Teglin vodič kroz fantazi fudbal – Premijer liga, kolo devetnaesto

Još jedan hell week je pred nama. Čak četiri utakmice za 13 dana će sigurno uticati na igrače, pa vi pogledajte kod nas kako da preživite Fantazi do Nove godine. Tu je i Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo Beograd (PEP) koja je obezbedila vredne nagrade za prva tri mesta na kraju sezone u našoj ligi. Kod za ulazak je 1229078-304379.

Zdravo drugari! Nismo se dugo čitali, pošto smo odlučili da malo iskuliramo sa stalnim trokolnim javljanjem, jer je raspored Premijer lige (blagosloven bio) jako težak za praćenje za sve Fantazi igrače, a naročito za ove koji treba i da napišu reč, dve o tome. Pa onda dođu izlasci, pa manekenke, pa đakuzi, pa se oni kupaju u đakuziju… Gde sam beše stao? A da. Fantazi! Javljamo se pred 19. kolo, koje najavljuje pakleni ritam, odnosno četiri Fantazi kola za 13 dana, kao u Čolinoj pesmi.

Hajde da se dogovorimo da ne pričamo o liderima prvenstva, jer mi je malo depresivna mogućnost da će Siti, sa sve Gvardiolom, uzeti titulu, i to možda čak neporaženi. Tako da, dok ne krenu da gube, a verovatno neće, nećemo ni da pričamo o njima. Što se tiče njihovih igrača, uzmite Sanea, Sterlinga, De Brujnea, Aguera, koga god. Verovatno se nećete zajebati. Što se tiče njihovih sugrađana, Lukaku je opet postao opcija, gledajući da im raspored ide na ruku. U prošloj najavi sam rekao da ga prodate. Bio sam u pravu i time ću se verovatno hvaliti do kraja sezone. Sada vam kažem da ga opet kupite, jer sumnjam da će mu Ibra oteti mesto u startnoj postavi.

Što se tiče ostalih napadača, pojavila se jedna jako interesantna jeftina opcija u vidu Kalverta Levina. Igra standardno, vrlo je jeftin, što je dobro jer vam pruža priliku da uz dva skupa, jaka centarfora, možete da priuštite isto tako dva jaka i skupa veznjaka. Od ovih skupljih, uz spomenutog Lukakua i Aguera, Kejn je naravno odlična opcija. Pogotovo treba razmisliti o tome da ga kuipite pred Novu godinu, jer Totetnhem prvog januara očekuje duplo kolo. Moratu zaobići dok ne prođe praznični period, jer mu očigledno ne prija tempo, što je i logično, gledajući da je bio više rezerva nego starter u prethodnim klubovima. Ako hoćete da začinite i da nemate iste opcije kao konkurencija, tu je i Runi, koji pod Big Semom igra ključnu rolu.

Malopre sam spomenuo dva jaka i skupa veznjaka. Moj izbor su Salah i Hazard. Obojica su ključni igrači svojih timova i obojica su najbolje Fantazi opcije u svojim timovima. Njihova rola u ekipi je takva, da će verovatno biti najmanje pošteđeni gotovo izvesne rotacije. Od ostalih „jakih“, Siti veznjaci i Eriksen mogu da posluže. Mislim da Dele Alija treba zaobići, jer izgleda da nije u formi. Opcije su takođe i ostali Liverpulovi veznjaci, međutim, ako birate samo jednog igrača iz ovog tima, uzmite Salaha, bez obzira na skorašnje odlične partije Kutinja. Od jeftinijih, i dalje tvrdim da su Ričarlison, Grej i Zaha odlične opcije. Takođe, Lingard nije mnogo skup, naročito ukoliko se Mikhtarijan preseli u toplije krajeve.

Odbrana je postala dosta nepredvidiva, u odnosu na prvi deo sezone. Ako imate finansija da uglavite što više igrača iz gornjeg doma, osim Livverpula, to bolje. Od ostalih, standardni Barnli (koji su sad i tim iz gornjeg doma), kao i Brajton i Votford defanzivci, mogu da budu korisni. Takođe, pojuriti ka Masuakuu iz Vest Hema, koji je prilično ofanzivan, a vodi se kao defanzivac, uz to je i vrlo standardan, kao i ka Džondžo Keniju iz Evertona, koji je, iako nema najbolji raspored, vrlo jeftin, a i glavna je opcija na desnom beku.

 

Preporuka:

Odbrana: Andreas Christensen, Chris Smalling, Arthur Masuaku.

Sredina: Eden Hazard, Richarlison, Jesse Lingard.

Napad: Romelu Lukaku, Harry Kane, Calvert-Lewin.

Autor: Momčilo Dašić

1/5 - (1 vote)

COMMENTS

WORDPRESS: 0