Pet festivala za 2017. godinu

Polako dolazi leto, što znači da je vreme da se pakuju rančevi i da se krene put brojnih festivala u zemlji, regionu, a i šire. Nadamo se da će vam naš kratak vodič pomoći da se odlučite. Ili najbolje da odete na sve.

Dugo nije bilo neke liste na našem sajtu i to očigledno nikom nije smetalo. Nas je to međutim učinilo tužnima, jer mi volimo liste. Nažalost, dok ne budemo završili istraživanja o top pet pesama gastarbajtera, ili top devet pokradenih reklama, predstavićemo listu nama omiljenih nadolazećih festivala. Poređali smo ih hronološki, ne po popularnosti, jer ovo nije takmičenje.

 

InMusic (19. 6. – 21. 6.)

Komšijski festival za koji možemo reći da se održava već tuce godina. Kada se pogledaju prva tri imena (Kings Of Leon, Arcade Fire, Alt-J) koja nastupaju u tri dana u Zagrebu, može se reći da dobijamo pravi hipsterski trozubac. Tu su i autori himne Premijer lige – Kasabian i Kelti iz Los Anđelesa – Flogging Molly. Boje Srbije brani Repetitor, ali suštinski mi prvenstveno volimo da odemo na Jarun zbog kiše i dobrog zezanja.
Više informacija na: www.inmusicfestival.com

 

Arsenal Fest (22. 6. – 24. 6.)

Pošto 50 odsto redakcije navija za Arsenal, sasvim je logično da se ovaj festival nađe među top pet. Održava se odmah posle InMusica i lajnap deluje kao da je skovan u KST-u. Thievery Corporation, Dub FX, Skindred, Buzzcocks i Antrax – sve bendovi koji su zaslužili da im damo pasoš Srbije. Održava se u Kragujevcu, cene su prilično prihvatljive, a biće i nekih domaćih bendova koje vredi čuti. I to nisu Škrtice.
Više informacija na: www.arsenalfest.rs

 

Exit festival (5. 7. – 9. 7.)

Toliko puta smo za Exit rekli „kakav je ovo lajnap“ i opet na kraju otišli, ali ove godine nismo to rekli, jer i za nas matore ima dosta dobrih stvari. Dobro, Killersi nastupaju dan ranije i nisu baš na vrhuncu, ali ovaj put ne tražimo dlaku u jajetu. Od ostalih nastupa, na koje sigurno idemo su Years&Years, Liam Galagher, Jeff Mills, Paul Kalkbrenner i Recondite. Exit nam je nekako postao 10 godina mature na koje stvarno želimo da idemo, jedino ovo „Summer of Love“ nam je baš nepotrebno.
Više informacija na: www.exitfest.org

 

Love fest (3.8. – 5.8.)

Već nekoliko godina se Dance arena sa Exita preseli u Vrnjačku Banju početkom avgusta i nervira penzionere. Ali dok ne dođemo u te godine da vrštimo na omladinu i bušimo lopte, posvetićemo se odlascima na festivale. Love Fest ove godine dovodi imena poput Loco Dice, Luciano, Maceo Plex, Carl Craig, Matador i još jedno desetak izvođača.
Više informacija na: www.lovefest.rs

 

Sziget festival (9. 8 – 16. 8.)

Festival na koji idemo kolektivno, kao članovi nekog sindikata (ne beogradskog), ove godine proslavlja 25. rođendan. Iako ima preko 20 bina, mi se uglavnom zadržavamo na četiri i to nam je dovoljno. Nešto se mora žrtvovati kada festival traje sedam dana. Od izvođača, nama bitni su Biffy Clyro, Two Door Cinema Club, Alt-J, Billy Talent, a ostalima Chainsmokers, Pink, Major Lazer i još 200 izvođača.
Više informacija na: www.szigetfestival.com

Autor: Shakraf

Pet festivala za 2017. godinu

COMMENTS

WORDPRESS: 0