Top 5 izvođača koje morate videti ove godine na Apgrade festivalu

Predstavljamo vam najbolje od najboljeg sa Apgrade Festivala

Septembar je, i primakao nam se i ovogodišnji Apgrade festival, najambiciozniji do sad, što imenima što izgledom. Zaboravite sve što ste znali o samom festivlau do sad, jer sa ovim izdanjem otvoramo novo poglavlje. Trajaće 4 dana, imaće dve bine a i lokacija je nova. Luka Beograd će nas ugostiti od 12. do 15. septembra. Gčavna bina će biti u do sad ne korišćenom magacinu za ovakve prilike, a druga, Drugstore bina,  će biti odmah iza. Oba prostora su natkrivena, tako da bole nas brige ako bude padala kiša.

Pun line up, specijalni program Red Light Radija koji ćete pratiti na fb-u kao i cene karata pronađite na apgrade.org a mi ćemo se ovde sad pozabaviti (polu)znalački kojih 5 izvođača morate da vidite i ludi ste ako ih propustite.

 

#1. David August

Ovog lepotana smo mogli da vidimo pre par godina kod nas oko Nove Godine, ali sad dolazi kao live act, u punoj formi, sa gomilom hitova sa poslednjeg izdanja. E sad, ovo nije ono što očekuje većina klupske publike, ovo je više svirka, sa gomilom ambijentalnih pasaža između dve vožnjice, plus za kraj nas David časti i gitarskim solažama.  Sve krene sa velikim mu hitom D’Angelo, i ako se prepustite očekuje vas jedno od boljih live izdanja koje ćete videti ove godine.

 

#2. Fjaak

Fjaak svi znaju kao tehno boy band. Predstavili su se već BG publici kao trio, sad dolaze kao duo. I dalje je to savršen miks tehna sa 80’s cyberpunk šarmom. I dalje to pomeranje na podijumu u ritmu koje nam ovi momci donose.  I dalje je to berlinski zvuk koji naša publika uvek voli da čuje na rejvovima, i bez kog nije apgrade ne bi bio potpun.

 

#3. Hellena Hauf

Ova gospođica je sve češći gost Beograda na našu veliku radost. Ove godine promoviše njen novi EP Living with the ants. Za one koji ne znaju, dolazi nam iz Hamburga, snima samo na analognim instrumentima, iako je u tehno vodama, inspiraciju crpi iz organskije muzike i acid hausa, a i prva je žena koja je dobila nagradu BBC Essential Mix Of The Year. Malo li je na ovu skupoću.

 

#4.  Skee Mask

Jedna od intrigantnijih izvođača na ovogodišnjem Line Upu dolazi iz Minhena. Bryan Muller pod pseudonimom Skee Mask stvara brzu, eklektičnu muziku razlomljenog ritma, koja samo polazište ima u tehnu ali ne postoji pravilo gde se završava. Skee Mask je budućnost elektronske muzike, ili njena sadašnjost ako sete iz fazona da je budućnost već stigla.

 

#5. Moodyman

Za kraj, trešnjica na šlagu. Uz reku, i zalazak sunca, u nedelju 15. septembra čeka vas  Moodyman, premijerno u Beogradu. Kenny Dixon Jr je želja mnogih već godinama, sa svojom muzikom, kako on to kaže, pritiskanjem dugmića da bi se dobio zvuk živih instrumenata. Ovaj apsolutni haus kralj će zatvoriti ovogodišnje izdanje festivala u nekoj varijanti kasnog nedeljnog popodneva i matinea, jer realno tako nešto će nam svakako biti potrebno nakon 3 dana ludila i žurki.

 

Autor: Miloš Dašić

 

Rate this post

COMMENTS

WORDPRESS: 0