HIT DVE NEDELJE

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

DJ Kovi & MC Mikri Maus – Jahtung

Mikri je pre neki dan izbacio novi album sa Bvanom, ali je odlučio da nas ipak vrati na svoj prethodni projekat, spotom za stvar sa saradnje sa DJ Kovijem – Ukradene obrade (muzika za nos). Mada, ne možemo da mu zamerimo, jer tematika pesme odlično leže na ove letnje dane, pa nas Mikri u videu vodi na otvoreno more, uz koktele i lepši pol. Ovakav malo opušteniji stil Mikriju baš leži, a Kovijeve elektrofank matrice daju pravu podlogu. Jedan pravi srpski odgovor na I’m on a Boat, skupine Lonely Island.

Ocena: 1,5 Sarsa

 

Yan Dusk – Voices

Od kako smo poslednji put pisalo o njemu, Yan Dusk je postao skoro pa koncertna atrakcija, koju na nastupima voli da sluša i ekipa koja inače ne prati trep. Pritom, nemoguće da su svi učili ruski pa ga razumeju, tako da kapiramo da nismo jedini koji uživaju u stavu i prezentaciji, iako nemaju pojma o čemu se tu peva. Mada je kod trepa to valjda najmanje bitno. Ili mi to tako kapiramo, jer smo malo matori. Kako god, ime ovog izvođača je odgovor koji često dajemo na pitanje – Jeste čuli nešto novo a dobro.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Aytee – Connect

Malo smo ovih dana zauzeti, pa smo zaboravili da poštujemo novinarska pravila i zvrcnemo Trifuna da nam objasni zašto se sad zove Aytee (AJ TI?) i kakva mu je ovo nova lo-fi house (je l’ se to tako zove?) muzika, koja nam je inače jako lepo legla. Kako može svako da sazna ispod klipa, sprema se i EP, pa jedva čekamo da čujemo kako će sve to izgledati, a videćemo ga već da ga pitamo i zašto je to tako.

Ocena: 1,8 Sarsa

 

Spejs Noksi – Sick Boi

Evo nama Noksija pnovo na listi, za samo mesec dana. A evo i Summer Deatha na produkciji, za samo nekoliko redova. Elem, mračnjaštvo i asocijacije u lirici, vuku na nikada dovoljno priznati Ramirezov nerv iz Sunshine perioda, koji je kasnije uspeo da upropasti radom sa kojejakvim, ne previše uspešnim projektima. Noksi je naravno verzija toga za 2018. godinu, dovoljno spretan sa rečima, a dovoljno opušten, da deluje kao da je na sceni već sto godina. Definitivno interesantniji i alternativniji deo domaće hip hop scene, uz Bombe, Kene Berija, Nihila i već pomenutog Yan Duska.

Ocena: 1,6 Sarsa

 

Smoke Mardeljano – Običan čovek

Ako je nešto na ovom svetu izvesno, to je da posle kiše dolazi sunce i da se Smoke Mardeljano ne zajebava. Trenutno verovatno najhvaljeniji MC na sceni, tip protiv kog niko ni neće ni ne sme. Standardno old school i tvrdo, jedino što ovo nije baš hit, već više pesma između neke druge dve jače na albumu, tako da ostaje nejasno zašto se opredelio za ovu stvar kao singl. Ali opet, nije da bi nešto moglo da utiče na Smokeove odluke. A i pored toga je samo jedan običan čovek.

Ocena: 2,1 Sarsa

 

Lika Kolorado – Miris auta moje majke

Iza ovog nostalgičnog naslova i još melanholičnijeg spota, stoji pesma na tragu svega što su nekada radili ili sada rade Ramirez i Pavel, pa ko voli nek izvoli. Ne onaj Ramirez što smo ga malopre pominjali. A, izgleda da je i osamdeset i sedmi dolazak Nationala u Zagreb uspeo da utiče na lokalne bendove. Videćemo šta će biti posle ovog osamdeset i osmog.

Ocena: 2,2 Sarsa

 

Hasan Dudić i Ivan Gavrilović – Ja sam gej

Ova zamisao u teoriji zvuči spektakularno i da nam je pre par godina neko rekao da se ovako nešto sprema, sigurno bismo grunuli sve pare koje imamo u neki crowdfunding. Ipak, na kraju, nije to ni približno zanimljivo, kao ideja koja stoji iza svega. Možda je trebalo da se napravi malo bolja muzika, možda nešto drugo, ali kako god, žao nam je što nismo dobili večnu himnu beogradskih Prajdova.

Ocena: Nije baš Smalltown Boy

 

Presing – Labudov sneg

Presing su uvek slušali oni kao malo pametniji i važili su za bend koji slušaju drugi bendovi. S jedne strane, umelo je tu da bude dobrih ili ok pesama, sa druge, umelo je da bude još više neslušljivih. A ovo je nekako u tom gasu. Kizin vokal je nekako uspeo da postane još iritantiji, a nema onih specifičnih Krakinih gitara, da to zavijanje bar malo priguše. Umesto toga dobili smo flautu, koja baš ne pomaže. Koliko god će starija ekipa ovo da hvali, uz komentare da se ništa nije promenilo od Miloševićeve do Vučićeve Srbije, pa ni Presing, mi ćemo da kažemo, nemojte bre da nas zajebavate!

Ocena: 5 Sarsa

Autori: Miloš DašićRadomir Zvoncek

2.7/5 - (3 votes)

COMMENTS

WORDPRESS: 0