Top pet najboljih Đokovića 2015.

Mnoge su dinastije vodile Srbe i Srbiju u pobede. Uvek kada nam je bilo teško, mogli smo da se zagledamo u nebo i zapitamo šta bi bilo koji njihov član uradio na našem mestu. Odgovor bi skoro uvek bio tačan. Nemanjići, Karađorđevići, Obrenovići, a sada i Đokovići. Svaki član ima kvalitete za sebe i doprinosi veličini kolektiva. Kako rangirati vanserijski kvalitet? Nemam pojma, evo recimo ovako.

5. Stefan Đoković

Jelena-i-Stefan-Djokovic-1

 

Ovo je prva potpuna godina najnovijeg člana klana Đoković. Nismo impresionirani. Zato i nizak plasman. Moguće je da su naša očekivanja od tek rođenog deteta bila previsoka. Moguće je da smo sasvim realni. Nismo očekivali da će se mali roditi sa brkovima jednog Tesle i moćima da kontroliše struju, ali da se to desilo ne bismo bili šokirani. Video gde bebac tapše od sreće dok gleda koncert klasične muzike je korak u dobrom pravcu. Ostaje ipak osećaj da mali već misli da je bolji od nas. Kada se okači snimak gde igra uz Draganu Mirković može očekivati i bolju poziciju na ovoj listi.

4. Jelena Đoković

Image: 0197132205, License: Rights managed, Restrictions: RESTRICTED TO EDITORIAL USE, Serbia's Novak Djokovic's girlfriend Jelena Ristic attends his men's singles first round match against Kazakhstan's Andrey Golubev on day one of the 2014 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on June 23, 2014., Place: UNITED KINGDOM, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.com, AFP

Dijana Đoković je zvanično i dalje majka zmajeva, ali Jelena je ta koja krasi našu listu. Bonus poene dobija zato što je Mirka Federer bila ekstra iritantna ove godine. Verujemo da joj se ne bi svideo sistem gde dobija dodatne poene na tuđe mane. Iz plemenitih razloga, što joj se verovatno ne bi svidelo da na ovaj način dobija poene, dobija još poena. Veoma aktivna u organizacijama za pomoć drugima. Objavila je otvoreno pismo gde poziva na razumevanje i pomoć izbeglim licima. Kada je sve tako pozitivno zašto onda tek četvrto mesto? Zato što je onomad nosila onu pletenu kapu. Znam da to nije bilo ove godine. Ne znam zašto me je toliko iznerviralo.

3. Srđan Đoković

CFOXu5YWAAAlO0J

Alfa i omega klana Đoković će na ovoj listi morati da se zadovolji zlatnom sredinom. Ako ne možete da se setite njegovih ovogodišnjih dogodovština, onda mi ne možemo da se družimo. Možda najvažnija vest godine je bila ta da je Srđan u pregovorima sa Mirom Marković oko kupovine vile Slobodana Miloševića. Samo pohvale za čoveka koji ima sredstava da kupi bivšu vilu od bilo kojeg svetskog (navodnog) ratnog zločinca, a on se odlučuje da kupuje domaće. Kao šlag na torti mu dođe slika posle finala Rima (pogledati gore) gde mu slovo Đ na čelu neodoljivo podseća na penis, a pravi čovek ne propušta priliku da se ne nasmeje nacrtanom penisu na glavi druge osobe.

2. Novak Đoković

screen-shot-2015-09-14-at-10-22-24-am

Za njim je jedna od najimpresivnijih sezona ikada. Iza njega su svi ostali profesionalni teniseri. Ispred njega je jedan drugi Đoković. Jebiga Nole, evidentno je da si se trudio. Sada ti od bitnih stvari u karijeri ostaje titula na Roland Garrosu i prvo mesto na ovoj listi. Neću da te lažem, ali nisi bio ni blizu. Nemoj da misliš da ne cenimo sve što si uradio za ovaj sport i ovu zemlju. Sistem bodovanja potpuno nije išao u tvoju korist. Gledaj to sa vedrije strane. Sledeće godine na ovoj listi braniš manje poena pa se možda i probiješ na čelo. Držim ti palčeve.

1. Đorđe Đoković

962536-50249-novak-5-af

Sve dok meni bude poveravano da rangiram Đokoviće, ovaj čovek će biti na prvom mestu. Ne želim da umanjujem lične uspehe koje je imao tokom godine, ali oni nisu razlog šampionskog plasmana. Nivo vaspitanja i samokontrole koju osoba mora da iskaže u njegovoj situaciji je nadljudska. Njemu to polazi za rukom naizgled bez truda. Ja da sam najmlađi brat Novaka Đokovića, vi sada ne biste čitali ovaj tekst, već bi uživo na vestima gledali snimak kako se najmlađi brat Novaka Đokovića popeo na vrh palate Albanija i peva Ko da mi otme iz moje duše Kosovo, zastajući samo na momente da se okupljenoj publici požali kako mu ponestaje kokaina. Dečko priznajem, mnogo si bolji čovek od mene.

Utisak koji nije na listi, Marko Đoković

U principu važi sve što je rečeno za Đorđa, ali po onom starom stereotipu, da niko ne obraća pažnju na srednje dete, tako ga i mi ostavljamo van liste.

Autor: Dobrocudni

5/5 - (1 vote)

COMMENTS

WORDPRESS: 0