Jeli smo u… “Ispeci pa reci”

Diznilend slatkog u srcu grada. Toliko smo jeli, da smo se jedva naterali da napišemo tekst.

Tri meseca. Čitava tri meseca mi je trebalo da se nakanim da odem u “Ispeci pa reci”, Diznilend slatkog. Obavljajući posao poštara sa diplomom Pravnog fakulteta, poznatijeg u narodu kao pripravnik, prošao sam delove grada u kojima ne postoje ni internet niti kanalizacija, ali put me nikako nije navodio na Gundulićev venac 34. Međutim, jednog februarskog dana, bogovi su odlučili da treba izvaditi radnu dozvolu za jednog Rumuna u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, te su me poslali na tu lokaciju, koja je, gle čuda, odmah prekoputa gorepomenutog Diznilenda. Tog dana sam probao brauni. I da, postao sam zavisnik. U narednih mesec dana, otišao sam u “Ispeci pa reci” još osam puta. Dva puta sam prvo išao da završim posao, pa onda da se počastim. Narednih šest, bilo je obrnuto.

Svako ko voli spoj slatkog i domaće kuhinje je već sigurno bio ovde, ali za svaki slučaj. ako postoji neko ko nije, evo par informacija. Prilikom prvog zalogaja svake poslastice, imate osećaj kao da vas ljubi hiljade sasvim malih leptirića. Osim ako jedete sve popularniji carrot cake, onda vas ne ljube leptirići neko zeke.

A izbor poslastica je i te kako veliki. Od već pomenutih narkotika u vidu braunija i carrot cake-a, vas i vaše bližnje možete obradovati i sa širokim izborom kukija, od kojih izdvajamo one sa M&M bombonama i Oreo keksom, zatim pite ( jabuka, kruška, malina), mafini kao i banana hleb koji vrtoglavo grabi ka vrhu najpopularnijih proizvoda ove fabrike šećera. Sve ovo navedeno možete dobiti u vidu jednog parčeta ili kao celinu. Ukoliko se odlučite za malo više kukija, možete ih dobiti u količini od pet komada , a ako pozovete u narednih pola sata, “Ispeci pa reci” vam daruje i fantastičnu teglu u kojoj dobijate kukije (fora sa Teleshopa, hehe. Ne, stvarno je fora, ne zovite).

Ono što ne ide u prilog ovom zdanju, jeste manjak mesta za sedenje unutar lokala, ali iz izvora poznatih redakciji, taj problem se uveliko rešava dok se piše ovaj tekst, te će posetioci u narednih par nedelja imati priliku da se ljuljaju u ljuljašci ispred, ili svoje mesto nađu ispod krošnje, koja će biti prirodna tenda, dok za simpatičnim stolicama budete jeli svoju poslasticu.

Za kraj, kao neko ko je već iskusan u konzumiranju prvoklasnih braunija, napisaću vam tutorijal kako se pravilno isti i konzumira.
1. Uzmite brauni.
2. Tražite od ljubaznog osoblja da vam stave kuglu sladoleda na brauni (vrlo bitno je da sladoled bude na brauniju a ne pored).
3. Laganim galopom vilice pojedite brauni.
4. Popijte na eks hladnu čašu vode.
5. Bacite kosku Senki (žena u skinny jeansu).

Nema na čemu.

Autor: Sir Psycho Pefi

4.8/5 - (20 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0