HIT DVE NEDELJE

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

kene beri – lance

Lik fajterskog duha Vesne Rivas i šarma bivšeg muža Goce Tržan se vraća novim hitom. Pod parolom droga je smrt, bavite se sportom, Kene Beri skače na svoje sedlo i vozi bajs, sa posvetom velikom gospodinu i sportisti Lansu Armstrongu. Polako prerasta okvire Fesrama uz čiju se publiku formirao i probijao i postavlja se kao jedan od vodećih predstavnika domaćeg hip-hopa. Makar onog interesantnog, neukalupljenog dela domaćeg hip-hopa.

Ocena: 1,3 Sarsa

 

Kezz – Tamo

Simpatije prema Tamari, odnosno Kezz, pokazali smo još prošle godine, vrteli njen album, naučili pesme, pa nas malo i iznenađuje da je ovo tek prvi spot sa ploče. Snimljen je u Norveškoj, ambijent je odlično legao na njeno moderno čitanje etno napeva. A ako je ovo zaista o odlaženju iz matice, kako smo je mi razumeli, još jača je poenta što je spot urađen negde Tamo. 

Ocena: 1,6 Sarsa

 

Repetitor – Kralj ničega

Posle zatvora postali su animirani. Repetitor i dalje skida pesmu po pesmu sa poslednjeg albuma, a pošto su im spotovi interesantni, to je skroz ok. Ovo mu dođe ona najviše pop pesma sa albuma, koliko god to čudno zvučalo u njihovom slučaju, sa modernim gitarskim rifom i skoro pa pevanjem. Sledeći spot možda pod vodom?

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Tehnicolor Lies – Air Max

Kad u about me stoji “ekipa neistomišljenika okupljena oko nedostatka ideje u životu” realno je da te zaintrigira čime takva družina padavičara ima da ti se predstavi. Ova to čini emo pankom i to onim što je valjao tamo nekad pre desetak godina. Kul pesmu prati još efektniji spot snimljen u Hidden BG kući, koji donosi odličnu ideju za neki nastavak Munja. Ocena bi bila još i viša da je tekst na srpskom.

Ocena: 1,9 Sarsa

 

U pol’ 9 kod Sabe – Želim robota

Poklič modernog sveta uobličen je u novu pesmu omiljenog nam sastajališta od bendova. U ovo vreme prenatrpano obavezama i glupostima koje nas interesuju, potreban nam je neki robot/android ili šta god već umeju ovi u Vinči da izmisle, jer ovako ne ide. Kul pesmica, čeka se novi album.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Krešo Bengalka – Ovdi

Jbg Krešo, još uvek nam je u plejeru Vojko, a i tvoje stvari na tom albumu, pa nemamo vremena da se posvećujemo netreptanju i slikama o stanju stvari u splitskom ZOO vrtu. Dođi jedan dan od nedelje.

Ocena: Neocenjen na tromesečju. 

 

Palms Voice – Snowflakes in Hell

Kada ne bude više mesta u paklu mrtvi će hodati zemljom, a kada počne da pada sneg u paklu onda će Palms Voice da izbaci album, a to se izgleda desilo. Bedroom electro pop, iliti muzika za žurku i đuskanje sa samim sobom. Ne to đuskanje sa samim sobom Bili Ajdole, znamo da si na to pomislio. Posvete Joy Divisionu i insta story spot. Moderno, a starinski.

Ocena: 1,8 Sarsa

 

Ana Avramov – Autumn Thrills

Anu znamo još iz benda In Absentias, krenula je u solo vode, ali joj je zvuk i dalje bendovski obojen. Devojka nežne pojave, ali grubljeg glasa, u tom kontrastu stvara jako zanimljivu zvučnu sliku, koja nije naravno ništa novo, ali je prilično kul za praćenje. Shot out za izdavačku kuću Kontra koja okuplja jako zanimljive ljude i autore oko svoje etikete.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Hadži prodane duše – Lista čekanja

Zaista želimo da ova lista ne bude samo nizanje indie padavičara i pljuvanje po ostalim gitarskim pravcima, i zaista želimo da naletimo na neki dobar hard rock, ili mainstreem bend, koji živi i stvara u 2018. E pa, ni sa ovim bendom se nismo usrećili. Na trećem minutu pesme nas više ništa vezano za njih nije zanimalo, setili smo se da smo ih nekad možda recenzirali, ili hteli daih recenziramo, ali smo već na četvrtom minutu shvatili da smo potrošili i previše vremena.

Ocena: 4 Sarsa

 

Pips, Chips & Videoclips – 3PM

Pipsi su jedan od naših omiljenih bendova, zato nam je i krivo kad ne naprave pesmu kakvu smo očekivali i kakvu znamo da mogu. Nakon gomile novih stvari gde nam je Ripper pripovedao uz klavir, dobijamo i jednu veselicu, koja kao da nije bila dovoljno kvalitetna   i nije baš najjasniji ovaj pravac u novim pesmama gde Riper sa klavira pripoveda, a više ga volim okad baulja po bini. Doduše poruka pesme je dovoljno jaka, jer realno svi su zaslužili da se pošalju u 3PM. I ne, ne kao u u 3 popodne na dremku.

Ocena: 2,4 Sarsa

 

Mile Kekin – Atlas

Koliko se Miletu ne radi više Hladno pivo vidi se u njegovim solo radovima. Ali realno Mile koj’ će ti ovo, bolje se vrati Pivu. Otpevaj na koncertu Ovih ću par stanica, biće ti lakše, a ta ti je dobra.

Ocena: 3,8 Sarsa

 

Autori: Miloš Dašić i Radomir Zvoncek

 

3.5/5 - (4 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0