HIT DVE NEDELJE

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

Spejs Noksi – Subliminal

I ranije smo kačili Spejs Noksija, ali smo i čekali ovakvu bombu da nam konačno potvrdi da smo sve vreme bili u pravu u vezi sa njegovim kvalitetom. Rime pune referenci i magnovenjastog ludila mlade generacije, koje idu preko mračne elektronike – to je upravo ono što fali domaćoj sceni, koja već malo kaska u mestu sa klasičnim gasiranjem. Pratimo sve što momci iz Zicer Inc. rade i, naravno, hvalimo ih na sve strane

Ocena: 1,2 Sarsa

 

THCF – Problem manje

Klupski THC je najbolji THC! Tu su i dobar benger bit i mantra koja se ponavlja i jako brzo ostane u glavi. Posle možeš samo satima i satima da je ponavljaš. Kad bi im svaka pesma bila ovakva, gde bi im kraj bio.

Ocena: 1,5 Sarsa

 

Ti, ja i moja mama – Voljeti te

Baš volimo bend U pol 9 kod Sabe volimo, to ste verovatno do sada svatili, ali njihovom side projektu do sada nismo posvećivali baš mnogo pažnje. Ovu pesmu smo ipak morali da primetimo, jasno je odvajanje od 9 kod Sabe, i aranžerski i produkciono se to pomera korak napred, sa dodatkom instrumenata koji nisu u prvom planu u matičnom bendu. A i plus uvek na ovo divno edipovsko ime.

Ocena: 1,6 Sarsa

 

Autopark – Poslednja pesma

Evo Autoparka u novembru, kad mu vreme nije, pošto smo već uveliko navikli na njihovo javljanje poslednjeg dana u godini. Setni jesenji tonovi i sjajna produkcija Srđana Popova su podigli ovaj ‘’šlageraški’’ fazon na viši nivo, i da nema gitara, i da je Oljin glas dominantniji, ovo bi bila prava ’70s Nena Ivošević goes soul pesma. Što je naravno dobra stvar.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Grzi ft Struka, Kendi & Papi Jaaz – Moja mala sve razume

Good guys sa Aristokrat etikete nastavljaju jako u svom good guys stilu. Himnična traka, ali sa osećanjcima prema jednoj jedinoj i prema ortačkom pikanju Sonija u rano jutro. Dovljno dobar beat i flow za đuskanje u klubu, dovoljno sporo za slanje ljubavnih poruka. Gde ćeš bolje

Ocena: 1,8 Sarsa

 

Nikola Vranjković – Marburg

Marinija, amburator, feredon, bubišarba, reči su koje Vranjković nije opevao na svom poslednjem albumu, već je ta čast pripala reči “marburg” (za potrebe teksta pravićemo se da ne zanmo šta je marburg). Ko zna koji po redu singl sa Veronautike, uvek težak i mračan kakve smo navikli da volimo, ovog puta o odlaženju i želji da se nikad ne vratiš.

Ocena: Marinija

 

Klopka za pionira – Bela kuga

Hahahaha. Ne.

Ocena: 5 Sarsa

 

Marlon Brutal x Juice – Mače

I da je mnogo loše, sa ovom kombinacijom glava, ovo bi bilo hit. A nije loše. Uopšte nije loše. Baš je jako. Naš Versaće!

Ocena: Hit Hit Hit 

Autori:  Miloš DašićRadomir Zvoncek

2/5 - (5 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0