Top 5 ispijanja otrova

Mislimo da je pravi trenutak za jedan ovakav Top 5. Da vidimo kroz istoriju kome je otrov došao kao lek a ko ga još uvek traži u hladnoj špilji pustih snova.

Zvao se tako jednostavno. Slobodan Praljak. Bosanski Hrvat koji je danas popio otrov jer eto, nije mogao da sasluša presudu u Hagu. Ali ko smo mi da mu sudimo? Ima ko je plaćen za to, a mi ćemo njegov čin uzeti kao ocenu za ostala ispijanja otrova. Naravno, kako to već ide kod nas na sajtu, što manje Jadranka dobijete, to bolje.

#1. Slobodan Praljak

Više zbog aktuelnosti, ali i dramatičnosti (ipak je bio lajv prenos) Jadranko se našao na svojoj listi. Istraživanjem smo došli da osim što je ratni premijer samoproglašene Hrvatske Republike Herceg-Bosna (HRHB) prvi zvaničnik koji je popio otrov u Hagu ujedno je i prva osoba koja je za 15 minuta postala meme na netu, a za 20 minuta postala dosadni meme na netu.

Ocena: 2 Slobodana na dramatični dojam

 

#2. Sokrat

Otac „filozofije morala“ kako kaže Wikipedia jer odgovoran za sve što se dešava na Zapadu, tačnije zapadnoj civilizacija. Tačno, odgovoran je i za to što Sakramento nije dobio Lejkerse u onoj seriji. Ali da ne filozofiramo, on je skončao na čudan način kada je osuđen da sam popije otrov i tako se ubije. Nažalost, možda je mogao da doživi još dublju starost, pa da kaže da se šali i onda bi Sakramento dobio.

Ocena: 3 Slobodana

 

#3. Alan Turing

Čovek koji je izmislio kompjuter i pobedio Nemce u Drugom svetskom ratu je napustio ovaj svet kao Snežana iz „Snežane i sedam patuljaka“. Budući da period nakon rata provodio bez zasluga koje je zaslužio i da je bivao progonjen zbog homoseksualizma, odlučio je da pojede jabuku sa cijanidom (dodao je cijanid, nisu se tad prodavale tako) zbog svoje omiljene, gore pomenute bajke.

Ocena: 1 Slobodan

 

#4. Hitler

Alan Turing je indirektno odgovoran za smrt Adolfa Hitlera. On je u bunkeru u Berlinu odlučio da popije otrov, ali i da puca sebi u glavu. To je bila neka vrsta katalizatora, kako bi ubrzao rad otrova. Sa njim je umrla ideja o Trećem Rajhu, kao i ime Adolf. Pardon, nije još, pogledaj pod Dado Topić.

Ocena: 4 Slobodana pošto nije sačekao dejstvo

 

#5. Kleoparta

Postoje dve verzije njene smrti. Jedan je sama sebi nanela otrov i da je tako preminula, a druga je da je pustila da je ujedu dve egipatske kobre. Naravno, mi verujemo da je ova druga verzija tačna, ali se našao neki pametni nemački istoričar koji je uradio testove (ne na sebi) o smrtnosti tih ujeda i ispostavlja se da nije to baš tako bilo. Ali i dalje, mi verujemo u ovu verziju jer je Kleopatra ipak bila badass.

Ocena: 1 Slobodan

Autor: Shakraf

3.9/5 - (30 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0