HIT DVE NEDELJE

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

Svemirko – Meni se ne svira

Ovo zvuči kao nešto što bi bilo jako veliko na Hitu meseca Radio televizije Beograd 1985. godine, nakon čega bi napunili salu Doma sindikata, u okviru akcije Pozdrav Beogradu. In a good way, naravno. Uspeli su da prenesu taj duh matorih hitova, u potpuno modernom ruhu. Svemirko nas je sve osvojio albumom Vanilija, tako da očekujemo duplo veće osvajanje albumom Tunguzija. 

Ocena: 1 Sars

 

LP Elektro – Teleportation

Iako spotom gaze u apstraktne SF sfere, ovo lagano može da bude izgubljeni saundtrek nekog ’80s akciono-sportskog filma, gde naš glavni junak kreće da trenira jako, do poslednje kapi znoja, jer mora da pobedi u trci bajsevima/skejtovima/rolšuama/trotinetima. Kao saundtrek za Drive, samo duplo brže. Još se i odlučno lepi na new retro wave talas, koji već godinama ne posustaje. Nije loša ni ona priča sa dva klavira, ali ovo nas baš radi.

Ocena: 1,3 Sarsa

 

Ensh – Talasi

Naš omiljeni pečalbar se vratio na kratko u maticu Srbiju i izbacio mikstejp (?!?) na kojem je semplovao pun kufer domaće, a bogami i inostrane scene. Ne nailazite baš često na mikstejpove, od ne-hiphop izvođača, a na domaćem terenu, svakako pionirski poduhvat. Mada, i navikli smo da Milenko oradi nešto novo i drugačije, počev od muzike, preko tekstova i nastupa. Ovde imamo sempl pesme benda Dogs in Kavala Hvala što postojiš. Hvala i Enshu i Psima kavalskim što postoje.

Ocena: 1,5 Sarsa

 

Mimi Mercedez – Gangsta Boo

Baš su nas pre neki dan pitali zašto se Mimi više ne pojavljuje, kao da mi imamo te informacije, ali evo je, sa novim remiksom. Već davno je postavila standard da može da se javi s vremena na vreme, izbaci makar par jakih rima i prijava, i pokaže koliko je velika i u komercijalnim i u andergraund vodama. Što reče onaj brat u komentarim “jebo sam sad uz ovu stvar… 4:50 mi je bilo dovoljno”. I nama je dovoljno da se Mimi povremeno pojavi, ako je sa ovakvom pesmom.

Ocena: 1,9 Sarsa

 

Qyan – Money Song

Kao što neki B film ume da vam bude kul, iako vas malo bole oči od šljokica i kempa, tako i neke pesme prorade. Takav je slučaj sa bendom Qyan i ovom pesmom. Realno, bilo bi bolje da je stvar matora nekih 10, 20 godina, pa da je odležala na dnu nekog fanki bureta, mada, i ovako ćemo je trošiti. Disko je večan dok su mu deca verna.

Ocena: 1,8 Sarsa

 

Valentino Bošković – Pippanonna

Valentino se još nije spustio sa Marsa na Brač, a kad će ne znamo. U međuvremenu, sa tog istog Marsa se i javio i izbacio kompilaciju, na kojoj se nalaze vrhunci sa prethodna dva albuma, plus jedna nova stvar. Pippanonna svakako ne bi trebalo da bude pesma s kojom bi trebalo da uplovite u svet ovih dalmatinskih pop zajebanata, ali ima dovoljno sopstvenog šmeka da se svidi i onima koji nisu veliki fanovi. Doći će uskoro i ta 2046. i najavljeni koncert.

Ocena: 2,3 Sarsa

 

Door Window Nine – God Bless The Dead

Nekako kada kažemo retro zvuk, ne mislimo baš na rane gitarske devedesete, ali ovo je taj retro zvuk. Bend očigledno naginje ka pokretu proizašlom iz grandža, koji se slušao po koledžima Amerike i pratećim radio stanicama. U svakom slučaju zanimljivo, nije rđavo, ali jbg, nije baš ni moralo na engleskom.

Ocena: 2, 6 Sarsa

 

Gazda Paja – 1000 evra feat. DJ A.S. One

Gazda Paja zabo pesmu koja može da bude hit, a nije 2012. godina? Interesantno! Iako stvar traje 2:35, bilo bi do jaja da poslednjih pola minuta ne postoji, jer dok sempl fantastično vozi i Gazda kida dok guta suglasnike, pa svaka treća reč liči kao da peva na portugalskom, u poslednjih trideset sekundi kreće nešto što liči na abortus densa devedesetih. Ok, svakako je to potrebno, kako bi se pesma prodala ciljnoj grupi, a ne nama matorim padavičarima, ali šteta, jer je ovo moglo da ide ispod jednog Sarsa, kao najveći letnji hit.

Ocena: 2 Sarsa

 

Ami G x Gazda Paja x Pop x Marko Kon – Kisela bombona

Ove Amidžićeve letnje šaljive pesmice ulaze u ono loše što nam leto donosi, uz komarce i mogućnost dobijanja raka na koži. Pesma koja će upotpuniti depresivnu proslavu rođendana vašeg deteta, jer leto je, i niko mu iz razreda nije došao. Ovo baš nisu Flamingosi.

Ocena: 5 Sarsa

 

Nina Romić – Sloboda

Tako to obično biva kad neko pravi tugaljive i teške stvari i želiš mu nešto vedrije. A onda napravi nešto prolećno, što bukvalno zvuči kao da animirane ptičice pevaju, i onda želiš da se vrati ono tužno. Nina nas je razvalila prethodnom monumentalnom i genijalnom Sad kad je gotovo, tako da nam je ova mekša orkestarska pesmičica nekako slabije legla. Mada, ima ona bisera na novom albumu, čekamo njih kao nove singlove.

Ocena: 2,8 Sarsa

 

No Hay Banda – Like Love

Dugo nismo kliktali na ovaj bend, jer smo mislili da su džez, a u džez se realno razumemo k’o Marica u krivi. Međutim, izgleda da ovo nije džez, već pokušaj prevođenja moderne alternativne lounge muzike na naše tlo. I sve je to fino proračunato, zanimljiv vokal, čudnjikav ritam, intrigantan spot, ali negde između svega toga je zaboravljeno da se napravi i efektna pesma, koja bi makar sličila hitu, i koja bi mogla da se pevuši. Ovako ni posle tri slušanja ne umemo da prepoznamo šta je refren, ali pratićemo bend, ima ovde prostora da nam se jednom i svide.

Ocena: 3 Sarsa

Autori:  Miloš Dašić, Radomir Zvoncek

1.5/5 - (2 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0