Jan Kinčl i Regis Kattie objavili novo izdanje “Two Sides Of Blue Funk”

Jedno od najzapaženijih prošlogodišnjih imena hrvatske elektronske scene, deep house / jazz live dvojac Jan Kinčl i Regis Kattie, objavili su novi singl “Two Sides Of Blue Funk”.

 

“Blue Funk” je izvorno nastala kao remiks stvari “Get It Off” koju potpisuje Kerri Chandler, house legenda iz New Jerseya, a kroz live nastupe se pretvorila u potpuno novu pesmu čiji vokal je ostao jedina poveznica s originalom. Singl je skinut s aktuelnog albuma “In Plain Sight” kako bi kroz nove verzije, remikseve i obrade predstavio dvije strane glazbenog spektra u kojem Jan i Regis djeluju.

 

Na strani elektronske muzike nalazi se “Blue Funk”, originalna verzija s albuma uz dodatak remiks kojeg u suradnji potpisuju detroitski house producent Javonntte i Jan Kinčl. Na jazz strani je verzija nazvana “Funk Bleu” na kojoj, uz Regisa Kattieja, gostuju cijenjeni muzičari Krunoslav Levačić, Davor Križić i Luka Veselinović, te live verziju Janko Novoselićevog The Cuban Space Program sastava, u kojem se uz njega nalaze Hrvoje Rupčić, Hrvoje Galler i Zvonimir Šestak, a snimljena je u klubu Boogie za vrijeme njihovog prvog nastupa s tim projektom.

 

Izdanje već dobiva međunarodnu podršku i pohvale svjetskih imena; neka od njih su detroitski producenti Alton Miller, Norm Talley i Mark Flash, zatim Pablo Valentino, Kai Alce iz Atlante, Jimpster, kao i Derrick L. Carter, jedan od ključnih Chicago house izvođača, te francuska legenda elektroničke glazbe Laurent Garnier.

 

Zagrebački techno/house DJ i producent Jan Kinčl i francuski jazz klavijaturist Regis Kattie zajedničke uticaje vuku iz house, jazz, acid i techno glazbe, a kombinovanjem tih žanrova nastao je debitantski album objavljen za zagrebački PDV Records. “In Plain Sight” je odmah po izlasku uhvatio odlične kritike, a pohvale su stigle i od kultnih svjetskih imena kao što su Laurent Garnier, Alex Barck (Jazzanova), Volcov, DJ Nobu, Tony Humphries, Lefto ili Kai Alce.

 

Nakon što je “In Plain Sight” završio na gotovo svim listama najboljih albuma za 2018. godinu, proglašen jednim od najsvježijih hrvatskih ostvarenja instrumentalne glazbe, a najavni singl “Florette” uvršten među najbolje singlove godine, Jan i Regis su osvojili i nagradu struke Ambasador za najbolji live act i album godine. Uz objavu singla “Two Sides Of Blue Funk” dvojac najavljuje i skorašnje izdanje “LA Rework” za argentinski label Onward Recordings.

Različite muzičke pozadine i sklonost improvizaciji čine svaki nastup ovog dvojca jedinstvenim, a uz popis nastupa koji ih kroz travanj vode u Umag, Split, Zadar i Ljubljanu, prilika za videti ih uživo je i na Southern Soul Festivalu u Crnoj Gori, kao i na Love International i Dimensions festivalima.

 

“Two Sides Of Blue Funk” je dostupan na PDV-ovom webu, Bandcampu i svim standardnim digitalnim shopovima.

5/5 - (1 vote)

COMMENTS

WORDPRESS: 0