Važno je zvati se Pepe – najbolji Pepei

Ne verujemo u horoskope, ali izgleda da ima nešto u tom imenu.

Još od početka sveta, Srbi su voleli rakiju i podele. Iako su podele konstanta ovog društva, retko kada ih izazove nešto potpuno novo. Poslednja u nizu dolazi u liku (i delu) gurua Pepe Imaza, duhovnog vođe tima Novaka Đokovića. Njegovom pojavom počinje blagi sunovrat karijere popularnog tenisera i još jedna deoba naroda. Nas ne zanima da li on vitla kokoške u Novakovoj svlačionici, već ćemo se fokusirati na karakteristično ime.

Jasno je da ljudi sa određenim imenom imaju predispoziciju da uspeju u životu, tipa Rupert Mardok, Mika Hakinen, ili Radoš Bajić. Sve su to imena koja nose određenu težinu i već unapred zacrtanu sudbinu. Pepe se nalazi lestvicu ispod, kao Everton, ili Šešelj. Istovremeno zvuči dečije i mistično. Istraživajući, došli smo do toga da Pepe nema dublje značenje od skraćenice za ime Joseph, odnosno Hose. Dodatnim istraživanjem došli smo do nekoliko osoba/likova koji nose ovo ime, a ostavili su značajan trag u pop kulturi. Pa krenimo redom.

 

Pepe Imaz

Inspiracija za ovaj tekst i inspiracija Novaku Đokoviću da smrša poput Kristijana Bejla za ulogu u filmu Mašinista. Čovek je uspeo da izazove podelu u narodu koji nema problem da plaća 250 dinara po minutu da čuje svoju sudbinu. Tako sebi zatvara vrata da, nakon karijere guru/savetnika, pokrene posleponoćni program na OBN-u, gde će slati „srca“ u Loznicu i Foču po povoljnim cenama.

 

Pepe le Tvor

Crtani lik koji je pored Džoni Brava odgovoran za nasilničko ponašanje muškaraca (25-35 god) prema ženama. Za razliku od Džoni Brava, Pepe nas je učio da čak i ako smrdimo, možemo da se dopadnemo ribama, potrebno je samo da ih dovoljno dugo držimo pribijene uz sebe.

 

Pepe Real Madrid

Za 50 godina, kada psihičke bolesti budu sastavni deo svakog ljudskog bića, posebnu kategoriju činiće osobe koje uživaju u španskom fudbalu. Izležavanje na travi i suze, sastavni su deo jednog prosečnog vikenda, a naš Pepe je deo te šarade već deceniju. Njegovi startovi su često bili uzrok tih suza i da je svaki put priznavao svoju prljavu igru, bio bi svetla tačka u tom sumornom svetu sapunica.

Pepe Silvia

Kada bih imao mogućnost da jedan dan proživim kao neki drugi čovek, na prvom mestu bi bio Džingis Kan, na drugom Zvonko Bogdan i na trećem Čarli iz It’s Always Sunny in Philadelphia. Ovaj potonji je učestvovao u brojnim kultnim segmentima serije, ali je Pepe Silvia jedan od najupečatljivijih. Ukoliko ne gledate seriju, nadam se da će vas ovaj video kupiti. Uživajte!

 

Pepa prase

O ovom Pepeu najiskrenije ne znam ništa i ne želim ni da guglam, pa ću vam o reći ono što sam do sada čuo. Prva urbana legenda je da su autori Pepe (kao i svih vizuelno malo drugačijih dečijih crtaća) pravljen dok su svi bili na esidu i to se najbolje vidi zbog pozadine. Druga urbana legenda je da je to interni naziv za Ivicu Dačića.

 

Pepi i Cupi

Ako ćemo zbog teksta da uradimo još jednu varijaciju na ime Pepe, onda možemo da uvrstimo i legendardnog Pepija iz „Pepija i Cupija“. Vrhunac karijere Zorana Milojevića Ševka je svakako Jablan, ali je Pepi bio ono što su Džordanu Vašington Vizardsi – nešto što je jednostavno morao da uradi. U-u-u-u-u-u-u-uradi. U-U-U-U-U-U-U-U-U mislim uradi.

Autor: Shakraf

3.9/5 - (7 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar
    vegana 7 years ago

    Pepe the frog?