Jeli smo u… SportPUBu

Sa promenom dizajna rodila se ideja za nekoliko novih rubrika. Iako je većina njih ostala na nivou ideja, ova je zvanično i zaživela. Naša "rupa u saksiji" je ocenjivanje hrane. Ipak, da se malo razlikujemo od ostalih "Ukusa Beograda", mi ćemo se fokusirati na mesta i na hranu koja više priliči našem čoveku. Onom koji se vraća taksijem gajbi kada dobije na kladionici i koji se iste večeri časti punjenom. Odnosno onom koji ne sumnja u kvalitet hrane koju jede. Izbor takvih lokala i hrane je srećom poprilično velik, pa ćemo imati materijala više nego Šešelj knjiga.

Pre nego što krenemo po diskutabilnim bircuzima i studentskim menzama rubriku Hrana otvorićemo jednim relativno novim lokalom Sportpub (Nikole Spasića 1, www.sportpub.rs). Prva pomisao nam je bila svaka čast, ono baš vam je inventivno ime, ali kada vidite broj stranaca koji se tu okuplja shvatite da su najjednostavnija rešenja često i najbolja. Zamislite da ste stranac u Beogradu i tražite pab koji prenosi neki sport. Tačno tako.

Pored toga enterijer (ovo je prvi put napisana ova reč kod nas na sajtu) su prilagodili imenu, pa na zidovima se nalaze brojni televizori, ali i dresovi, šalovi i zastave raznih klubova. Sigurno ćete videti neki koji vam se ne sviđa, ali i svog omiljenog tima, pa smo tu razumljivo pomirljivi.

Sad dolazimo do ključnog dela, a to je šta kuvar Steva ima da ponudi (ne znamo da li se zove Steva). U ponudi im se nalaze sve one stvari koje očekujete od sportskog paba – krompir na brdo načina, naćosi, jaki sendviči, kobasice, burgeri i naš favorit BBQ rebarca.

15304019_10153916231506968_432688555_o

 

Budući da dosta vremena provodimo ovde imali smo priliku da probamo nekoliko ponuda iz menija. Među prvim stvarima koje smo jeli je klub sendvič – dva klasična „trougao“ sendviča sa jajima, majonezom, šunkom i slaninom. Definitivno nešto što bi trebalo jesti za doručak, a ne za večeru. Ukusno, ali nikako ne odskače previše od onog što očekujete od takvog sendviča. Drugi koji smo probali je La Habana, ali on definitivno ne vredi 450 dinara koliko koštaju sendviči ovde.

U moru novih lokala koji služe burgere Sportpub ima solidan izbor od pet, šest burgera. Kao i kod sendviča i ovde smo probali dva. Čisto da ne bude zabune nismo ovo sve jeli odjednom. Srpski burger (700 dinara) je jedan od boljih koji smo probali, fina kombinacija sosova, sočan, sa onom fensi slaninicom. Nešto što bismo sigurno poslužili na okupljanjima srpsko-čikaškog udruženja. I u ovoj kategoriji smo izabrali i obrok sa španskog govornog područja – Meksički burger (700 dinara) i nismo se pokajali. Služe ga u nečemu što se zove crvena ili roze lepinja. Možda je to neki placebo, ali definitivno ima drugačiji ukus od onog od kog smo navikli. Ova kategorija definitivno ima prelaznu ocenu.

img_20161025_205318

Ono što posebno želimo da istaknemo su BBQ rebarca (750 dinara) za koja ne možemo da tvrdimo da su najbolja u Beogradu, ali samo zato što još uvek nismo svuda probali. Ipak, ona su toliko dobra da smo sigurni da će biti u top 3. Služena sa dva ili tri sosa (možete da tražite dodatne), krompirima i salatom, prosto vape za to da ih jedete rukama. I mi smo ih tako i jeli.

Na meniju se mogu naći i neki slatkiši, ali to smo svaki put preskočili. Izbor pića, pogotovo piva je solidan dok su cene pića skroz ok (od 200 do 350 dinara) i ne odskaču previše od prosečnog paba. Imaju i koktele nazvane po najvećim alkoholičarima među fudbalerima, nismo još uvek stigli da ih probamo, ali definitivno na listi stoje koktel Toni Adams i Pol Gaskojn.

Ukoliko treba da nešto da zamerimo, nek to bude onda pravilo da konobarice same dosipaju piće iz flaša u čašu kad vide da ste pri kraju. To malo ubija atmosferu sportskog paba, ali sigurno vam neće pokvariti veče. Sve ostalo je za preporuku.

 

Ocena 4,3 Burdena*.

Autor: Shakraf

 

*Da, ocenjujemo po Burdenu. Više je bolje. Logično. Osim kod Sarsa, onda je manje bolje.

4.5/5 - (12 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0