Na Love International festival u Tisnom dolaze Four Tet, Floating Points, Hunee, Bicep…

Love International se po treći put vraća u Hrvatsku, a u The Garden Resortu u Tisnom na rasporedu je od 27. lipnja do 4. srpnja 2018. U tjedan dana spaja festival i odmor u jedno sjajno iskustvo, a intimniji događaj ograničio je svoj kapacitet na 2500 ljudi.

Najnoviji lineup otkriva filozofiju festivala koji kreira svoj program dovodeći neke od najboljih svjetskih DJ-eva, producenata, izdavačkih kuća, kolektiva, a ne najvećih imena. Organizatori su složili jedan od najboljih popisa izvođača koji okuplja glazbene istomišljenike iz cijelog svijeta te ih poziva na zajedničko druženje u komadiću raja u Tisnom.

Za početak, novi lineup donosi sjajne DJ setove. Four Tet je jednostavno jedan od najboljih svjetskih glazbenika, a pokriva sve od plesne glazbe do eklektičnih izleta. Kolega Floating Points stvara setove koji nadilaze žanrove, te prolazi kroz jazz, klasičnu glazbu, sol, broken-beat, house i techno, a svojim radom istovremeno prosvjetljuje, obrazuje i zabavlja. Hunee, jedan od natraženijih DJ-eva prošle godine, odlazi na energične izlete u disco, soul, house i pokazuje umijeće kopanja ploča. Bicep isto znaju nešto o tome, a duo je cijenjen kao jedan od najboljih DJ tandema i producenata novijeg doba.

Sljedeći je na rasporedu Midland, koji stalno širi utjecaj u svojim setovima, a svaki put je svijetla točka festivala. Tri najbolja primjera house i disco zvuka, Gerd Janson, Young Marco i Horse Meat Disco, izvlače još više sunčeve energije na festival. DJ Tennis, osnivač etikete Life and Death, po prvi puta dolazi na Love International festival, a talijanska ikona poznata po radu s Tale of Us i Mind Against je cijenjeni producent i DJ. Palms Trax se vraća na festival nakon sjajnog seta na brodu prošle godine, a s bazom u Berlinu je redoviti izvođač u Panorama Baru, Concrete i De School. Berlinski kolega Call Super je još jedan sjajan DJ i producent koji povezuje house i techno. Crazy P Soundsystem su redoviti gosti na festivalu, česti posjetitelji Paranoid London dolaze kao DJ set, a hvaljeni nizozemski selektor Job Jobse donosi svoju energiju na Jadransko more. Disko odmetnici Rub and Tug plešu kroz Italo, preko acid do post-funk rariteta, a na Love International se vraćaju i The Unabombers.

 

Najnoviji popis izvođača još jednom oslikava glazbenu širinu festivala koji je produbio svoj zvuk u smjerovima sunčanog reggaea, zavodljivog soula, raritetnog funka, kozmičkog disca i 4/4 tempa. Na to se nadovezuju imena poput Artwork koji ne poznaje žanrovska ograničenja, disco čarobnjaka iz San Francisca – Honey Soundsystem, kreativne sile elektroničke glazbe Moscomana, pa sve do Italo legendi Intergalactic Gary, Space Dimension Controllera i njegove glazbene širine, Secretsundaze kolektiva i njihovih house i techno večeri koje su inspiracija ili Moxie i eklektične vizije na NTS radiju, Marvin and Guy te žanroski neopredijeljenih setova 70-ih i 80-ih ili jedinstvenosti imena Rebolledo.

Daljna imena uključuju techno-rock hibride Zombies in Miami, legendarnog osnivača Robert Johnson kluba – Ata, boogie, pop, house i disco koji potpisuje Francis Inferno Orchestra. Residentica berlinskog kluba Wilde Renate, Paramida, uzdrmala je grad sa svojim DJ setovima i labelom Love on The Rocks”, a dragi povratnici u Tisno PBR Streetgang dolaze na krilima novog albuma, Rinse FM zvijezda Josey Rebelle donosi house, techno, boogie i puno više od toga. Heidi Lawden i Magic Roundabout radijska emisija predstavljaju širinu njene selekcije i žanrova, a Panorama Bar resident Roi Perez također prolazi kroz mnogo stilova, dok se Darshan Jesrani iz Metro Area vraća u Hrvatsku, a Ray Mang izvodi rijetki set svojih studijskih uradaka.

 

Još puno toga nude Man Power, Adam Shelton, Tristan da Cunha, Bradley Zero, Fantastic Man, Felix Dickinson, Gatto Fritto, Gideon, Hammer, Lauer, Love Fingers, Octo Octa, Eric Duncan, Powder, Saoirse, Telephones, Tom Of England, Lexx, A Sagittariun, Alex Dallas, Andy Blake, Jonny Rock, Jan Schultze, Jane Fitz, Sean Johnson, Solar and Galen, Jaime Read, Jamie Blanco, Nick The Record, Kiwi, Krysko, Moonboots, Apiento, Benedikt Frey, Bill Brewster, Dan Beaumont, Peak & Swift, Ilija Rudman, DJ Die, Geddes, Dave Harvey, Christophe, Bad Passion, Balearic Mike, Banoffee Pies, Begin, Bobby Beige, Dean Smith, Il Bosco, Jason Boardman, Kelvin Andrews, Kenneth Bager, Kickin Pigeon, Neil Diablo, Dicky Trisco, Igor Tipura, Phat Phil Cooper, Astrocat, Jamie Bull, Will Tramp, Gina Breeze ili pak Mr Price.

Ulaznice
Dostupne su jeftinije ulaznice za regiju, a festivalska ulaznica uključuje tjedan dana festivala u The Garden Resortu po cijeni od 700 kuna. Ulaznice za klub Barbarella’s i brodove se kupuju odvojeno. Dostupne su u sustavu Entrio.hr.

Rate this post

COMMENTS

WORDPRESS: 0