TEGLIN POLITIČKI BAROMETAR

Dobro došli u Politički barometar, mesto gde jednom nedeljno merimo politički pritisak. Ovo je poslednje merenje pred izbornu tišinu. Sada ćemo da vam zabijemo gol, okrenemo se ka tribini gde vi sedite, stavimo prst ispred usta i kažemo: ŠŠŠŠŠŠŠ, da vas nisam čuo!

Više mi se povraća od toga koliko su svi kandidati na predsedničkim izborima isti. Ili možda nisu svi isti, ali svi koristi iste reči. Svi koriste iste formate, i svi kradu jedni od drugih. Svi imaju iste stavove, a to je da niko neće da dira kulu od karata, i za svako ozbiljnije pitanje koriste izgovor zvani referendum. Jebite se kukavice! Janković ne vadi pristojnost iz usta, a Beli kaže da sirotinja uzvraća udarac. Na kraju se pojavi Aleksandar Popović koji izađe sa rečenicom da PRISTOJNOST UZVRAĆA UDARAC.

Saša Janković je svoju kampanju započeo (iako on kaže da nije) apelom 100 poznatih ličnosti. Vuk Jeremić nam u svojoj kampanji govori da moramo bolje. Aleksandar Vučić izlazi sa svojim spiskom poznatih, kojih ima 650, a njihov proglas se zove “Za bolju Srbiju”.  Eto, hvala Vučiću što je dve gadne i glupe opozicione ideje pretvorio u jednu megalomansku ideju stranke na vlasti. Spisak očigledno postoji. I još jedan spisak postoji. Ali u čemu je razlika? Zašto je kada Jankovića podrže poznati to kul, a kada neki drugi poznati podrže Vučića to izdaja? Zašto je jedan spisak podobniji od drugoga?  Zašto je android aplikacija Saše Jankovića kul i strava stvar, a kada Vučić napravi android aplikaciju svi se smejemo njegovom egu i ludilu? Znate zašto je tako? Jer smo mi gubitnici. A gubitnici obožavaju duple aršine. Gubitnici vole da kažu da su moralni pobednici. Pa setimo se samo Slobodana Miloševića. Gubitnici ne žele da priznaju svoje greške i zato ostaju gubitnici do kraja. Gubitnici ne menjaju sistem, nego se drže svoje glupe ideje do kraja. Svaki komentar shvataju kao lični napad, ali dobra strana u tome je što niko ne čuje njihovo kukanje od proslave pobednika. Pored spiska poznatih koje podržavaju Vučića, SNS je izbacio i spisak od 400 hiljada građana sa njihovim matičnim brojevima. Sve smo malo brujali o tome da jebene stranke drže informacije o grđanima ove zemlje i opet će biti trt mrt i nikome ništa. Šta da ti kažem Vučiću, stavi na spisak nekoga kul, pa možda zabodeš još neki glas. Divna jedna stvar koja se takođe desila je da su optužili porodicu Jeremić da vode narko kartel. Klasičan SNS potez. Da se ne zaboravi brale moj, da iako su oprani evropskim praškom i dalje su to stari radikali.
Vučić izbacio i novi spot. Ovako treba da izgledaju svi njegovi spotovi.

Jeremićeva kampanja ove nedelje je bila na ramenima njegove supruge Nataše. Neću komentarisati njene izjave, jer to nije, što bi DSS i Janković rekli, “pristojno”. Ono što bih voleo da prokomentarišem je to što je Vuk Jeremić izabrao da iskoristi suze svoje supruge u svojoj kampanji. To što je Vuk Jeremić odlučio da ona stoji u njegovom izbornom štabu i priča to što priča. Da ne pravi konferenciju kao novinarka koja se brani od napada, već kao supruga predsedničkog kandidata. Za Vučića smo znali da je smrad, ali da si ti toliki smrad mogli smo samo da nagađamo. Čuo sam komentare da su Natašine suze u kampanji ok, jer se ne biraju sredstva za napada na Vučića. Ako ne biramo, da li se stvarno razlikujemo od njega?

Saša Radulović je izbacio crtani film. I to je sve legitimno. Samo sada postoje dve opcije. Da su pokrali Zvoganja, ili da su ubedili Zvoganja da im radi kampanju. Da da, sećate se Zvoganja. Nadam se da nisu pokrali nikoga i da je mali Zvoganj stvarno odlučio da se politički aktivira. Stvarno bih voleo da i ja verujem u nekoga toliko da mu poklonim svoju talenat i rad. Da stanem iza nekoga svim srcem i silinom, da sam spreman da iskoristim svoje oruđe, nešto što je samo moje u njegove svrhe. Ako je istina da si ušao u politiku dragi Zvoganj, znaj da nema nazad. Zauvek si taj lik. Sve najgore želim pokretu Dosta je bilo, i naravno da im želim krah i gašenje posle izbora, kada navuku neku mizeriju od glasova.

I za kraj Saša Janković. Otišao sam na sajt Saše Jankovića i video da čovek koji se kune u naš ustav, da čovek kojem je zakon Srbije iznad svega, da čovek koji se kandiduje za predsednika Srbije, fura SAD zastavu na svom sajtu.

 

Ja stvarno ne znam šta da kažem. Ko su toliki amateri koji rade kampanju ovom čoveku? Ko dozvoljava sebi ovolike glupe ispade tokom celog izbornog ciklusa? Da li postoji neko sposoban u okruženju Saše Jankvoića? Koliko kikseva mogu samo ja da vam pronađem prostim guglovanjem i brljanjem po vašim publikacijama? Evo, da li postoji neko iz kampanje Saše Jankovića ko može da mi objasni zašto američka zastava stoji na sajtu ovog predsedničkog kandidata? Kao što je kampanja Vuka Jeremića potrošena na veoma lošeg kandidata, tako je i mnogo dobar kandidat Saša Janković potrošen na njegovu katastrofalno lošu kampanju. Nadam se da se i vi stidite, jer se ja stidim u vaše ime.

Uskoro kreće izborna tišina, ako želite izađite i glasajte, ako ne želite nemojte. Moj savet vam je da sve uradite u svom životu tako da najmanje zavisite od onoga ko je na vlasti ili od rezultata izbora. Jer u suprotnom ste najebali.

Autor: good_neighbor

4.1/5 - (38 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar

    Dragi Marjanovicu Marko,

    GLUP SI KO KURAC, DEBILCINO GLAVATA!