Išli smo u Grčku da vi ne biste morali — dnevnik srpskog turiste

Najbolji vodič za letovanje ove godine. Gde da jedete, gde da se kupate, kako da pronađete najbolju zabavu. OK, nema baš mnogo toga, ali ima grčkog "Survivora" i Šabana Šaulića.

Svaka slučajnost sa epizodom U Grčku, kultne serije Opšte mesto je namerna.

Sad zarađujem, sad mogu sebi da priuštim more. Idemo Španija! Koliko? Ma tamo i onako ne znaju engleski. Hrvatska! Koliko? Ma to je i onako sve naše jebem li vam majku. Crna Gora! Brate, sad zarađujem, neću se klošarišem. Grčka! Tako je bre, braća pravoslavna idemo!

 

Prvi dan

Stigli u hotel. Još nam nisu spremili sobu, pa smo seli u tavernu pored na kafu. Na pitanje odakle smo, odgovaram sa Srbija. Sledi pitanje Partizan ili Zvezda. Pošto sam rekao ovo prvo, sledi kafa džabe. Tako je bre brate moj. Paok i Partizan bratski timovi (nisam gledao Paok u životu). Brat Grk zna srpski bolje od mog profesora tehničkog, a i jelovnik je na srpskom, tako da sam tu prestao da razmišljam kako se kaže punjena pljeskavica na engleskom. Soba spremna. Soba je vrh, ima i kuhinju pa mogu da spremim neke mušlje, mada brate ješću u ovoj taverni stalno, kapiram da će brat da da neke škampe za dž. More je do jaja. Ležaljke su u okviru hotela pa ne moram da pucam 2,5 evra dnevno. Mada 2,5 evra to je fazon 100 kinti. Upeklo sunce popodne, idem u smeštaj pod klimu. Dremka. Predveče još jedan kupanjac. Odo da taverne da večeram. Gde si moj solunski brate, daj ovu hobotnicu i neku salatu. Neću pivo, daj neko vino. Račun 27 evra. Hm, pa dobro i pili smo ok, nije loše. Neću do grada, putovao sam celu noć, odoh da legnem. Taman ustanem rano pa bi mogao da otrčim koji krug oko plaže.

 

Drugi dan

Ustao sam u 11. Sad je već gužva, neću trčim. Imam doručak u smeštaju. Šunka, sir, marmelada. Pravi kontinentalni. Odo da se kupam. Već je tri. Vreme baš brzo leti ovde. Odoh do smeštaja. U vidi, imaju na grčkoj televiziji Zmajevu kuglu. Vrh. A samo jedna epizoda. Opa DM Sat i BN Music. Čuće se mili zvukovi Save Radusinovića i Šabana sa perikom uzduž ovog porodičnog letovališta. Ae da ručam. Gde si brate! Reci mi kakav je Aleksandar Prijović? A Aleksandra? Hahahahha, sve zna brat moj grčki. Pljeka, koca, supa, salata, 34 evra. :Pali digitron: 34 X 120. Uf, ovde kao u Hajatu. Mogao bi neku drugu tavernu da overim. No dobro, ae na kupanjac. Veče. Mogao bih do grada. Giros 2,8 evra. 2,8 X 120. Brate kod Grka kod Hrama je baš jeftiniji, a i bolji je, da jebe rak raka. Mogao bih nazad. Ima mnogo uzbrdic. Koliko li je taksi do smeštaja. 5 evra. Ae, malo me bole noge, bolje da prištedim snagu za sutrašnje trčanje.

 

Treći dan

Doručak. Opet šunka i marmelada. Mogao bih neka jaja da tražim sutra. Kupanje. Dosadno nešto danas. Mogao bih posle do grada da nađem neku diskoteku ili nargila bar. Ae prvo da nađem neku prodavnicu da skuvam neke viršle, pukao sam dosta kinte prva dva dana. E, ae da probam ovo njihovo pivo. Upeklo sunce, odoh do sobe da cirkam vops. Brate, dvolitra crvenog MB piva je vrh za ovo njihovo govno. Od sad samo Amstel i Heineken dok sam ovde. Veče. Ae do grada. Ovo je baš porodično letovalište. Daj da sednem u neki kafić da gledam fudbal, da otkrijem nekog grčkog talenta da ga dovedem u OFK na Menadžeru. Kurac, letnja pauza. Ništa ae peške u smeštaj. Mada bolje da se ne umaram zbog trčanja sutra ujutru.

 

Četvrti dan

Doručak, nema wifija. Koji kurac. Idem na recepciju. Kažu problem sa mrežom. Barem mislim da su to rekli. Mogao bi danas baš da plivam. Uf crko sam. Koliko li su im ovde pljuge? Malo mi se smučio ovaj moj duvan. Nisu sigurno više od dva evra. Koliko? Ma duvan je i onako zdraviji. Mogao bih da ručam neku ribu. Skuša, ona je fazon 200 kinti u BGu, nju ću. 8 evra! Šta sam ja, Rokfeler? Od sutra menjam tavernu. Idem da gledam TV, sad će Zmajeva kugla. Sad je ona epizoda kad će Goku da prebije Napu. Šta ima još na kanalima. Koliko sati? Već osam. Mogao bih ranije da legnem, i onako je smor u gradu. Taman da ustanem sutra ranije da trčim na miru.

 

Peti dan

Preskočiću doručak. Peti dan, a nisam uopšte pocrneo. Nije ni čudo kad mažem faktor 50 na ovu moju arijevsku albino kožu. Neću se mažem danas. Odoh da plivam. Ae da obiđem ove okolne kafiće, deluju zabavno, kao u spotovima Cvije. Daj neki koktel da uzmem. 7 evra! Brate kapiram da bi ovde ona najsocijalnija rakija koštala 30 evra. Uskoro će tri, daj da ne propustim Zmajevu kuglu. Hm, nešto me stežu ova ramena. Još nije stigao wifi. Šta ima na TV-u. Neki film koji nije sinhronizovan. Ae da bacim pogled. Koliko sati? Već 10? Ma ae da legnem. Što mi vruće nešto, da nisam izgoreo? Ma jok.

 

Šesti dan

 

Izgoreo sam. O sto ti majki jebem, koji kurac se nisam mazao. Maznuću sa doručka grčki jogurt, pa ću da se mažem u smeštaju. A danas najtopliji dan u prethodnih 20 godina, kažu vesti. Barem mislim da to kažu. Ubeđen sam da sam pre toga gledao segment o tome kako matori ljudi mrze mlade koji nose naočare po gradskom prevozu. Šta ima još na TV-u. Survivor! Jel VIP ili običan? Nije bitno, i onako od poznatih Grka znam samo Antonisa Remosa i Teofanisa Gekasa. Ae da navijam za ovog brata Jorgosa koji se krsti na svaka dva minuta. Igra protiv Maria. To ime je pomalo hrvatsko. Pukao Jorgos. A u kurac. Odoh u kafić. Imaju wi fi, moram ovo pametno da iskoristim, tipa da proverim mail. :kuca na youtubeu lav reklama kurcem te obradovao: Odoh u smeštaj da jecam u bolovima.

 

Sedmi dan

Pomogao je jogurt. Odoh da nadoknadim kupanje. Video sam neku ribarnicu blizu, mogao bih neke rakove i školjke da napravim. To će me ispasti jeftinije, a i bolje to nego da jedem u nekom šugavom restoranu. A i pukao sam dosta kinte. Koliko su vam školjke? Aha. Daj te mi fish fingere ove. Imam već kantu majoneza u sobi. To ću jedem, jbg. Daj da gledam TV. Šta li je mislio Šaban kad je nosio ovu periku? Kao da nećemo izvaliti. Imao je to samopouzdanje da će mu uspeti, kao Miodrag Krivokapić kad je verovao da će mu uspeti onaj eksperiment sa Virdžinom. Odoh još da se kupam. Je l’ se samo meni čini, ili ovde nema baš puno stvari da se radi?

 

Osmi dan

Doručak. Kupanje. Malo morgen kupanje, talasi su ogromni, ne može da se priđe plaži. Idem na pivo. Izvalio sam da onaj grčki brat sve Srbe naziva braćom. Malo sam ljubomoran. I onako više gotivim Panatinaikos. Da li da odem na neko krstarenje, da ubijem dosadu. Sve je otkazano zbog talasa. Šta sad u celoj Grčkoj su talasi koji kurac? A baš mi se kupalo danas. Vratio se wi fi. Ko za inat sad mi ne treba. Koji je datum? Pa ja palim sutra? Gre’ota, da sam barem ostao još par dana da se iskupam. :pušta Walking on Sunshine: Ae da se spakujem pa da se prošetam do grada. Legao.

Ma brate vrh je bilo, nije uopšte skupo, a more je ekstra. Najviše mi se sviđa što svaki dan imaš nešto da radiš. Vratiću se sigurno sledeće godine.

Autor: Momčilo Dašić

4.1/5 - (13 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0