Top pet lejzi ajova

Ne budite lenji kao oko (odlična fora) i pročitajte tekst

01

Lazy eye, odnosno lenjo oko (ambliopija) je nešto što verovatno može da se reši kod nekih ruskih lekara, ali ove poznate ličnosti su odlučile da prigrabe svoj „nedostatak“ i dodaju ga kao autentičnost. Očigledno smo se prećutno dogovorili da ne pričamo pred njima o tome, ali to ne znači da ne vidimo (haha, ne vidimo). Mi ćemo ipak da razbijemo taj krug tišine i napravimo listu najpoznatijih ličnosti sa lenjim okom.

 

Thom Yorke

02

Ako ste pročitali naslov ovog teksta i (nadam se) nastavili sa čitanjem, prva osoba na koju ste pomislili je frotmen Radioheada. Čovek sa toliko autentičnosti i talenta uspeo je da od svog oka napravi mali brend, tako da je prepoznatljiv kao Koka kola, ili frizure Bitlsa. Iako je sada sigurno iznad toga, u mladosti su ga verovatno mnogo zadirkivali, jer one sumorne pesme se sigurno nisu pisale zbog srećnog detinjstva.

 

Forest Whitaker

03

Kada guglate „Forest Whitaker“, prva stvar koju vam Google ponudi je „Forest Whitaker eye“, a ne „Forest Whitaker“. Mnogi su pokušali od njega da naprave meme, ali srećom nije se primilo u narodu. Na Vikipediji stoji da ga kritičari zbog tog oka doživljavaju intrigantnim ili čak lenjim, dok bih ja dodao da na tmurnost filma Ghost Dog, njegovo lenjo oko ima 50 odsto uticaja.

 

Robert Lewandovski

04

Kod njega je to baš slabo vidljivo, ali je ona kineska kompanija koja je verovatno platila nekoliko miliona evra da ih promoviše i koja je širom sveta zakupila bilborde, odlučila da na te reklame upravo stavi fotke gde više liči na prvopomenutog iz ovog teksta. Njemu očigledno to ne smeta da bude jedan od najboljih napadača današnjice, mada kao da malo vuče na levo dok trči. (koliko glupa fora)

 

Paris Hilton

05

Kako bi kompletirali ovu listu, bilo je potrebno da guglamo ono što nismo do sada nikada guglali. Tako smo došli do Paris Hilton, iako niko od nas nije pretpostavio da ona ima lenjo oko. Da li smo kao društvo toliko napredovali da ne primećujemo ove „nedostatke“ kod žena? Ostavićemo  nekom stručnijem od nas da odgovori na ovo pitanje.

 

Dženan Lončarević

Znam. Deluje ti kao da nije tako. Da preterujemo i da tražimo dlaku u jajetu. Ali pogledajmo se u oči (opet). Dženan ipak ima lenjo oko. Sitno poput Levandovskog, ali je opet tu. Sa druge strane, na nekim fotografijama izgleda kao Dalijeve slike, tačnije „Upornost sećanja“ koju je naslikao 1931. tehnika – ulje na platnu i koja je prva slika koja je imala topljene džepne satove. A, da. Dženan ima lenjo oko.

Autor: shakraf

4.3/5 - (7 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0