Igrali smo: Metal Gear Survive

Prva pomisao kada smo videli da smo dobili ovaj naslov, od nama dobrih i starih prijatelja Computerlanda, je da neko baš nije bio kreativan u Konamijevom razvojnom timu. Razumemo da je teško kada neko ode (čitaj Hideo Kojima) ali da neko bude kreativan, kao Nikolas Kejdž prilikom odabira filmova to baš nismo očekivali. Klasična situacija, “nemamo mnogo vremena, ali hajde da smislimo nešto što prolazi”. I onda je nekom pao na pamet klasik “zombiji i preživljavanje, to mora da prođe, lože se ljudi na to”. Još ako ubacimo mikrotransakcije nema šanse da propadnemo.

 

Malo ćemo se fokusirati na taj problem nazvan “mikrotransakcije” ili kako ga mi zovemo “Dafina za gejmere”. Ma koliko se mi kao konzumenti ovog tipa zabave bunili i protestovali protiv implementacije istih, uvek nam prirede neko novo iznenađenje. Metal Gear Survive nam donosi novu opciju da ako želimo da imamo još jedan slot za “Save” moramo da doplatimo ni manje ni više nego deset dolara. Šta je sledeće?! Pet centi za svaki “Save Game”? Ne zvuči nemoguće i vreme će pokazati da li smo opet predvideli budućnost. Takođe, mikrotranskacije počinju malo da kvare poentu single player kampanje, ali dobro, kao što se kaže svaka roba ima svog kupca tako i ove stvari možda nekome odgovaraju. Ovde mislimo na igrače, ne na kompanije. Njima svake transakcije tog tipa odgovaraju.

 

 

Metal Gear Survive je spin-off Meta Gear Solid serijala. Priča se dešava pre početka prethodnog dela (Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain). Crna rupa na nebu se pojavljuje i usisava celu razrušenu bazu zajedno sa glavnim likom. Budite se, sa još par preživelih, u paralelnom univerzumu. Vaš zadatak je da sastavite celo postrojenje opet. Na putu ka tome sprečavaju te zombiji koji se ove zovu “wondersi”. Instrukcije i pomoć dobijate od nadređenog koji izgleda kao Laurence Fishburne aka Morpheus. Nismo rasisti, stvarno liče, evo pogledajte fotografiju.

 

Igra nažalost ne donosi specijalno ništa novo. Ipak jasno je da je fanovi serijala sigurno je neće propustiti. Takođe ako ste ljubitelj video igara gde treba da preživite tako šqto tamanite horde, ovog puta ne tako lako za ubiti, zombija a pri tome morate da vodite mikromenadžment osnovnih potrebština za život, hrane, vode i kiseonika onda će vam se ova igra svideti.

Nije teško zaključiti da smo mi starija garda i možda nas vreme lagano gazi, pa od ove igre nismo dobili onaj stepen zadovoljstva koji bismo verovatno dobili da smo deset (dobro 15 godina) mlađi. To naravno ne znači da Survive neće imati solidan život među gejmerima, ali neće ostaviti dubok trag.

 

Autor: Mackecar

3/5 - (3 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0