HIT DVE NEDELJE

 

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

Amar Gile – Promjena

Gospodin Gile i dalje gazi svojom linijom van trap narodnjaka, gde više inspiraciju nalazi u disco muzici i raznim francuskim electro projektima. Tako da ovaj svež talas u narodnoj muzici za koji se nadamo da će još neko od ostalih šabana prihvatiti, prozvali smo Daft Folk. Da znamo, odična je fora. Plus, bonus poeni  za GTA spot.

Ocena : 1 Sarsa

 

Virvel – Dani

Virvel je jedan od onih bendova koji će vam svi preko 35 pomenuti u razgovoru sa puno poštovanja ali probajte da provedete malo više u razgovoru i videćete da se tu ustvari jako malo zna o samom bendu i pesmama. Fina melanholična svirka sa malo kontrolisane distorzije, kao i na onoj prošloj pesmi koje se ne sećate i na onoj drugoj koje se isto tako ne sećate kao što se nećete sećati ni ove kad vam bude pao na pamet Virvel.

Ocena: 2,2 Sarsa

 

Luul – Nju nije briga

Etiketa više manje zauvjek nekako ne zna za loše izdanje. Luul posle prošlogodišnjeg singla nastavlja na sličnoj stazi koju mu je utabao stariji brat  Svemirko, s tim što tamo gde se momci iz Svemirka odlučuju za omaž ex yu zvuku, Luul više ide u pravcu chillwave, vapor ili kako god se već zovu ovi žanrovi koje je omladina preko izgustirala ali tek sad stižu u ove naše mahale. Odlično i sanjivo za kraj dana, sa efekisanim spotom, sve ono što danas treba i valja.

Ocena: 1,6 Sarsa

 

Rampa – Ne zaboravljam

Rampa iliti Radioaktivna Melodija Pančeva, kao i pun kufer domaćih bendova, se u svakoj sekundi pesme dvoumi da li želi da proba nešto novo i atraktivno aranžerski i muzički ili će nastaviti da hoda basic vodama koje možeš u kuloarskim pričama opisati kao a šta znam neki rok. A realno svi znamo da kad tako opišeš neki bend, neće to na dobro izaći. Ovom  bendu želimo da ima više hrabrosti prilikom izbora kako se izraziti, u narednim pesmama.

Ocena: 2,6 Sarsa

 

ESC Life – Vacation

Sve češće se ljudi odlučuju za odmor u septembru, pa su se tako i ESC Life rešili da isporuče Vacation na kraju leta. Mada i spot i pesma nose tu veselu i energičnu poruku da odmor treba uzeti onda kad to poželiš, kao što rekoše momci u zahvalnici za Steely Dan, Tom Greena i Chevy Chasea ispod spota. Što bi rekli mladi Hit Hit Hit.

Ocena: 1,5 Sarsa

 

Džem od Šipka – Iste stvari

Džem od šipka ilit DŽOŠ se već neko vreme kuva na našoj sceni. Ovi momci za raziku od sad već klasičnog prangijanja gitara koje nam mahom nude novi bendovi ipak se opredeljuju za pustinjsko prihodelično okretanje akorada, što podržavamo jako. Iste stvari su nas vratile u raspoloženje devedestih i sličnih bendova ali pročitane u vidu moderne produkcije Uroša Milkića.

Ocena: 1,3 Sarsa

 

Atlas Erotika – Sevdah

Nekoliko triliona pregleda Senide kasnije dobijamo ono što smo zaslužili. Još više Senidah zvuka sa verovatno najgorim koriščenjem reči sevdah još od… pa od uvek. Molim vas da ovoga ne napravite hit.

Ocena: 5 Sarsa

 

Tyger Lamb – Sugar

Teško je pričati o hajpu u alternativnim krugovima, pogotovu u letnjem periodu kad niko ništa ne radi i ne sluša, ali podosta se pričalo o ovom bendu u krugovima koji obično pričaju o rokenrolu, bluzu i garaži. Kad kažemo garaža mislimo na prljavi zvuk, ne na prljave prostorije u kojima ostavljate automobile. Sugar nije slatka pesma, već više stvar uz koji cevčite viski s ledom na šanku i raspravljate o tome zašto nema više bendova kao što su Tyger Lamb.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Laibach – The Sound Of Music

Pogledali smo na kalendar, 2018. je, pogledali smo se u ogledalo, i nismo rok novinari iz 80-ih, ali smo spremni da kažemo da nam se dopada novi singl Laibacha. Ali da, kroz svoj standardan zvuk su uspeli da obrade pesme iz kultnog mjuzikla The Sound of Music koje se premijerno izveli, ne lezi vraže, u lošoj Koreji a sve ste to mogli da gledate u dokumentarcu o njima. Pa ako vas je zakačila neka stvar, sad možete da ih slušate, volite, đuskate, ili šta se već radi uz pesme Laibacha.

Ocena 1,4 Sarsa

 

Bekfleš – Rođendan (Koji je ovo grad)

Oni malo vatreniji fanovi koji jedva čekaju nove pesme ovih novosadskih padavičara i žele da budu u prvih 100 pregleda kad izbace prvi spot su se već oglasili da im ova pesma nije baš ok, tako da sam tu video svoju šansu da mi se svidi, jer onih par prošlih me nešto nije baš radilo. I tako i bi. Nepovezani stihovi nastali na ko zna čemu, ali barem se zove rođendan, pa će moči da krasi FB wallove prilikom čestitanja istih.

Ocena: 1,8 Sarsa

 

Coby x Senidah –  Četri strane Sveta

A šta da vam kažemo kad već znate. Vi koji volite volećete, vi koji ne volite ne znamo koji vam je. Voleli bi da kad za 50 godina budemo pričali o muzici da se 2018. pominje kao godina kad je Coby otkrio goč.

Ocena : Južni vetar

 

Autor: Miloš Dašić

4/5 - (10 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0