HIT DVE NEDELJE

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

Buč Kesidi – Nema ljubavi u klubu

I do sada smo gajili simpatije i poštovanje prema ovim Pančevcima, ali naša emocija polako prerasta ljubav. U klubu, ili van njega, svejedno je. Iako u tekstu (valjda) kritikuju traženje bliskosti u tami disko rejva, i tome pristupaju opušteno i samouvereno, pa nam svoj stav iskazuju kroz poletni indie-disco, kakav su nam nekada Franz Ferdinand doneli, kada su odlučili da zaplešu. Uz ovo može da se đuska i kada više niste ni za šta, noge same kreću, a ako može da bude uključena i glava, još bolje.

Ocena: 0,7 Sarsa

 

Alejuandro Buendija – Mr. Right

Ako Vojko kaže da bi želeo kuću k’o Saša iz TBF-a, šta onda hoće Saša? Izgleda da želi da bude baš taj pravi čovek svojoj lutki. Kao pravoj lutki, sex doll varijanti lutke, šta god. I pored neozbiljne teme, uz muziku i ispovest, Buendija ostaje jedan od najautentičnijih autora i glasova balkanskog hip hopa i uvek ćemo da ispratimo šta radi. A i sveže je čuti hrvatski hip hop, a da tema nije dilanje na ulici.

Ocena: 1,5 Sarsa

 

Novembar i Golub – Rehab

Omiljena pesma naše redakcije. U nekom paralelnom univerzumu u kom i dalje imamo 17 godina i pijemo plastiku u parku. U ovom univerzumu u kom pijemo limenku u parku, samo možemo da prihvatimo da je u pitanju odlična pesma. Prava pank rok himna, sa novog albuma Novembra, mahom bez vokala pokojnog Koste, kog su odmenile kolege iz drugih bendova. Ako sve ostane na ovome i oproštajnoj turneji, Novembar će definitivno ostati upisan kao jedan od najsjajnijih skrivenih bisera domaće scene.

Ocena: 1,5 Sarsa

 

Nihil – Fiskultura

Drogom protiv trojke ranije je bila jedna od omiljenijih hip-hop krilatica, a Zicer ekipa izgleda više voli “alkoholom protiv sporta”, ili nešto već slično. Kako je i sam rekao u tekstu, Nihil baš trči to sranje i većini ostalih kolega ostaje samo da mu dobacuju vinjak pored staze. Da citiramo JuTjub komentatora Branimira Novakovića: Ovo je toliko tvrdo da sam razbio svoju bosansku glavu.

Ocena: 1,6 Sarsa

 

Scream & Dive – Tokyoform

Instrumentalna ekipa iz BG-a, koja svoju muziku naziva cinematic jazz punk. Potpuno razumemo šta su time želeli da kažu i podržavamo ih u tome. Ovde su na nekom chillwave čitanju Olivera Mandića i pesma bi savršeno legla na neki reboot Poslednjeg kruga u Monci. Kad bi ga radio neko napaljen na Refna i Drive. Ok, nas ostavite da maštamo o glupostima, a ove momke pažljivo slušajte.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS – Kung Fu Lekcije

Konačno! Doduše, bilo je ok i ono kad su nas poslali u tri p.m. u prošlom singlu, ali evo i pravog hita Pipsa posle dužeg vremena. Riper i drugari su nam spremili sjajnu postraskidnu kompoziciju, uz koju može da se dernja i staro i mlado i muško i žensko, jer refren na tebe bacam hejt je baš za to.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

21 vek – Kako vo 96ta

Odličan album ovih ludaka iz Makedonije zamalo je prošao neopažen u našoj redakciji, ali nas je najava svirke prosvetlila. Pesma pri početku šokira rastrzanošću i vokalom u falsetu, ali do kraja shvatite da takva muzička postavka potpuno odgovara poruci koju je bend želeo da prenese. Mislim, nemamo pojma šta im je poruka, na makedonskom znamo da kažemo “makedonsko devojče” i “Darko Pančev”, ali ćemo ih svakako pratiti u budućnosti i ući u srž problema.

Ocena: 1,8 Sarsa

 

Ana & The Changes ft. Dan Byron – Take My Hand

Ana Ćurčin + ceo bend + gost iz Rumunije = lepa pop pesmica. Ritam sekcijom i klavijaturama nas podseća, pazite sad, ni manje ni više nego na Coldplay! Pritom, nama to nije uvreda, ne znam da li će tako i ovi umetnici to shvatiti

Ocena: 2 Sarsa

 

Kida Keva Crew – 1st From the East

Dojavu o ovom bendu dobili smo od (ne)prijatelja sa My People sajta, a kapiramo i zašto, jer su ovi momci zaista nešto posebno (bend, ne MyPeople), sa jako dobrim gruvom i matricom, ali (jbg, mora neko ali) zašto braćo na engleskom? Ni ove gitarske padavičare ne volimo kad njaču na stranom jeziku, a zašto sad i rep odavde na engleskom. Jedino ako žele da ih Giles pronađe i zavrti u Worldwide Session, ali duh je put do toga. Nadamo se nekim pesmama na naškom. Onda će i ocena biti mnogo veća

Ocena: 2,2 Sarsa

 

Sharks Snakes & Planes – Drug

SSP su promenili pevača, a mi i dalje nismo baš sigurni da znamo nešto o njima, niti da se sećamo neke ranije stvari, ali da, vidimo da je Vranjković za producentskom palicom, što se i te kako čuje. Sve je to lepo, ali nije da nam je nešto interesantno, ali kapiramo da ima ko voli.

Ocena: 2,5 Sarsa

Autori:  Miloš DašićRadomir Zvoncek

4/5 - (5 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0