Komercijalizujmo Bajagu

Kao veliki fanovi Bajage, dali smo niz predloga kako on, a bogami i mi da se obogatimo na osnovu njegovog rada i genijalnosti.

tumblr_lx4rf9gOXG1qf8fa5o1_r2_1280

Verujem da niko od nas ovde nije gadljiv na pare, pa je krajnje vreme da otvorimo vrata ideji o prodaji proizvoda sa likom i duhom Momčila Bajage Bajagića. Ne mora da to bude na nekom nivou proizvoda grupe KISS, pa da postoje firmirani Bajagini kondomi, ili kovčezi za mrtve, ali sigurno ima prostora da se napravi fin biznis, koji bi zaposlio veliki broj ljudi, plaćao porez, izvozio proizvode u inostranstvo i tako pomogao našoj zemlji. Tako da, ako ima predstavnika vlasti koji čitaju ovo, otvoreni smo za sve subvencije. Pažljivo smo birali kakvoj bismo robi dali tu čast da je prožima jedan Bajaga. Nisu stvari tako jednostavne kao Milan Stanković gel za kosu ili Ana Nikolić bensedini. Evo naših predloga.

 

1. Linija čajeva marke “Čajaga”

01

Zdravi topli napici koji vam natapaju glasne žice i produbljuju glas, barem do nivoa jednog Voje Brajovića, jer da se ne lažemo, nauka nije dovoljno napredovala da se reprodukuju Bajagine dubine. Probajte naš čaj, delimično oksidizovan, nešto između zelenog i crno, poznatiji kao plavi safir. Ili se u duetu sa voljenom osobom davite u našoj najpopularnijoj kombinaciji Bademi i so. Nije svaki ukus baš hit nad hitovima, ali ako ste avanturističkog duha probajte i Maslina je oliva, ili naš najnepopularniji proizvod Dim i prašina. Zbog tajnog recepta ne smem da odajem šta ide u njega, ali recimo da se glavni sastojci rimuju sa rečima rim i mašina.

 

2. Sportska oprema

02

Strašno je teško probiti se na tržište sportske opreme. Vodeće firme drže monopol u svim vodećim sportovima, pa čovek može samo da se nada da će mu jedna od tih kompanija ponuditi da kreira svoju liniju pod njihovim krovom. E PA NEĆE MOĆI! To nije dovoljno dobro za Bajagu. Ulazimo u još uvek nepopularizovana tržišta, koja će se probiti u hipstersku omladinu, kao komadi oštrog stakla u dlan. Oprema za boćanje rođaci! I to pod nazivom Zmaj od Boćanja, šta nam glupo. Kod sportske opreme je najbitnije zvučno ime i logo, ali realno nam logo ne treba, neka stoji samo tabla limena i na njoj mesto imena…

 

3. Društvena igra

03

Prošlo je vreme Monopola, Rizika, Stratega. Niko ne zna gde se izgubio takav način druženja, gde par ortaka sedne oko table sa figurama, a samo jedan od njih zna pravila i ostali mu veruju, jer ih bukvalno mrzi da utroše pet minuta i pročitaju pamflet. Vraćamo društvene igre na velika vrata našim proizvodom I ratnici i pesnici. Cilj je razviti zemlju iz snova, koja uspešno balansira između moćnih sila dobra i zla. Svi igrači imaju zasebne zadatke, pa nikada nisi siguran koji ti je od njih dušmanin, a ko brat. Igra prepuna zanimljivih likova poput Dejana Cukića i Bore Đorđevića, i još zanimljivijih izbora tipa – odlučiti se ko je veći pesnik Dejan Cukić ili Bora Đorđević.

 

4. Tematski luna park

04

Šta je bre taj Dizni uradio u životu, a da naš Momčilo nije, pa da zasluži čitave gradove ispunjene svojim kreacijama, u koje hrle turisti jureći svoju davno izgubljenu mladiost. Ovde čak ne treba biti ni kreativan, jer je sve već napisano, samo bi trebalo probrati. Kako će se zvati park? Pa logično Bajagrad. Koji je slogan? „Ovo je strašno velik Bajagrad i zato nema razloga da budeš sam u njemu”. Ako vam već nije dovoljno muka od ovih loših fora, sačekajte da probate vožnje koje smo spremili za vas. Šta je luna park bez rollercoastera, pa smo za vas spremili takozvani Ruski voz, ništa naročito uzbudljiva vožnja, ali traje mesečak dana, pa se isplati svaki uloženi dinar. Za prave adrenalin džankije preporučujemo Gore, dole. Sve je sadržano u imenu.

 

5. Mobilna aplikacija

05

U današnjem svetu interneta i pametnih telefona, svaka šuša ima svoju mobilnu igricu, na kojoj ubira neke pare. Osnovna ideja je da igrač vodi virtualnog Momčila po beogradskim kafanama i krek kućama, sakupljajući Instruktore pred svirku. Pošto mi je naš dežurni pogramer (pozdrav za Dragana Macuru) objasnio da bi takva open world igrica bila previse komplikovana za izraditi, odlučujemo se za kopiju dobre stare Nokijine zmije. Samo je grafika nešto bolja, i nisi zmija, nego lik na svadbi koji prikuplja druge goste u vozić dok u pozadini piči Moji su drugovi.

Autor: Dobroćudni

4.4/5 - (18 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0