Igrali, a možete i vi – Destiny 2

Voleli smo prvi deo, dvojka je neke stvari popravila, ali i dalje tu ima štošta da se sredi.

Ravno dve godine je prošlo kako sam pisao o Destiny igri, kao preskupom projektu (iako sam izdavač, Bungie, negira da je bio preskup) i evo nas opet ovde, da razglabamo o nastavku. U startu da vam kažem, da se ništa preterano nije promenilo, sem da je igrica, mesec i po dana kasnije u odnosu na konzole, došla na PC. Pošto sam bio veliki fan prvog dela, verovatno zato što mi je bila prva igra za PS4 i dugo nisam imao šta drugo da igram, nastavak sam uzeo kao pre-order i gorko se zajebao. Kupovina igre unapred je nepotrebno „biće ti bolje“ laganje. Kao i uvek, samo neka mala kozmetička unapredjenja, ako si im ranije ostavio kintu. Sva sreća pa nam je ComputerLand dao besplatno kopiju za PC tako da je ovo klasična Tegla situacija „radio sam nešto, a nisam platio“.

Prvi deo je, u vreme izlaska, bio grafički besprekoran za konzole. Ko je čekao PC verziju ostao je kratkih rukava. Sa nastavkom, situacija se menja u pogledu platofrmi, pošto su izdavači uvideli da mogu još para da namlate ako igra ne bude samo eskluziva za konzole, pa kao što da ne. Probali su i uspelo im je. Generalni utisak je da je dvojka popravila sve što je trebalo da se unapredi u prvom delu. To se odnosi i na grafiku i na sam gameplay. Vođen tom logikom, mogu slobodno da zaključim da nastavak i nije pravi nastavak nego najobičniji upgrade osnove, upakovan u novu foliju. Za razliku od Bregovića koji Italijanima nije uspeo da proda stari hit kao novi, Activision i Bungie su to uspeli bez problema. Igra ima priču, grafika je doterana i optimizovana za PC (imam stariji računar i sve radi bez problema glatko). Multiplayer deo je dopunjen novim modovima. Ispravljene su greške koje su smarale u interfejsu igre. Sve je to super, ali na kraju ništa posebno. Kao da igram prvi deo samo sada sa mišem i tastaturom.

Igra je podigla veliku prašinu kao i prvi deo. Trebalo je to da bude velika stvar za gaming industriju, ali stanje na terenu je pokazalo da ipak nije tako. U startu igra je „pucala“, što na konzolama, što na PC-ju. Određen broj igrača je trajno banovan zbog neke sulude zaštite igre od modifikacija, bez nekog preteranog objašenja i želje da se to ispravi. Statistika je pokazala da igrači pošto završe glavnu priču igre, napuštaju dalju zabavu, jer se sve manje više svodi na ponavljanje istih misija bez neke velike raznolikosti. Broj igrača se prepolovio, a pošto se radi o milionskim brojkama to je baš baš malo. Same izdavače verujem da to ne brine mnogo. Oni će izbaciti još dodatnog sadržaja, koji ćeš morati da platiš, naravno. To će malo da podmiri naivne igrače, a autori će zadovoljno da trljaju dlanove.

Generalni zaključak je da ako niste probali igru ranije, definitivno treba da joj date šansu. Ako ste igrali pre i niste se oduševili ili zarazili, bolje sačekajte neku drugu pucačinu.

Autor: Mackecar

Rate this post

COMMENTS

WORDPRESS: 0