TOP 5 ogoljenih životinja

Kao večiti borci za slobodno novinarstvo, odlučili smo da definitivno ogolimo neke stvari. OK, ne stvari, životinje. Bukvalno ogolimo.

Dugo su već na internetu popularne slike bradatih likova nakon brijanja, ispod kojih se žale da sada liče na decu ili još gore, žene. (Mizoginija u prvoj rečenici teksta!? Uvek dobar potez.) Barem su takve slike uvek meni bile popularne, jer imam gotovo 30 godina i veća je verovatnoća da pustim pristojna krila, nego pristojnu bradu. U nekom čudnom razvoju situacije, meni se navika pregleda takvih slika pretvorila u fetiš, pa je u jednom momentu prerasla u potrebu da vidim kako određene životinje izgledaju kada su potpuno obrijane. Ovaj tekst mu dođe kao rezultat razvoja tog fetiša.

 

Medved

Brate šta je ovo! OK, nisam ja baš u eliti srpskih zoologa. Većinu sisara delim na: to ti je kao pas, to ti je kao mačka i to ti je kao konj. Nakon iznošenja ove genijalne i naučno apsolutno potkovane kategorizacije, moram da ponovim svoju analizu sa početka: Brate šta je ovo! Ovako sam zamišljao obrijanog hrčka. Ovo je nešto najsličnije tome kada neku osobu ceo život dižeš u nebesa, a onda se ispostavi da ta osoba tvrdi da je Pepsi bolji od Coca-cole, ili još gore, tera svoje goste da se izuju kada mu uđu u kuću. Kao neko ko misli da je beli medved najimpresivnija životinja na planeti, sada se bojim saznanja da ovako i on izgleda kada se obrije. Nemoj to da mi radiš Beli!

 

Šimpanza

Pretraga slika koja mi je poljuljala verovanje u teoriju da smo evoluirali od majmuna. Pogledaj u sebe pa ponovo u sliku ove šimpanze. Mislim da je očigledno da smo mi na nižoj evolutivnoj lestvici. Možeš pola života da provedeš u teretani i prestaneš dane u sedmici da oslovljavaš sa ponedeljak, utorak… i umesto toga koristiš grudi/biceps, leđa/triceps… i opet nećeš izgledati impresivno koliko prosečna šimpanza izgleda bez truda i po prirodi stvari. Dođeš kući sa posla i zatekneš devojku u krevetu sa šimpanzom i šta da joj kažeš. Nije ništa pogrešila. Ta šimpanza je veće muško nego što ćeš ti ikada biti i može joj pružiti stvari koje ti nikada nećeš moći. Poželi im sreću, spakuj se i idi.

 

Kokoška

Šta da kažem, a da ne izgovorim “jestivo”. Možda je nekako bolesno što sam (a verovatno nisam jedini) došao do stupnja da na kokošku gledam isto kao na paradajz, ali šta je, tu je. Sačekaš da lepo sazri i seci to matori. Čak ni delove kokoške ne nazivamo delovima kao kod ostalih ptica. Nisu to krila nego krilca, nije to butka nego batak. Za sve ostale životinje sa spiska su se mnogi iznenadili kada su ih videli gole, ali svi smo tačno znali kako će kokoška izgledati. Za svaku pohvalu je ako nakon ovog članka kažete naglas “Ovo nije humano”. Ja sam lično bliži da kažem naglas “Halo! Jedno pileće belo u susamu, senf, majonez, zelena salata”.

Lama

Koristeći se kategorizacijom iznetom pod prvom stavkom sledi: Lama, to ti je kao konj. Samo što je konj životinja koja je oličenje snage, izdržljivosti i stoicizma, dok je lama, ispostavlja se, oličenje kolere. Kao kada prvi put vidiš ribu bez šminke, push-up grudnjaka i steznika. S obzirom na to da nas čitaju i osobe ženskog polam, osećam potrebu da napavim i poređenje koje će biti oblikovano za njihove potrebe. Kao kada se smuvate sa likom zato što je inteligentan, vickast i ume da sluša, a kada se skine skontate da bi ga verovatno izdominirale u obaranju ruku i da verovatno nikada neće zanati da vam popravi veš mašinu.

 

Elmo

Kada je ful obučen, Elmo izgleda kao najbolji prijatelj svakog deteta. Prosto traži da ga zagrliš, odaš mu sve tajne, plačeš mu na malenom, krznenom ramenu. Ne kaže se džabe “ogoljena istina”. Kada Elma skinemo Remzi Bolton metodom, sve postaje jasno. U pitanju su embrioni terminatora poslati iz budućnosti da nauče sve tajne i slabosti ljudskog roda. Verzija Elma sa slike je tipa “Golicaj me Elmo”, koja nas šatro uveseljuje svojim robotskim kikotanjem, a u sebi sve misli “Gorećete vi. Svi ćete goreti, a ko se zadnji smeje najslađe se smeje”.

Autor: Dobroćudni

4.4/5 - (7 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0