Teglin vodič kroz fantazi fudbal – Premijer liga, kolo 31.

Liga se polako, ali sigurno, približava kraju, pa je vreme za konačno zbijanje redova. Iako prilično skraćeno, ovo je važno kolo, jer sada možete da iskoristite priliku i pripremite se za završne mečeve. Možda ishod Premijera i nije toliko neizvestan, ali u Fantaziju se stvari zakuvavaju. Tu je i Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo Beograd (PEP) koja je obezbedila vredne nagrade za prva tri mesta na kraju sezone u našoj ligi.

Dođe tako vreme kada pametan zaćuti, budala progovori, a mi se vratimo sa fantazi pisanijem posle dužeg vremena. Još malo će kraj i vreme je da dodate gas i svojim potezima osigurate što bolji plasman u vašim ligama, odnosno, što bolji plasman u našoj PEP Tegla.rs ligi, jer, ako ste zaboravili, delimo nagrade za one najbolje. Osim ako to ne budemo uradili. Ali hoćemo. Ili možda nećemo?!

Najbitnije što treba da znate je da će neki klubovi uskoro dobiti duplo kolo. To je česta pojava koja dolazi uglavnom u 34. kolu i povezana je sa ovim sledećim 31. kolom. Drugim rečima, oni koji se nisu proslavili u FA Kupu, igraju ovo kolo, a ovi što će se boriti za vikend za prolaz dalje u najstarijem kup takmičenju, oni će verovatno sredinom aprila imati to čuveno duplo kolo. Stoga, dolazimo do paradoksa gde treba da se potrudite da imate što više igrača u ovoj skraćenoj nedelji, ali isto tako da imate što više igrača ovih drugih ekipa za par nedelja. Znam zvuči konfuzno. Ili ne? Možda samo ne znam da objasnim.

Idealno je da ste sačuvali svoj drugi wildcard za ovu duplu sedmicu koja predstoji. Ja sam to uradio, iako me je „svrbelo“ dugme par puta, zbog nekih loših rezultata. Još idealnije je, ako ste sačuvali opciju triple captain, kao što ja nisam, tupson. Iskoristio sam je onda kada je Kejn rešio da ne uradi ništa. Ali ajde danas da pričamo o predstojećoj suboti i ovo malo timova koji igraju regularno kolo, pred reprezentativnu pauzu.

Što se tiče odbrane, uložiti u tri od četiri domaća tima. Bornmut, Hadersfild i Liverpul imaju izgledne šanse za klin šit, dok sumnjam da će Stouk izvući išta protiv Evertona, iako ni ovi drugi ne pružaju najsigurnije partije. U Hadersfildu opcije su Losl i Zanka jer su najsigurniji članovi odbrane. U Bornmutu zavisi kako raspolažete finansijama. Daniels i Adam Smit imaju dobru vrednost, ali kapiten Frensis je još jeftiniji. U Liverpulu je Karijus najsigurniji, jer Klop voli da rotira i bekove i štopere. Ako želite da riskirate, probajte sa Milnerom, jer je odigrao par utakmica, a vodi se kao odbrambeni, iako većinu vremena igra bliže golu. Od VBA odbrane, kao i od ostatka ekipe, treba dići ruke, iako su iz prekida i dalje opasni.

Što se tiče veznjaka, zna se. Igrač kog verovatno svi imaju, je pogotovo u ovom slučaju must have, iako je to bio i prethodnih iks meseci. Naravno, pričam o Salahu, koji će verovatno svima biti prva opcija za kapitena. Što se tiče ostalih, ako imate višak para (a prodajom Kejna možete ih dobiti gledajući da ga neće biti neko vreme), možete uložiti u još nekog igrača Liverpula. Što se tiče ovog dela ekipe, logičan izbor je Mane. Od ostalih ekipa, potencijalne pretnje su Zaha koji se vratio u Palas, kao i Bolasi u Evertonu, koji je vrlo dobro odigrao prošlo kolo. Po mom mišljenju, iako ga imam i dalje, izbeći Volkota, jer još od one utakmice kad je dao dva gola, nije pružio ništa. Možemo spomenuti i Šaćirija iz Stouka, kao i Stanislasa iz Bornmuta.

U napadu nema mnogo filozofije. Ubedljivo prvi pik treba da vam bude Firmino, a visoko se kotira i Tosun iz Evertona, koji je postigao dva gola na prethodne dve tekme i verovatno je izbacio Niasea iz tima. Ako ne verujete u Liverpulovu odbranu, uložite u kapitena Votforda Dinija, a tu je i Munije iz Hadersfilda, koji opet ima prednost u odnosu na Depotra. Kalum Vilson je i dalje jeftina opcija, ali nemojte se iznenaditi ako u subotu ispred njega počne  Defo. Stoga, možda razmisliti o Kingu, koji je odmorio prošli meč sa Totenhemom.

Preporuka:

Odbrana: Andrew Robertson, Charlie Daniels, Mathias Jorgensen

Sredina: Mohamed Salah, Yannick Bolasie, Sadio Mané

Napad: Roberto Firmino, Cenk Tosun, Callum Wilson

Autor: Momčilo Dašić

 

5/5 - (1 vote)

COMMENTS

WORDPRESS: 0