TeleGroup podržao “Učeničku kompaniju”

Učenička kompanija „Lego Buzz” iz Prve kragujevačke gimnazije osvojila je prvo mesto na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija održanom u Beogradu 15. i 16. maja u centru Delta City. Ovi učenici se u okviru svoje kompanije bave proizvodnjom posebnih ramova sa senzorima koji svaku košnicu pretvaraju u pametnu, a pčelar ima konstantan uvid u stanje svoje pčelinje zajednice. U julu će pet kragujevačkih srednjoškolaca i njihova nastavnica-mentorka predstavljati Srbiju na evropskom takmičenju učeničkih kompanija u Briselu na kome će učestvovati i učeničke kompanije iz 35 zemalja.

Drugo mesto osvojila je učenička kompanija „S Mass” (Gimnazija „Bora Stanković“, Niš) sa specifičnim proizvodom od „pametne mase“ koja razvija finu motoriku kod dece, dok je treće mesto pripalo učenicima iz kompanije „Eko Kom” (Školski centar „Nikola Tesla“, Vršac) koji koriste otpad iz procesa prerade grožđa radi proizvodnje i prodaje organskog đubriva.

 

Kompanija TeleGroup je drugu godinu za redom jedan od pokrovitelja programa Učenička kompanija koji realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji, deo globalne mreže Junior Achievement Worldwide i predstavlja najveći svetski program preduzetničkog obrazovanja.

 

TeleGroup je imao čast da bude deo specijalnog žirija za odabir kompanije koja je najbolje primenila IT u svom poslovanju i da dodeli specijalnu IT nagradu kompaniji koja je pokazala inovativnost u primeni informacionih tehnologija u svom poslovanju.

 

Specijalna TeleGroup nagrada pripala je učenicima iz kompanije „Rain Drop(Srednja škola „Sveti Ahilije“, Arilje) koji izrađuju sisteme za automatske navodnjavanje.

 

“Sa dobrom idejom, posvećenošću i poslovnom pronicljivošću se može uspeti u Srbiji, uprkos izazovnim tržišnim okolnostima” istakla je Diana Gligorijević, direktor marketinga kompanije TeleGroup, koja je imala čast da dodeli nagradu.

 

Kompanija TeleGroup se kroz podršku ovakvih organizacija zalaže za pripremu i osposobljavanje mladih generacija učenika za uspešan život i rad u savremenom svetu u kome su najveće vrednosti inovativnost i preduzetnička inicijativa.

Dostignuća mladih u Srbiji je nevladina organizacija koja već 12 godina sprovodi obrazovne programe iz oblasti preduzetništva u školama širom Srbije.

Rate this post

COMMENTS

WORDPRESS: 0