Igrali smo Call od Duty: WWII i sad nam se baš puca

Otišli smo da isprobamo igru o Drugom svetskom ratu, a osetili smo se kao da smo zaista u Drugom svetskom ratu.

Prošle nedelje smo bili na promociji nove igre iz serijala Call of Duty, pod nazivom WWII, u organizaciji Computerland-a. Pošto se radi o Drugom svetskom ratu, što se i da zaključiti iz vrlo kreativnog naziva igre, organizatori su se potrudili oko atmosfere. Tu su bili stari džip Willys MB (nema veze sa našom pivarom), oružje, nemački stražar koji vam traži Ausweis, prva pomoć sa mesnim nareskom i zavojima, itd.

Što se tiče same igre, u želji da povrati pažnju, pozitivne kritike igrača, a samim tim i novac, Activision se vratio dobrom starom isprobanom receptu, a to je WWII. Naravno, u toj priči Amerikanci su zaslužni, samostalno, za kraj rata, ali nećemo sada o istorijskim činjenicama, jer istoriju pišu pobednici i oni koji imaju više para za to.

U priči se ti i tvoj ratni drugar (ne zovete se Mirko i Slavko) iskrcavate u Normandiji i polako oslobađate Francusku, pa razmatrate dalji put za Berlin.  Sve to je provučeno kroz set misija koje su prepune akcije i umiranja. Za razliku od prethodnih delova, gde ste manje više mogli sve sami da rešite, a da vas ni metak ne okrzne, ovde su Švabe nemilosrdne. Svaka nepažnja se kažnjava, a “health” se ne regeneriše automatski. Dobar deo stvari rešavate u saradnji sa saborcima. Neke misije su već viđene, poput nezaobilaznog iskrcavanja na plaže severne Francuske, ali ovog puta u 4K HDR prikazu. Pored pucanja, tu je standardno upravljanje vozilima i teškom artiljerijom.

Novo je da tu i tamo treba da se odradi neki herojski potez, koji se uglavnom sastoji u tome da spasavaš svog saborca kome SS-ovac drži nož na grkljanu. Standardne su i neke sitnice koje treba da se pronađu na mapi. Kakav je to rat iz koga se vratiš praznih ruku? Igranje sa drugim igračima, u lokalnoj ili globalnoj mreži, kao i do sada nije omanulo. To je ono što je držalo pažnju posle pređene single plejer kampanje. Ovog puta, ubačena je dinamika, koju možete da vidite u drugim novijim naslovima, gde ste vi ustvari u nekom vojnom kampu iz koga birate šta će te da radite i na koga će te da pucate.

Na kraju, tu je i deo igre sa Zombijima. Kada se umorite od ubijanja nacista, tu su naci-zombiji u hordama, po kojima besomučno možete da praznite šaržere. Oprobani način da vam se još malo zadrži pažnja.

Igru toplo preporučujemo pošto nije totalno smeće kao prethodnik iz serijala. I ako vam ne smeta američka propaganda.

Autor: Mackecar

4.6/5 - (5 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0