Tegla vas poziva na Hali Gali

Ko je, šta je, gde je Hali Gali? Gitare i elektronika, bes i mrak, a sve zajedno prezabavno. Vidimo se u Dragstoru u subotu!

 

”Bili Milanče i ja na ringišpilu, autići, hali gali. ‘Al nema kruška, kaže nema delova.”

Prethodno navedenim rečima, započeo je govor predsednički kandidat Nikola Đuričko u jednom starom filmu, skoro pa crno belom, pre mnogo godina. Ali i tad je naslutio da je u cirkusu i jeftinoj zabavi spas, i da je to put kojom mladost ove lepe zemlje mora da krene. I dobro je da nema kruška. Mlad čovek voli da se “ih lele obesi” ispod te kruške.

Znači, samo Hali Gali, k’o Halid, samo zabava. Jer šta drugo preostaje. Zabava je ono što se dešava između dva zareza, studiranja i zaposlenja. Parti! Ne budite partibrejkeri, pobogu.

Znači, Hali Gali. Jeftina zabava. Polugoli znojavi muškarci. Devojke onako. Skoro pa ih nema jer imaju izlaz do ponoći. A i koji noćni ide do Dragstora? Ne znam. Možete pešaka. A možete i da skočite sa mosta, bilo je toplo ovih dana.

Lepljiv pod, lepljiv patos, lepljiv WC. Ljepilo u kesi. Puhanje ljepila. Govorenje više jezika. Ljubljenje sa jezikom. Francuski? Francuski! Kao ključ. A kad se sve otključava? Od 22h. Dođite tad, ako vam ortaci prvi sviraju. Ili ostanite ispred i pijte bombe Apatinskog i vinjak, a posle ih lažite kako ste blejali negde pozadi. Ili overite ispred. Pa će onda organizatori da vam se izvinjavaju što ste pijani kreten koji ne ume da vari alkohol.

Znači, Hali Gali. Šta je Hali Gali? Hali Gali ima podnaslov “požar”. To vam je kao kad biste uzeli onaj zabavni park iz spota Ako ima boga Bjelog Dugmeta, zapalili ga i onda svirali na toj gareži. Kao u garaži, gareži, gari. Ali nećete ga zapaliti zato što ne volite Bijelo dugme, jer realno svi vole Bijelo Dugme. Oni koji ne vole Bijelo Dugme su članovi SANU-a i i narkomani, i njima se naplaćuje tri puta više za kartu za ulaz u Dragstor. I detaljnije im se pretresaju džepovi. I analni otvori.

Znači, Hali Gali. Požar. Rokenrol. I antirokenrol. Vikanje u prazno i buka. Bez emocija. Jer emocije su za pičke. A samo pičke dolaze na Hali Gali. Kako to? Nije mi jasno! Možda su Srbi?

Ko nastupa? K’o da je bitno!

 

Na jednoj bini sviraju:

– jedan kanal, prljav od šljokica i mrtvih životinja

 

– jedna planeta na kojoj žive alieni sa šest ruku

 

– jedan čovek koji piški stojeći

 

Na jednoj drugoj bini sviraju:

– svetlost, iliti lightshow iz čistillišta, ali ne kao gradsko čistilište, nego kao ono kod Linča, kad umreš, pa nisi ni tamo ni amo

 

– patike sa očima, nešto kao one svetleće patike što smo nosili devedesetih, pa su nam ih dripci skidali ispred škole

 

– Tata Brada i ostali glasovi sa Palme koji govore da dođete jer nećete se vratiti

 

– skup gena u jednoj haploidnoj ćeliji, koji sviraju elektronsku muziku

 

– prvi album Nirvane

 

– the most radtastic kid on the block (urban dictionary, prim. ur.)

 

– devojčica koja je pobegla od vvuka

 

– poznata domaća glumica, među prvima se skinula u evropskom filmu

 

Na jednoj trećoj bini sviraju:

– najbolji čovekovi prijatelji iz severne Grčke

 

– najbolji čovekovi prijatelji iz raja

 

– dva najbolja prijatelja, koji su ljudi iz Pančeva

 

Uzeo sam vam fotke sa fejsbuka, javite drugarima koji su vas slikali, mrzi me da ih tagujem.

I na kraju, ko nastupa?

K’o da je bitno!

I ovako ima da se usvinjite pre ponoći i da tražite Buč Kesidiju da sviraju Pustinju.

Kupite bedž, fanzin, poster, kupite kuću, sa dvorištem, napravite troje dece, zaustavite belu kugu, podržite scenu. Platite kartu, ili uđite kroz prozor, ili se pobijte sa obezbeđenjem.

Znači, subota, 23. februar, 22h, Dragstor. Dođite, biće onako, ali realno, ni ne zaslužujete više od onako.
4.3/5 - (6 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0