TEGLIN POLITIČKI BAROMETAR

Dobro došli u Politički barometar, mesto gde jednom nedeljno merimo politički pritisak. Kada ga izmerimo, obično ga vratimo.

Fora sa ovim izborima je što sam sve shvatio previše ozbiljno. Izgleda da je neko trebalo da mi objasni da ništa jebeno nije bitno. Da možeš da radiš šta god želiš, da će se uvek na licu mesta odlučivati koja pravila će se primeniti, da nikoga nije briga ni za šta i da je sve isto. Savršen prostor za nas ljude od emocija.

Da počnemo.

Evo. Ovo je kampanja Saše Radulovića. To je to. Iz nekog razloga me ovaj njegov tvit podseća na Galijinu pesmu Kotor i „kako usnama miluje, kako prstima šapuće“. Radulović uspešno uništava ono malo stranke što je napravio. Njegovi članovi svakoga dana napuštaju brod, kao što su to radili dok su bili u drugim strankama, pre par godina. Krivo mi je samo što ne mogu da vidim Sašu kako kucka ove tvitove dok mu u tapaciranoj beloj sobi uzimaju mere za novu košulju.

Mali Alek nije izneverio ni ove nedelje i izbacio je novu reklamu. Na skali od avion do pivo, ova reklama je živo testo. Mislim da je malo izgubio oštricu, jer ovo sve postaje baš tupo. Još jedna novina je da Vučić nije uspeo da osigura broj jedan na listiću. Ne bih voleo da budem lik koji je morao da mu kaže da je jebeni broj 6. Još jednom se ispostavlja kao tačna ona teorija da je Vučić kao negativac iz crtanih filmova, Skeletor ili Megatron. Briljantni zli um koji želi da osvoji svet, ali je okruže gomilom morona. Morona na koje ne može da se osloni. Hvala Bogu pa je tako.

Saša Janković izbacio Android aplikaciju. Ali to nije ona odvratna malograđanska aplikacija kao ona što je Vučićeva. Ova je građanska, pristojna. Ova aplikacija je za vladavinu prava, a ona je bila za vladavinu jednog čoveka. Ona Vučićeva je prikupljala brojeve telefona vaših prijatelja, a ova pristojno prikuplja pristojne brojeve pristojnih telefona vaših pristojnih prijatelja. Dvostruki aršini? Nisu to dvostruki aršini, nego samo iste postupke prihvatamo ili ne, na osnovu toga ko ih je učinio.

Pojava Belog me je mnogo asocirala na Mladog papu, jednu finu HBO seriju. Mladi lik, gura po svom, pa šta bude. Bio vam Beli simpatičan ili ne, bio vam duhovit ili ne, vređao vam initeligenciju ili ne, mislim da njega zabole. Ne duguje vam ništa, pa ni da bude duhovit. Došao je tu, i neka je. Iskreno sam veći fan Jon Gnarra nego njega, i mislim da je mnogo drugih ljudi duhovitije, ali ko sam ja da mu sudim? Moj savet njegovoj kampanji je samo da se napiše do kraja. Što se manje prostora ostavi za bušenje toga od strane protivnika, biće bolje. Najbolji je onaj vic koji traje pola sata, a ima glup kraj. Najbolji opis Belog, dao je sam Beli na N1. Parafraziram, ali rekao je da je razlika između njega i Vuka Jeremića, u tome što Jeremić ima sve napisano, a Beli fristajluje. Nekako tako ga i ja vidim.

Vuk Jeremić je sve luđi i luđi. Ove nedelje pozvao nas je na after i to fotkom koja izgleda kao da je maznuta od Exita. Lik je mrtav ozbiljan. Jedini rispekt ovde je što vidim da pravi žurku u ponedeljak, a realno svima nam je dosta vikend rejvera. Sve najgore ti želim Vuče, kao i obično.

I da…

Šešelj je na listiću broj 8.

Čanak je poslednji.

I da…
Vučiću pederu!

Autor: good_neighbor

3.6/5 - (31 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0