Top 20 najgorih pesama 2014.

Kao što postoje Jin i Jang, minus i plus, Amer i Rus, u mom cvetu ti si korov, a ja hibiskus, tako i svaka lista najboljih traži listu najgorih, čaša žuči ište čašu meda i ostale narodne umotvorine. Pred vama su 20 najneprijatnijih za prošlu godinu

 1. Who see – Đe se kupaš

Ovo je stvar na koju je vaša devojka otkidala prošle godine, tebi je bilo … kapiram da nastavak ove pesme možemo očekivati u nekoj zimskoj sezoni, đe se sankaš Žabljak 2015.

 1. Tanja Savić feat Darko Lazić – Ti si taj

Kao veliki fan Tanje Savić ( #TeamTanjica ) teško mi padaju ovakve slabe i bezvoljne ajmo u grad alkohola litar njene pesme, a i ovaj debeli lik u pesmi ne pomaže mnogo. Karijera joj je više obećavala dok ju je muž držao vezanu za radijator u Australiji.

 

     1. Artan Lili – Novi zvuk u gradu

 

https://www.youtube.com/watch?v=p6nJcAoNPVY   Sa pojavom ovog benda sad sve te bendove iz Bigza mogu da zovem Kurton Lili. Sa pesmom Srce zaličilo je da ovaj bend može doći do nekog statusa novog Obojenog programa za koji bi dupe prodali, ali ovo je samo bend u kom lik iz Stuttgart Onlinea peva u ženskom licu.

 

     1. Kanda Kodža i Nebojša – Ljubav, vera, nada i stav

 

https://www.youtube.com/watch?v=024mRaldnig Pesma kao da je izašla iz nekog propagandnog materijala SPO-a za lokalne izbore u Beogradu 1997. U 2015. godini želim Oliveru da mu se konačno ostvari dugogodišnja želja da gostuje u Agapeu.

 

     1. Bvandžija – Hipster sa sela

 

https://www.youtube.com/watch?v=n4ZcsF_5y_M Na papiru ovo nije bila loša ideja, Srbin i Hrvat prave ploču o tome kako se Srbi i Hrvati baš i ne vole nešto. Ali muzika se ne sluša na papiru, film se ne gleda u novinama i ostale mudrosti. Nema novog materijala Ramba Amadeusa tako da je ovo jedina pesma sa guslama koju sam čuo prošle godine.

 

     1. Marko Mandić – Keva

 

Ako ne najgora onda svakako najneprijatnija pesma godine, izašla za Pinkov muzički festival. Bilo je nemoguće čuti ovu pesmu, a da neki stariji član porodice ženskog roda nije bio u prostoriji. Nakon ove pesme i Stacy’s mom se uozbiljila i prestala da nosi bikinije kad dođu drugari njene ćerke.

 1. Nikola Čuturilo Čutura – Neko kao ja

Društveno angažovana pesma koja počinja sa u pekari jednog jutra vratio sam kvaran jogurt a i burek nije bio bog zna šta. Ova pesma može biti odličan alibi na sudu kad sledeći put neko poželi da zapali pekaru. Čutura made me do it.

 1. Laibach – The Whistleblowers

Evo, Lajbah zvižduće svoju pesmu i u ovoj godini, tj. duva kurac iznova i iznova sa svojom hehe nacizam pričom koja je poslednji put skandalizovala moju ujnu dok je slučajno okretala kanale i videla Slovenca na TV-u.

 1. Đuro – Sex s njom

Ok, ovo je možda neprijatnije od keve ortaka moga. Počinje kao standardna pesma šaljivog karaktera iz ex-yu rok žanra. Bosanac startovao ribu koja je ustvari tip, ali tvist je ipak okrenuo u drugu stranu.

 1. Goribor – Dugo nisam bio tu

Od Top-ten-jelenizacije je oboleo i Goribor, i nadam se da je ovo samo mala mrlja u karijeri, u suprotnom poželeo bih im da se vrate u rudnik i na dop.

 1. Škrtice – Sestro

Za 30 godina postojanja u Partibrejkersima nisu svirali samo par nekih mojih prijatelja i ja, a i za sebe nisam siguran, tako da i ova četvorica su mogli lepo da pitaju Caneta da sviraju u Brejkersima umesto što su pravili ovo mučenje, verovatno bi im dao. Unapred se radujemo koncertima stranih bendova u 2015. zbog kojih ćemo morati da slušamo Škrtice kao predgrupu.

 1. Disciplina Kičme – Ovisnik o moći

Koji Disciplina Kičme treba reći Ne!

 1. Sky Wikler

Vikler nije imao svojih autorskih radova prošle godine (valjda) osim sarađivanja i pisanja pesmi za druge, i tu se upravo istakao, jer Vikler i dalje krade sve u 16 kao da svi mi živimo u podrumu bez struje i TV-a, a internet jedino ima njegova tetka u Nemačkoj. Tako je Knezu uvalio neku Belgijsku pesmu, a Ana Stanić je Lana del Ray sa prstohvatom Lykke li. A da, ima i saradnju sa izvesnim Kendijem gde je refren To bre cigani pipali posle kučići lizali. Citirao bih Viklera – Brate, Viklere treb’o bi malo manje.

 1. Sevdah Baby – Shemsah groove

Humor? Ne bih rekao. Sevdah Bejbi zalutali sa Fesrama. Strejt Milan Stanković se nije proslavio ovom numerom.

 1. Ničim Izazvan – Trideset

Ovako bi zvučao Haustor da se Rundek rodio u Vojvodini, da se nikad nije drogirao i da je voleo da popije eventualno jednu čašu crnog vina posle ručka na slavi. Poen manje za pesmu o tome kako devojka ima trideset, znaš da igraš na sigurno, jer realno dosta devojaka ima trideset godina.

 1. Sajsi MC – Pokvarenica

Shame on me što sam ikad mislio da Sajsi treba dati šansu.

 1. Marčelo – Komplikovani

Marčelo je veliki fan pisane reči, stripa i naučne fantastike i u tom sf maniru piše pesmu u kom sebi daje ulogu velikog ljubavnika, jebača i Henk Mudija. Slušajući ovu pesmu o njegovoj bivšoj bude ti žao te devojke, jer Marčelo joj posvećuje pesmu, a onda skontaš ko je jebe, što je bila sa Marčelom.

 1. Van Gogh – Skačem Skači

Bend i pesma koju smo kao narod zaslužili. Plus, ova pesma nikad više neće biti ista pošto mi je ubačen crv da Skačem Skači može vrlo lako biti ime i prezime albanskog reprezentativca u fudbalu.

 1. Dubioza Sindikat – No escape (from Balkan)

Bosanski sindikat nam uz standardne poskočice motaj marihuana banana babilon gori saopštava da nikad neće otići sa Balkana i ako nije da se ne trude. Ako je Dubioza Kolektiv zvuk revolucije onda ništa.

 1. SARS – Dane Brojim

( insert joke here )

Sa ovom pesmom konačno shvatam da je SARS ustvari 357 za siromašne sa manjkom DSS-a u krvi. Vest da je SARS napunio Dom Sportova u Zagrebu samo govori da Hrvati nisu baš bolje prošli od nas u ratu. Ovom pesmom samo dokazuju da su zaslužili mernu jedinicu za odvratnost muzike koja će biti korišćena na vašem novom prozoru u svet Tegla.rs.

Autor: MimiKraljMamba

5/5 - (1 vote)

COMMENTS

WORDPRESS: 2
 • comment-avatar
  pera kojot 8 years ago

  Jin i Jang.

 • comment-avatar
  tulum 7 years ago

  velika je nepravda izostanak fakin roze tuljana od iskaza na ovoj listi.