Samo jednim klikom do Beogradskog festivala igre

Beogradski festival igre je od juče lansirao aplikaciju koja svim ljubiteljima igre omogućava da kupe ulaznice za ovu manifestaciju iz fotelje, jednim klikom na kompjuteru.

Naime, sve karte predstojećeg 16. festivala, koji će biti održan od 22. marta do 12. aprila 2019, moći će da se kupe online preko zvaničnog sajta.
– Jedna od glavnih manjkavosti festivala koju sam primetila još od prve edicije, bila je nemogućnost da ljudi kupe karte na jednom mestu, za više predstava, naročito oni koji ne žive blizu u Beogradu ili žive u drugom kraju Srbije, u regionu ili na drugom kraju sveta. Jedan čovek iz Berlina nam je zamerao kako on može da kupi avio-kartu za Beograd iz fotelje a ne može kartu za Sava centar i onda smo mu mi fizički slali karte poštom. On nije bio usamljen slučaj – objašnjava za “Blic” Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre, zašto je pokrenuta ova novina koju je nazvala malom tehnološkom revolucijom.
– Softver je rađen od septembra jer se u sistemu nalazi više pozorišta iz više gradova, tako nda je komplikovaniih od uobičjaneih softvera za samo jedan koncert i jednu lokaciju. Bojažljivo smo krenuli u ovaj eksperiment. Povukli smo iz redovne prodaje na blagajnama izmeu 30 i 70 ulaznica i stavili ih u sistem koji ćemo redovno ažurirati u zavisnosti od potražnje – kaže Aja Jung.

Zbog prirode festivala, koji je međunarodni i neverbalni, ova mogućnost je pravi pogodak. Sem svoje praktične uloge, onlajn prodaja ima i psihološku stranu.
– U onom trenutlku kada pogledate na sajtu program nekog festivala, fotografije iz predstave ili trejler koji vas inspiriše, u tom trenutku se i odlučite da kupite. Ako kažete, “Sutra ću da odem do blagajne” to sutra možda nikad i ne bude – istakla je direktorka Beogradskog festivala igre, naglasivši da je ovo, prema njenim saznanjima, prvi umetnički festival u Beogradu koji ima onlajn prodaju.
Karte će moći da se kupe sve do 11. aprila, pretposlednjeg dana trajanja festivala. Princip je isti kao i kod svih onlajn kupovina, dakle potrebno je samo da posedujete neku od platežnih kartica. Ukoliko kupujete “visa” karticom ostvarićete i dodatni popust od 20 odsto. Po obavljenoj kupovini dobićete mejl sa zaštitnim brojem i važeću kartu koju odštampate i sa njom ulazite na predstavu. Ne morate da je menjate na blagajni za drugu kartu.

Cene karata, u zavisnosti od predstave, kreću se od 700 do 3500 dinara.

16. Beogradski festival igre pod motom “Za obnovu prirodnih ljudskih osećanja” održavaće se u Beogradu u Sava centru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu, Ateljeu 212, Madlenijanumu, Pozorištu na Terazijama, kao i u Srpskom narodnom ppozorištu u Novom Sadu i Narodnom pozorišu u Vršcu.

1/5 - (1 vote)

COMMENTS

WORDPRESS: 0