Šest razloga da se oprobate u iCoLearn-u

„Ukoliko ste voleli Božidara Adžiju, obožavaćete iCoLearn“ - ovo bi mogao da bude tagline novog edukativnog centra u Beogradu da smo mi dobili dozvolu da im radimo marketinški plan.

Umesto toga predstavićemo vam šest razloga zbog kojih bi trebalo da razmislite o nekom od kurseva i unapredite svoje znanje, a ko zna, možda i šuške krenu da padaju.

 

Govori srpski da te ceo svet razume

Ne stvarno, imaju kurs za srpski jezik, ali je namenjen za strance koji žele da postanu YouTube zvezde tako što pravilno izgovaraju najsočnije psovke. Pored ostalih jezika nama je najbitniji norveški jer njega malo ljudi predaje, a težina odlaska u Norvešku je 4 na skali od 1 do 12. Ukoliko imate tetku u Nemačkoj udatu za nekog lokalca možete da mu izvučete dodatne novčanice tako što ćete da mu se obraćate na nemačkom jeziku. Naravno, prvo ga ovde naučite. Nema na čemu.

Podignite lestvicu iznad „Nataša – nokti“

Svi volimo dobar lični profil na Fejsbuku pretvoren u reklamu. Na sreću, 90 odsto ovih profila se svodi na šminku, sređivanje noktiju, povremene masaže i ručno rađen nakit. Dok ne stignu vodoinstalateri postoji opcija da postavite nove standarde tako što ćete prodavati štrikane i pletene džempere, rukavice ili nešto treće. Jasno vam je da ne znamo razliku između ove dve tehnike, ali zato na ovom kursu to može da se nauči.

„Napravi ti sam svoj sajt, pa tamo laprdaj“

Mi smo to uradili pre jedno tri godine i evo ide solidno. Ali sigurno bi bilo mnogo lakše da je od nas desetorice makar polovina imalo neko pređašnje iskustvo u pisanju blogova i tekstova. Dobro barem nemamo naslove „Nećete verovati..“ ili „…Bogdanović solidan“. Možda ćemo i upisati nekog sa Tegle na ovaj kurs. Bilo kako bilo, vi nakon ovog kursa ćete sigurno imati više znanja nego kad smo mi počinjali.

Pobedite retrogradni Merkur

Nismo sigurni da je ovo moguće, ali nakon savladavanja osnova astrologije barem se nećete ispaljivati poput nas. Najlakši test da vidite da li je astrologija za vas je da imate ogledalo u trenutku kad vas neko pita „šta si u horoskopu“. Ako se osmehnete, znači da u vama leži potencijalan koji kolumna u dnevnoj novini čeka. A nama javite samo kad prođe ovaj Merkur da odigramo tiket.

Koliko košta sajt?

Omiljeno pitanje našeg programera koji se izveštio toliko da na njega odgovara uverenjem jednog Milana Živadinovića „pa sad šta ti tačno treba, ali bez par hiljada evra nemoj ni da počinješ“. Da bi dostigli taj nivo samopouzdanja najlakše je da završite ovaj kurs i onda lepo čuvate sve šifre za sajt da možete da ucenjujete poslodavce. Dobro, možda to baš ne funkcioniše tako, ali kapirate poentu.

Izvini jel si ti fotograf?

Tri najpopularnija zanimanja današnjice su dizajner, fotograf i dj. Ako postoji mogućnost da budete sva tri, nemojte, ali ako makar jedno radite dobro, onda ok, bićete prihvatljivi član društva. Ako želite da idete full hipster mode, onda pored digitalne fotografije ovde možete da naučite i analognu fotografije. Kad završite taj kurs dobijate šešir i bicikl. Ne dobijate, ali bilo bi baš dobro.

5/5 - (1 vote)

COMMENTS

WORDPRESS: 0