Deset Šešeljevih omiljenih hip-hop izvođača

Šešelj se vratio, evo ima već tri meseca i za to vreme svako je rekao šta je imao na temu zatvora i povratka. Ni on nije ostao dužan, pa je imao traktate, govore i Marinabramovićke instalacije na temu vlasti Evrope, svoje stranke, njihove stranke i hip-hop muzike. Da, Vojvoda se zakačio i za ovaj žanr, verovatno najpopularniji uz narodnu i koja god da je elektronika na meniju ove klupske sezone.

https://vine.co/v/OxwmlFAzeWX

Šešelj je imao štošta da zameri svojim bivšim saborcima, pa tako se požalio i na izvođače koji su pratili njihov medijski cirkus. Očigledno su godine provedene u Evropi razdvojile Šešelja sa starom ekipom, što u društveno-političkim, tako i u muzičkim pogledima. Tako da se u ovom tekstu bavimo koje hip-hop snage Srbije zadovoljavaju istančan ukus Vojislava Šešelja.

10. Nepoznati Junak

Za početak, dokaz da su Radikali oduvek gajili ljubav prema domaćem repu. Dok su SPS, Jul i  Nova Demokratija išli na neku dens Jul je kul priču, a DOS, Depos i Nova demokratija vozili Darkvud Dub, KKN fazon na zadovoljstvo svih njihovih 18 fanova, Šešelj se spustio na ulicu, u centar geta.

9. Monogamija – Srbijo, probudi se

A u getu su ga čekali ovakvi likovi. Dušanovi lavovi, Lazarevi zmajevi i Dražini četnici, ali upravo na svom vekovnom bojištu, YouTube komentarima, ovi junaci se spore da li su Dražini četnici ili Nedićevi sinovi, Lazarevi Zmajevi ili Srbi sa Sirijusa. Tako da se i tu krije velika boljka ovog naroda, stalne podele. Mada pesnik veruje da nas čeka bolje sutra, danas u Prištini, sutra u Tirani.

8. Looney – Mucam

 Ok, ovo nije baš tvrdi rap sa ulice, već RnB, ali sve je to izašlo iz istog jajeta. Kao Bajaga iz Borinog, kao Cukić iz Bajaginog, kao Vučić i Toma iz… Uostalom, ova oda govornim manama zaslužuje da se nađe na ovoj listi, barem dok neki reper ne napravi nešto bolje, ili Đule Van Gogh ne krene da repuje.

7. Hip-Hop Live Aid 1999 – Zemlja

Još jedno vraćanje na ulice devedesetih, kad smo svi bili kao jedno na trgovima i mostovima. Dok smo nosili target na srcima i bili kamen spoticanja mnogobrojnijem neprijatelju. Jedina mana ove numere je što većina ove ekipe nije nastavila sa angažovanjem u ovim problemima, čak pola njih mogu da završe u nekoj gde su i šta rade sekciji. Džoni Hadži Džoni (357) jedini još uvek ljutu bitku bije za slobodu Srbije.

6. Blek Biznismen – Šešelj je Srbija

 Na šestom mestu jedna proročanska pesma mladog i manje poznatog autora, što najbolje govori o cenzurisanim medijima i uređivačkoj politici kad ovakvi talenti ostaju popularni samo u krugu svojih Facebook prijatelja. Na početku spota vidimo mladog Bleka koji vidno starijem gospodinu od sebe (moguće Filipu Višnjiću, crne naočare nam sugerišu da je gospodin možda slep) saopštava da će Šešelj očitati lekciju Hagu, i tako i bi, a (mogućem) Filipu Višnjiću ostaje da to pripoveda narodu.

https://vine.co/v/OxwJj9OBx1O

5. Baja Mali Knindža feat Bora Čorba – Ćuti ćuti ujko

Istorija hip-hop kulture na ovim prostorima nije prepoznala ovaj kamen temeljac krosovera, koji svog blizanca u zapadnoj muzici ima u Run-D.M.C. – Aerosmith klasiku Walk This Way. Istorija će ovoj pesmi suditi.


4. Bogoljub Karić – Milanka, ljubavi moja

Bogoljub Karić, proizvođač pampura i muzičar iz Peći, oduvek je bio poznat po nekim drugim muzičkim žanrovima. Ipak, u kasnijim delovima karijere, pod vidnim uticajem godfathera hip-hopa Gil Scot Herona, odlučio se za spoken word pesmu posvećenu svojoj supruzi udaljenoj hiljadama kilometara, a ko može najbolje da shvati tu udaljenost od Šešelja.

3. Sandokan MC – Daj Bombu

Retko koji muzičar u poslednjih deset godina je imao ovakvu otvorenu promociju Srpske Radikalne Stranke, gde većinu spota dva momka u fantomkama drže SRS zastavu. Realna je situacija da kad Šešelj dođe na vlast mladom Sandokanu se oduži tako što ćemu dati emisiju na RTS-u, koja će popularizovati hip-hop kulturu kod omladine.

2. Marlon Brutal – Beli Rap

Vojislav je Šešelj, Ratko je junak, a Marlon je Brutal. Mlada snaga koja stoji na braniku otadžbine, a i ko može da bolje potvrdi krilaticu Jebao vas Amsterdam, duvam skank u bloku, od čoveka koji je bio udaljen 61,3 kilometra od Amsterdama.

1. Beogradski sindikat – Balada Disidenata

Izvesno je da je baš ova pesma bila u Šešeljevom iPodu dok se avion spuštao u maticu i dok je prolazio kroz carinsku kontrolu, jer kao što pesma kaže morao je da ode jer nekome je smetao, a isto kao i disidenti u pesmi vraća se u neki drugi grad koji je ostavio.

Utisak koji nije na listi
Ako priča sa hip-hopom ipak ne upali, uvek može da se vrati Truloj Koaliciji, sad ih ima dve, pa su duplo jači.

Autor: MimiKraljMamba

5/5 - (1 vote)

COMMENTS

WORDPRESS: 3
 • comment-avatar
  Dadan Karambolo 9 years ago

  Koja je svrha ovog teksta i svih ostalih na ovom sajtu? Ako pokusavate da budete smesni, ne ide Vam. Ako pokusavate da budete kriticni prema drustvu, ni to Vam ne ide. Ako pokusavate da se sprdate, ni to niste uspeli.

 • comment-avatar

  @Dadan – Sine, koliko si mizeran, na skali od nula do Vučićeve suze, kad čitaš I KOMENTARIŠEŠ tekstove koji su ti glupi, na sajtu koji ti se ne sviđa?

 • comment-avatar

  popis je odličan, ja sam se baš ismijala 🙂