HIT DVE NEDELJE

:: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

Merna jedinica za ocenjivanje je SARS i ide unazad. Najviša ocena je 0, a najmanja 5. Npr. Get Lucky bi dobio 0 Sarsa, a 5 bi dobilo, pa nešto od SARSa. Da, znamo, odlična je fora.

::: DISCLAIMER ::: NAPOMENA ::: PROČITATI PRVO :::

 

Kamata – DPS

Ne morate da budete veliki poznavaoci političkih prilika u Crnoj Gori da biste znali da život prođe, ali DPS nikad. Ekipa koju smo do sad pratili uz Džej Džej Okoču, secira separe život Budve na pjenu od mora. Realno, trep retko gde leže toliko dobro, kao na ovu Montenegro opuštenciju. Kako su nam rekli, ovo je prvi singl iz zbirke pjesama Crnci i Crnogorci, što znači da ćemo dobiti još ovakvih primera čojstva i junaštva modernih Crnogoraca.

Ocena: 1,3 Sarsa

 

Nihil – Autocorrect

Lepo vam kaže dečko – uzmi sad Nihila dodaj na plejlistu. Zapamtili smo ga posle singla 2030 i spota sa Tvin Piks motivima.  Dovodi nas u neki kišni Cidade de Deus gde Cigani lome televizore i tera nas da verujemo da je RIo de Bežaneiro kao prava favela. Verovatno prva hip hop pesma koja nejmdropuje Veliki Prezir, a ako uzmemo da je na jednoj prethodnoj već citirao Bjesove, definitivno se radi o reperu sa zanimljivim uticajima, što uvek pozdravljamo.

Ocena: 1,6 Sarsa

 

dRUMELODY – Hyperbola

Sarajevska elektro scena se budi (pevati na Šarlo akrobata melodiju). Za početak seta ili za kasno popodne/rano veče, kad razmišljaš gde večeras uludo izgubiti glavu. Navikli smo da nam glavni grad Bosne i Hercegovine isporučuje malo drugačije melodije, bez obzira iz kog žanra da bendovi dolaze, ali nam je drago da se neko upustio i u strejt čilaut klabing varijantu

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Marko Louis – Raj za avanturiste

Najnoviji singl sa uspešnog albuma, ali se nadamo se da ih neće više biti. Ne zbog toga što je nešto loše da se ceo album predstavi videima, nego zato što hoćemo nove pesme! Dobro znamo da je zauzet privatnim obavezama i da nikoga ne zabole mnogo šta mi hoćemo, ali je Marko do sada pokazao da ne pada u kvalitetu ni za milimetar. A i svaka pesma je takva da trubač…, pardon, brass band legne kao budali šamar.

Ocena: 1,7 Sarsa

 

Turisti – Digitalno doba

Zvuk Turista nije baš uhvatljiv, ali ovde je to standardan garažni ritam i bluz. Doduše, odsviran na elektronskim mašinerijama, ali energija je ista. U pesmi se čuju pozdravi svima živima, od Džona Spensera, do Koje. Možda vam ne legne svaki singl ovog perspektivnog benda, ali sigurno je da svako može da pronađe nešto za sebe.

Ocena: 1,8 Sarsa

 

Gazorpazorp – Zed je mrtav

Moramo da primetimo da ovde nema šta da vam se ne svidi. Ime benda se referiše na seriju Rik i Morti, drugi najbolji crtani trenutka, a ime pesme na drugi najbolji Tarantinov film. Maltene svakog dana se pojavi neki garažni rokenrol bend, koji uspeva da bude i svež, ali i tradicionalan, na pravi način. Nećemo da govorimo o sceni, jer scene su glupost, ali sigurno je da svi zajedno čine jedan od interesantnijih trenutnih talasa u domaćoj muzici. Uz citate iz Kuma, nema šta da bude loše.

Ocena: 1,8 Sarsa

 

Benjd – Grizem breskve

U prošlogodišnjem filmskom hitu Call Me by Your Name, pojavila se famozna scena u kojoj mlađahni Timoti Šalam opšti sa breskvom. Ne znamo da li je ovaj misteriozni autor mislio na tu scenu dok je pisao pesmu, ali svakako možemo da je zamislimo kao alternativni saundtrek za ovaj film. Ako damo dobru ocenu, biće da je protekcija jer možda znamo ovog momka, ali pošto je misteriozan možda ga i ne znamo. U svakom slučaju, recimo da je najbolji jugoslovenski kantautor, još od Miladina Šobića i Milića Vukašinovića.

Ocena: Breskve iz gajbe sada i na jutjubu. Uskoro i kod vas na gajbi.

 

Električni orgazam – Gde smo sad

Prelušavali smo nešto skoro sve radove Orgazma, pa smo skontali da su jedan od bendova koji je najbolje ostario i da jedva čekamo album. E pa, ovo je pesma koju ćemo preskakati na albumu. Dosadni bluz rok je nešto što bi Gile i kompanija treba da ostave svojim manje apdejtovanim kolegama iz generacije.

Ocena: Ajmo taj album, da ovo možemo da izbacimo sa JuTjub plejliste. 

 

Duhovi – Tvoja mama

Trenutno nešto preslusavamo Buldožer (čuće se), pa nam je novi bend Borisa Belea lepo legao, taman da vidimo da li gospodin još uvek sluša muziku i da li to što je ranije radio, radi i dalje. Nije loše, ali sačekaćemo još neku stvar za konačni sud.

Ocena: 2 Sarsa

Autori: Miloš Dašić, Radomir Zvoncek

HIT DVE NEDELJE

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar
    vesna 9 months ago

    cjofo mc – ski pas?????