Najbolji kumovi su “Mamurni kumovi”

U naše bioskope stigao je novi hit – Mamurni kumovi, ili što bi Anglosaksonci rekli A Few Less Men. U pitanju je riskantna, ambiciozna komedija, u mnogo pogleda klasična farsa, posvećena prijateljstvu koje se razvija prilikom putovanja. Radnja pripada dugogodišnjoj tradiciji filmova o dobrim drugovima, od filmova o Stanliju i Oliju do serijala Mamurluk. U komediji o moći prijateljstva, tri nedostojna, ali ponekad šarmantna i sebična prijatelja Dejvid, Tom i Graham, moraju da prenesu kovčeg svog prijatelja nazad u London, nakon što su se usred prisilnog sletanja aviona našli usred australijske pustinje.

Ovu začuđujuću, urnebesnu komediju, nastavak filma A Few Best Men, režirao je Mark Lamprel, reditelj izuzetnih komičnih senzibiliteta, a i ovde, kao i u prvencu, scenario potpisuje Din Krejg. Sjajnu glumačku ekipu predvode Havijer Semjuel (Tvajlajt), Kris Maršal (U stvari ljubav – Love Actually, Smrt na sahrani) i Kevin Bišop (Super zabavna sahrana).

Privlačnost ove priče leži u podsećanju na snagu čvrstog prijateljstva. Kada tri raznorodne duše počnu delovati kao jedinstvena prijateljska družina mogu se postići čuda. To je velika poruka u svakom razdoblju, ali naročito u našem dobu, kada se individualizam i sebični interesi izdižu iznad svega. A kada se takva poruka upakuje u presmešne peripetije koje izazivaju mnogo smeha, onda ju je pravo zadovoljstvo kako poslati, tako i primiti.

Najbolji kumovi su “Mamurni kumovi”

COMMENTS

WORDPRESS: 0