NieR: Automata – Game of the YoRHa Edition

Opet se igramo. Na redu su nam japanske sajber pucačine.

Da se odmah razumemo, ne postoji slovna greška u naslovu. To je tačan naziv igre, koju nam je darivao naš stari prijatelj Computerland. Pošto smo razrešili problem oko pravopisa, hajde da razrešimo šta to tačno znači. Godina je 11945. i Zemlja nije ista kao danas. YoRHa je naziv elitnog vojnog androida, koji se bore za povratak planete ljudima iz ruku vazemaljaca i robota koji su je zauzeli. Ljudi su proterani na Mesec i sa te pozicije pomažu preostalim pobunjenicima sa Zemlje da povrate teritorije. Ovo je jedan od mogućih scenarija koji mogu da nas zadese, pošto je Vulin otišao na vojnu obuku, iako ima napismeno da je nesposoban za služenje iste. Neprijatelj neće da prašta ovakve propuste.

Igrač se nalazi u ulozi ženske reprezentacije elitnog YoRHa androida pod imenom B2. Za sam izgled naše junakinje pobrinuo se uvrnuti japanski mozak, tako da prati stil hentai anima. Sve je tu, ali ništa se eksplicitno ne vidi. Pored toga što izgleda seksi, ona barata različitim tipovima sajber mačeva, dok je verno uz stopu prati robot pomoćnik koji može da puca šta god poželis, i to u neograničenim količinama. U vazduhu, za njene moći zadužen je neki vid odela koji je pretvara u letelicu koja može da puca i udara. Tokom misija igrač prolazi kroz različita bespuća planete Zemlje i uništava horde protivničkih robota. Grande finale svake regije je „kraljica“, koja kako igra napreduje postaje sve uvrnutija i uvrnutija.

To je glavni zaplet priče igre, koja je izažla 2017. godine, a sada nam dolazi kao specijalan paket sa svim dodacima koji su izašli. Osnovna igra je nadograđena sa par kozmetičkih dodataka, poput skinova za glavne i pomoćne androide, i jedan DLC sa vrlo čudnim nazivom 3C3C1D119440927. Pored toga, igra za PS4 dolazi još sa dinamičkom temom, dok PC igrači dobijaju par pozadina.

Igra je generalno namenjena novim igračima, pošto ne pruža ništa dodatno, što vlasnici originalnog izdanja nisu mogli da dokupe. Svakako, bila je potpuno osveženje svojom pojavom, zbog dinamične promene kamere i samog gameplay-a. Ako ste ljubitelj hack-and-slash ili shoot-em-up u japanskoj režiji, ovu igru morate obavezno probati.

Autor: Mackecar

3/5 - (1 vote)

COMMENTS

WORDPRESS: 0