Intervju sa Kišobran DJ timom

Sutra naravno svi na rođendan Kišobrana, ali pre toga, malo insajderskih informacija o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti ovog omiljenog nam muzičko-ugostiteljskog kolektiva.

Opet nam je došao decembar, a njegov početak i ovog puta je rezervisan za žurku naših prijatelja iz Kišobrana. Skoro pa deseti rođendan, slave već tradicionalno u Domu Omladine. Uspeli smo da uhvatimo Juniora, Maruna i Sawyera između putovanja, priprema, otvaranja novog kluba u Cetinjskoj i raznoraznih nervnih slomova, da nam odgovore ne nekoliko malicioznih i pijanih pitanja. Naravno i oni su se potrudili da budu pijani i maliciozni. PS, fotke maznuli od Alekse Vitorovića, sa Kišobran facebook page-a.

 

Da li je istina da vam je rođendan zapravo na proleće?

Da.

Da ponovo birate ime, da li biste promenili Kišobran u nešto drugo?

Ne.

Na koje pesme sa Kišobrana se najbolje muvaju pičoke, a na koje pičkinsoni?

Pičkinsoni se najbolje muvaju uz Banks,  a pičoke… (duga duga pauza za razmišljanje) pičke se lože na vizuale, nema veze šta ide od muzike, važno je da je šareno iza nas. Mada i Florens dobro pali.

Kad bi svi iz Kišobran tima poginuli u avionskoj nesreći, da li bi Moma (Moma Ludilo, član Tegle i nešto kao DJ) mogao da nastavi pod Kišobran imenom, ili se gasi cela priča?

Ne.  Moma je Princ Beograda i on je iznad cele te priče. Ukoliko bi on to želeo, može, ali realno njemu je to ispod časti.

Da li je istina da ste prvi vozili vespu u gradu?

Ne. Mada, možda nismo vozili vespu, ali smo vozili Vespicollo! (šala poznata isključivo posetiocima lokala u Cetinjskoj 15, prim.ur.)

Milomir Marić je u jednoj od svojih emisija rekao da je trenutna postava Kišobrana – Crna ruka indie Scene. Ko je od vas Apis?

Apis me za jaja! Apis je naša presa za majice jer smo njome lično učestvovali u raspadu nekih beogadskih bendova. A Milomir Marić je inače bio veštak na suđenju Marunove babe i Politike.

Da li ste lično učestvovali u gašenju Akademije i da li ste srećni što se zatvorila?

Nismo učestvovali, ali smo srećni što se zatvorila.

Da li se muzika promenila na žurkama ili smo se mi promenili?

Ne, niti se muzika promenila, niti ste se vi promenili, ostali ste isti kao što ste bili još od rođenja. Svi smo isti, samo nam se svest menja, a muzika je ostala ista, iako je drugačija. Ali je i dalje aktuelna.

Najbolja žurka Kišobrana van Beograda

Pa verovatno Niš, svaki Niš je bio dobar, ovaj poslednji je možda najbolji.  Svaki Niš nam je u srcu, volimo ga kao dete, ili levo mudo.

Najbolja žurka u Beogradu?

Najbolja žurka ikada će biti deveti rođendan Kišobrana u Domu Omladine. Dođite!

Ako ste naučili jednu stvar za devet godina, šta je to?

Da Rale ne ume da radi prelaze, da je pivo najbolje piće i da je ljudima zapravo stalo gde, kako i šta uživaju u ovom gradu i da uopšte nije toliko nebitno ko šta radi i kakva je muzika.

Je l’ da da je sve krenulo nizbrdo od kad je otišao Glava? 

Ne, sve je krenulo na bolje, a i ko je uopšte Glava? (jedan od osnivača Kišobrana, veteran KST Domaćice i solidan poznavalac engleskog fudbala, sa privremenim sedištem u Berlinu, prim.ur.)

Kada ćete da se totalno “vutengujete”, prikupite 40 DJ-eva i da vas boli kurac ko šta radi?

Ovo je baš dobro pitanje. Za dve godine, ili tri do sedam minimum.

Najveća rupa u kojoj ste puštali muziku?

Kulturni centar u Zaječaru. Ne… Inđija! Ne, ne, ipak Čortanovci.

Da li ima bolje pesme od Šal od svile za kraj večeri?

Nema, to je to.

Kada počinjete da organizujete pena partije?

Za deseti rođendan. Junior je inače iskusan, radio ih je u KST-u.

Da li je istina da niste puštali muziku u Sutomoru?

Istina je, ali smo bili na koncertu Dzenana Lončarevića u Sutomoru.

I nastavak prošlog pitanja – je l’ to zato što ništa ne valjate?

…. (smeh)

Za kraj, koja vam je omiljena pesma sa Sunčanih Skala?

Mozda Jelena sa dva l Neće grom, ali to je možda i Budva. U svakom slučaju, omiljena godina Sunčanih Skala nam je ona u kojoj je Vlado Georgijev aranžirao svaku pesmu.

Autor: Tegla.rs

 

Intervju sa Kišobran DJ timom

COMMENTS

WORDPRESS: 0