Tegla na Beer Festu – Dan Treći

 

Došao je i taj petak, treći dan festivala, treći dan ruskog ruleta iz koga sigurno niko od nas neće izaći kao pobednik, kako god da se brurence zavrti. Moje ime je izvučeno. Nevoljno sam prihvatio, ali što se mora za Teglu TEŠKO je. Pogotovu kada znaš da se generalni, umesto da učestvuje u ovoj zajebanciji, negde ljulja nežno po hrvatskom primoriju, dok ostatak ekipe potencijalno rizikuje svoje živote i svoje slobodno vreme troši gurajući se kroz masu i blato da bi pio skupo pivo i slušao bendove koje možda i ne voli.

Vraćam se kasno sa posla i polako mrzovoljno gunđam u sebi dok se spremam da krenem. Razmišljam zašto sam ja ovo uopšte i prihvatio. Stariji sam od njih i družim ih u šaci, jer niko osim mene niko nema šifre za sajt, ali ajde. Bio sam na Szigetu gluv da čujem nešto kvalitetno, a ovde ću sada svoje remontovane uši da arčim na buku, ali neću da budem drkadžija koji narušava dobru atmosferu. Neću da budem Ljajić koji jedini ne peva himnu. Gledam program i pripremam se mentalno. Pokušavam sebe da ubedim da ipak možda i neće toliko biti loše prošetati se do Ušća i popiti koje pivo. Možda vidim neke prijatelje koji su tu isto zalutali čudnim spletom okolnosti. Ako stignem do osam (bez glupih fazona), konačno ću čuti kako Mujo kuje konja po mesečini u izvođenju Mostar Sevdah Reunion. Posle toga sledi Dubioza Kolektiv, bend koji baš nisam svario niti sam mu dao šansu, ali jbg moraću sada.

Ako preživi do tada jer ipak je ovo ruski rulet, koji režira američka ambasada i ostatak ekipe koji širi paniku. Nakon toga ide Kokain i Misli mene gone by Sunshine koji, koliko sam ja primetio, samo nastupa po ovakvim festivalima, a za bolje i nisu. Valjda je adekvatno za loženje pijane široke narodne mase. Gledam dalje program i ništa mi nije jasno. Po rasporedu Who See treba da nastupa 15 minuta. Kada sam bolje razmislio možda je i bolje tako. Slušao sam ih pre par nedelja na Šabačkom letnjem festivalu posle “velikog” Bajage, i baš i nisu nešto na live nastupu. Ostatak programa predstavljaju Orthodox Celts, uvek se pitam da li se tamo neki naslednici Kelta lože na srpski folklor, Irie FM i Bijelo dugme tribute band i nastupaju posle ponoći. To ću sigurno preskočiti, jer ipak se igra basket, a zašto samo ja da budem grbav i ne gledam, a i možda tada teroristi odluče da udare.

Kako sam sve sabrao baš mi se nije išlo. Unutrašnje gunđanje polako je prešlo u tiho psovanje i jedva čekam da vidim nekog da mu kukam zašto sam ja dole. Izlazim ispred zgrade i počinje kiša. Pa majku li vam bre jebem! E tu sam krenuo sa spominjanjem familije svima u redakciji. Pa ne može to tako! Terajte se svi. Ja da se valjam po blatu, dok vi ušuskani čekate tekmu. Odustajem. Ako neko ima nešto protiv neka se samo seti ko nije podelio admin nalog za hosting sajta. Tog keca iz rukava još dugo ću čuvati.  Jebaće vas Dragan Macura!

Autor: Dragan Macura

Tegla na Beer Festu – Dan Treći

COMMENTS

WORDPRESS: 0