HIT DVE NEDELJE

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

Svemirko – 34, 5

Od kako je izašao drugi album Svemirka Tunguzija, ovo je pesma koja nam je najviše ostala u ušima, uglavnom zbog sintova koji mame za dobrim remiksom. Takva varijanta bi vrlo lako mogla da postane i klupska himna godine, ali ni ova originalna ne treba da se brine, jer će sigurno biti u vrhu naše godišnje liste. Odličnu pesmu prati i odličan spot, čisto da pokaže da se Svemirko konzumira na razne načine, i audio i vizuelno, a mogu i sličice.

Ocena: 1,2 Sarsa

 

Marko Louis – Kad je noć

Louis junior ne zna za grešku. Ili je bar mi nismo primetili. U već uobičajenoj kombinaciji uticaja i stilova, ovde balansira između modernog r’n’b zvuka na tragu Johna Legenda i trubačkog orkestra iz okoline Grdeličke klisure. Ovo je verovatno najveći kompliment koji možemo da uputimo muzičaru sa ovih prostora.

Ocena: 1,5 Sarsa

 

Frank Magnolia – California

Dugo smo odbijali da poslušamo više od 30 sekundi neke pesme ovog kantautora, jer smo kapirali da nećemo dobiti ništa što već nismo mnogo puta čuli. Međutim, ova pesma nas je kupila od samog početka, te smo se lako prepustili pustinjskoj gitari i glasu, koji su nas odveli pravo u kalifornijske nedođije. Naravno da je za to najvažniji Frank, ali ne odbijamo mogućnost da je i umešanost sjajnog Srđana Popova, iliti Sergia Lounga, dovelo do toga. Pritom, Frank Magnolia je divno ime za filmskog lika kog Džo Peši nikad nije odigrao.

Ocena: 1,6 Sarsa

 

Mile Kekin – Takav Par

Mile Kekin (Mekintoš) se zaista trudi da se odmakne od zaostavštine ‘Ladnog piva i pokušava da zavoza neki singersongwriterski đir, na talasu pijanih pankera sa harmonikama poput Frank Turnera. Međutim, i pored toga što sve radi po formuli i pe esu, nikako da mu pesme odu iznad proseka i uglavnom do kraja zaboravimo i kako je počela. Voleli bismo stvarno da imamo ex-YU Tarnera, ili Moneybrothera, ali nekada treba znati i odustati.

Ocena: 2,9 Sarsa

 

Nihil – Ofsajd

Nije tajna da smo fanovi ovog mladog repera, kao i producenta mu, a i ostalih kolega iz hip-hop korporacije u nastajanju – Zicer. Pošto znamo šta tu može da se skuva, ova pesma nam i nije naročito legla, ne zato što je toliko loša, već zato što sve to može mnogo bolje. Za neupućene ipak može da prođe, mi ćemo se vratiti nekim boljim hitovima, a ovde se zadržati povremeno samo zbog jednostavnog, ali efektnog retro spota.

Ocena: 2,3 Sarsa

 

Ana Stanić – Holivud

Retro fotoaparatima i gramofonima, Ana je pokušala da nas uvede u još jedan pokušaj da napravi hit koji će da stane rame uz rame sa bilo kojim singlom sa albuma Metar iznad asfalta, koji ove godine puni 20 godina. Ali jbg, još jedna stativa za gospođu Stanić. Sve je tu – hook u refrenu, produkcija kao kod Tejlor Svift od pre pet, šest godina i autor koji je radio na najboljem albumu prošle godine (Daljine). Iapk, i ovo će lagano ući u zaborav, kao i većina pesama koje čujete kad ukucate Ana Stanić u Jućubu.

Ocena: 2,7 Sarsa

 

BRE – JBBT

Pesma koja je podelila redakciju našeg sajta. Neki bi želeli da izvade očne jabučice nakon odgledanog spota, neki ovu pesmu slušaju sedam puta dnevno, Valjda to tako treba. Je l’ se sećate kad su u osnovnoj organizovali roditeljske sastanke zato što se neko potukao, slomio prozor, ili je neko odeljenje kralo na ekskurziji? E pa kontamo da će zbog ovog spota biti sazvan poseban roditeljski.

Ocena: Ili 5 sarsa ili 0, kako god hoćete

 

Aljoša Šerić – Glup

Aljoša je odbacio i Ramirez i Pavel, i sada karijeru pravi pod svojim imenom. Lepo. Ali zašto onda nije krenuo i nekim svojim putem, nego je, što muzički, što tekstualno,  prekopirao u jednoj, nekoliko pesama benda Pips, Chips & Videoclips. Mada dobro, nije kao da se Pipsi često kopiraju na ovim prostorima. Aljoša, znaš da te gotivimo, zajebi ovu društvenu angažovanost, daj ponovo neke ljubavi.

Ocena: 3 Sarsa

 

U pol’ 9 kod Sabe feat Remi – Ja sam netko drugi

U pol’ 9 kod Sabe nastavljaju tradiciju melanholičnih hitova za period krize ranih srednjih godina, kojima mogu da napadnu i malo više mejnstrim publiku. Sad je tu i Remi iz Elementala, samo da potvrdi celu priču i zasita im želimo uspeh. Mada, ako svi razmišljaju kao i mi, verovatno će se na koncertima više čekati neke druge stvari.

Ocena: 2,6 Sarsa

Autori: Miloš DašićRadomir Zvoncek

2.4/5 - (5 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0