nerazumljiv,  ali dobro, ovo je jedna od retkih novijih domaćih rep pesama na koju možeš da dođeš samo zbog muzike. Pratimo šta se tu dešava, čekamo album.

Ocena: 1,9 Sarsa

 

Voland Le Mat – Ideš s njim

Gosn. Volanda smo čuli par puta u svedenijim, mračnim pričama uz akustaru. Sad je malo nakalemio na to standardni disco bit, uz onu klasičnu temu dok posmatra cupi na koju se loži kako odlazi sa nekim drugim iz kluba. Može da uđe u onaj Minilijin dad electro fazon, ali je daleko po kvalitetu.

Ocena: 2,5 sarsa

 

Sara Jo – Lava

Pokušaj da Sara Jo postane the thing number 27. Ovde je još i najdalje otišla, što zbog odlične Viklerove muzike, što zbog finog spota, ali jbg devojka ima harizmu kao lonče supe, i možda treba da se mane ovog bad ass pristupa koji gura već neko vreme. Terminom igrice Pod je lava – ova pesma je lava, ne slušajte je.

Ocena: 4,5 Sarsa

 

Bjesovi – Lagano, Lagano

Srpski Tool u mirnijem akustičnem i pravoslavnom izdanju, obrađuju veliki hit THC-a i Ćjofo MC-a. Šalimo se, nije obrada. Jućub kanal ovog benda nas konstantno iznenadi nekim starim snimcima, saradnjama, itd, a sad su rešili da ovekoveče snimkom pesmu iz 2008, koja može komotno da se pušta u bloku sa onim božićnim poslanicama što idu 7. januara na TV-u.

Ocena: 2 sarsa

 

Irie Fm – Ljubav što smo stvorili

U prethodnom vremenu Irie Fm je postao najinteresantniji bend u ovoj našoj sredini, miksajući nove moderne zvuke na rege-afro matricu. Tako da imaju kredita ako se malo zanesu, a to se upravo desilo. Jer dok su stvarali novu pesmu, i sklapali novo i staro, malo su zaboravili i da naprave pesmu, jer ovde hita baš i nema. Pritom, deluje da se i previše trude u vizuelnom sektoru, pa audio malo trpi. Ali verujemo da je ovo samo malo skretanje i da nas već iza ćoška čeka novi hit.

Ocena: 2,5 Sarsa

 

Bvana iz Lagune I Mikri Maus – Anti Hepi

Ova dva cara se posle velikog hita Crno vs Belo, vraćaju sa novom himnom za ovu godinu. Anti Farel Vilijams letnji hit. A i kome je realno da smejuckanja, smeškanja  i radosti danas. Sigurno ne svim ovim likovima u spotu. Ko me to tamo peva se sada ističe kao jedno od najočekivanijih albuma ove godine.

Ocena: 1,3 Sarsa

 

Autor: Miloš Dašić

3.1/5 - (10 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0